Geld lenen kost geld

Veel huishoudens zonder extra financiële ruimte voor noodgevallen

26 september 2014

Nederlanders beschikken over onvoldoende financiële ruimte om plotselinge uitgaven op te kunnen vangen. De auto die je dagelijks gebruikt begeeft het, de vaatwasser zet de keukenvloer onder water, het kan ook jou zomaar overkomen. Heb jij een spaarpotje voor noodgevallen?

50% van de Nederlandse huishoudens heeft een financiële reserve van minder dan 2000 euro. Voor eenderde geldt zelfs dat er helemaal geen geld achter de hand is onverwachte financiële tegenvallers. Van degenen die wel een spaarpotje hebben, voldoet 70% niet aan de richtlijnen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Richtlijnen extra financiële ruimte

Om mensen te helpen bij het nadenken over en realiseren van een financiële buffer, heeft het Nibud richtbedragen geformuleerd. Zo is het bijvoorbeeld voor een gezin met kinderen verstandig 5000 euro achter de hand te hebben. Voor een alleenstaande geldt een bedrag van 3000 euro.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Wat doe jij als je ineens extra geld nodig hebt? Ook geld lenen kan een optie zijn. Met een persoonlijke lening leen je een vast bedrag tegen een vaste rente en weet je precies waar je aan toe bent door het vastgestelde aantal maandtermijnen. Liever meer flexibel beschikking over extra financiële ruimte? Met een doorlopend krediet kun je tot een vastgesteld bedrag vrij geld opnemen en aflossen.

Verantwoord geld lenen

Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn wat betreft een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Vraag een offerte aan en laat je adviseren door onze ervaren kredietspecialisten.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen