Let op! geld lenen kost geld

Rente over restschuld langer belastingaftrekbaar

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

9 september 2014

De periode dat de rente over restschuld aftrekbaar is van de belasting, wordt verlengd. Dat is tijdens het begrotingsoverleg afgesproken door het kabinet en de ondersteunende oppositiepartijen. In plaats van tien jaar, blijft de rente over restschuld aftrekbaar voor een periode van vijftien jaar.

Het kabinet nam al eerder maatregelen om de woningmarkt in beweging te krijgen. Het langer aftrekbaar maken van de rente over de restschuld moet de huizenverkoop verder stimuleren. Per maand kan het aftrekken van de rente over hun restschuld mensen al gauw een paar honderd euro schelen. De aftrekbaarheid van de rente over restschuld geldt zowel voor een persoonlijke lening als een doorlopend krediet.

Veel mensen met (dreigende) restschuld

Van restschuld is sprake wanneer de opbrengst van het verkopen van je woning lager is dan je uitstaande hypotheek. Op dit moment zitten veel mensen met een restschuld, of hangt hen een restschuld boven het hoofd, omdat hun woning nu minder waard is dan toen ze deze kochten.

Restschuld aflossen met een lening

Staat je huis onder water? Krediet.nl heeft goede alternatieven voor een hypotheek om je restschuld mee te financieren. Ook het vóór verkoop aflossen van je hypotheek met een lening is een slimme keuze. Vraag vandaag nog een offerte aan. Onze kredietadviseurs denken graag met je mee!

Lees ook de blog van Krediet.nl-directeur René Koopman over dit onderwerp: “Huis onder water? Waarom een deel van je hypotheek aflossen met een lening slim is.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.