Geld lenen kost geld

Schulden Nederlanders verder afgenomen

3 juli 2014

Nederlanders hebben weer minder schulden dan een aantal maanden geleden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nederlanders stonden in het eerste kwartaal van 2014 2,4 miljard euro minder in het rood dan een jaar eerder, waarvan 1,8 miljard door lagere hypotheekschulden.

Volgens het CBS zijn mensen eerder geneigd hun hypotheek af te lossen omdat de spaarrente op dit moment zo laag is. Daarnaast mag sinds 2013 100.000 euro belastingvrij geschonken worden voor het aflossen van de hypotheek, om een nieuwe woning te kopen of voor een verbouwing. Ook is de hypotheekrenteaftrek aangepast: hypotheekrente mag alleen afgetrokken worden wanneer de hypotheek daadwerkelijk afgelost wordt.

Aflossen andere leningen en kredieten

Behalve de hypotheeklasten nam ook de hoogte van andere leningen af in de eerste maanden van dit jaar. Onder meer het aflossen van de Persoonlijke Leningen en Doorlopende Kredieten zorgde voor een totale daling van 600 miljoen euro aan schulden.

Het eerste deel van 2014 was het zesde kwartaal op rij dat de schulden van de Nederlanders afnamen. Het CBS verwacht dat deze trend de komende tijd verder zal doorzetten.

logo-BKR

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

15 mei 2019
abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen