Let op! geld lenen kost geld

1,4 miljoen huizen dreigt restschuld, spaargeld of lening voor opvangen verlies

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

5 september 2014

In de eerste helft van 2014 bleef maar liefst eenderde van de huizenverkopers zitten met een restschuld. Van de huizen die ‘onder water’ staan lost 75% van de verkopers de restschuld af met spaargeld. De overige 25% kiest voor een lening.

Met hun onderzoek maakt Netwerk Notarissen een kritische kanttekening bij de berichten over het aantrekken van de woningmarkt. Dat zoveel huizen met een restschuld verkocht worden, is volgens de notarissen niet verrassend. Op dit moment staan namelijk 1,4 miljoen huizen onder water.

Verkopen met restschuld

Je huis met restschuld verkopen doe je natuurlijk liever niet. Maar soms kun je niet anders. Het onderzoek van Netwerk Notarissen laat zien dat vooral scheidende stellen financieel in de problemen komen. Afwachten tot het huis een betere prijs oplevert, is vaak geen optie.

Restschuld van tienduizenden euro’s

Ook signaleren de notarissen dat wanneer er sprake is van restschuld, het vaak om flinke bedragen gaat. Met name viel op dat de helft van de door scheidende stellen verkochte huizen zwaar onder water stond. Een restschuld van tienduizenden euro’s is niet uitzonderlijk.

Spaargeld aanspreken of lenen

Veel huizenverkopers vangen hun restschuld op door hun spaargeld aan te spreken. Geldlenen is een tweede veel gekozen oplossing om de hypotheek volledig af te lossen. Geld lenen gebeurt zowel bij familie als bij de bank.

Lenen als alternatief

Het hebben van een restschuld is vervelend. Daar wil je zo min mogelijk geld aan kwijt zijn of zo snel mogelijk vanaf zijn. Krediet.nl heeft goede alternatieven voor een hypotheek om een restschuld te financieren. Neem contact op of dien meteen een aanvraag in. Onze kredietadviseurs denken graag met je mee!


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.