Geld lenen kost geld

Aantal huishoudens met dreigende restschuld gelijk

24 oktober 2014

Een op de drie koopwoningen stond begin 2014 ‘onder water’. Wanneer een huis onder water staat, is de hypotheekschuld van de huiseigenaren hoger dan de waarde van de woning. Bij verkoop van het huis dreigt een restschuld.

Toch is er goed nieuws: ook begin 2013 stonden ongeveer 1,5 miljoen huizen ‘onder water’. Op basis daarvan constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de toename van het aantal huiseigenaren dat een restschuld boven het hoofd hangt tot een halt is gekomen.

Financieren restschuld

Met name jonge huishoudens lopen de grootste kans op een restschuld. 70% van de huiseigenaren onder de 45 heeft een huis dat onder water staat. Bij jonge starters tussen de 25 en 30 jaar ligt dit aantal zelfs op 80%.

Zonder hypotheekschuld

65-plussers hoeven zich minder druk te maken om hun hypotheekschuld. Voor slechts 4% van de oudere huishoudens dreigt een restschuld wanneer ze nu verkopen. 45% heeft de hypotheek zelfs al volledig afgelost.

Lenen voor woning

Voor de meeste woningen die ‘onder water’ staan geldt dat ze gekocht zijn vóór de crisis in 2008. Sindsdien hebben de kopers de waarde van hun woning steeds verder zien dalen ten opzichte van hun hypotheekschuld.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen