Let op! geld lenen kost geld

Aantal huishoudens met dreigende restschuld gelijk

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

24 oktober 2014

Een op de drie koopwoningen stond begin 2014 ‘onder water’. Wanneer een huis onder water staat, is de hypotheekschuld van de huiseigenaren hoger dan de waarde van de woning. Bij verkoop van het huis dreigt een restschuld.

Toch is er goed nieuws: ook begin 2013 stonden ongeveer 1,5 miljoen huizen ‘onder water’. Op basis daarvan constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de toename van het aantal huiseigenaren dat een restschuld boven het hoofd hangt tot een halt is gekomen.

Financieren restschuld

Met name jonge huishoudens lopen de grootste kans op een restschuld. 70% van de huiseigenaren onder de 45 heeft een huis dat onder water staat. Bij jonge starters tussen de 25 en 30 jaar ligt dit aantal zelfs op 80%.

Zonder hypotheekschuld

65-plussers hoeven zich minder druk te maken om hun hypotheekschuld. Voor slechts 4% van de oudere huishoudens dreigt een restschuld wanneer ze nu verkopen. 45% heeft de hypotheek zelfs al volledig afgelost.

Lenen voor woning

Voor de meeste woningen die ‘onder water’ staan geldt dat ze gekocht zijn vóór de crisis in 2008. Sindsdien hebben de kopers de waarde van hun woning steeds verder zien dalen ten opzichte van hun hypotheekschuld.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.