Geld lenen kost geld

Rente over restschuld langer belastingaftrekbaar

9 september 2014

De periode dat de rente over restschuld aftrekbaar is van de belasting, wordt verlengd. Dat is tijdens het begrotingsoverleg afgesproken door het kabinet en de ondersteunende oppositiepartijen. In plaats van tien jaar, blijft de rente over restschuld aftrekbaar voor een periode van vijftien jaar.

Het kabinet nam al eerder maatregelen om de woningmarkt in beweging te krijgen. Het langer aftrekbaar maken van de rente over de restschuld moet de huizenverkoop verder stimuleren. Per maand kan het aftrekken van de rente over hun restschuld mensen al gauw een paar honderd euro schelen. De aftrekbaarheid van de rente over restschuld geldt zowel voor een persoonlijke lening als een doorlopend krediet.

Veel mensen met (dreigende) restschuld

Van restschuld is sprake wanneer de opbrengst van het verkopen van je woning lager is dan je uitstaande hypotheek. Op dit moment zitten veel mensen met een restschuld, of hangt hen een restschuld boven het hoofd, omdat hun woning nu minder waard is dan toen ze deze kochten.

Restschuld aflossen met een lening

Staat je huis onder water? Krediet.nl heeft goede alternatieven voor een hypotheek om je restschuld mee te financieren. Ook het vóór verkoop aflossen van je hypotheek met een lening is een slimme keuze. Vraag vandaag nog een offerte aan. Onze kredietadviseurs denken graag met je mee!

Lees ook de blog van Krediet.nl-directeur René Koopman over dit onderwerp: “Huis onder water? Waarom een deel van je hypotheek aflossen met een lening slim is.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen