Let op! geld lenen kost geld

Schulden Nederlanders verder afgenomen

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

3 juli 2014

Nederlanders hebben weer minder schulden dan een aantal maanden geleden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nederlanders stonden in het eerste kwartaal van 2014 2,4 miljard euro minder in het rood dan een jaar eerder, waarvan 1,8 miljard door lagere hypotheekschulden.

Volgens het CBS zijn mensen eerder geneigd hun hypotheek af te lossen omdat de spaarrente op dit moment zo laag is. Daarnaast mag sinds 2013 100.000 euro belastingvrij geschonken worden voor het aflossen van de hypotheek, om een nieuwe woning te kopen of voor een verbouwing. Ook is de hypotheekrenteaftrek aangepast: hypotheekrente mag alleen afgetrokken worden wanneer de hypotheek daadwerkelijk afgelost wordt.

Aflossen andere leningen en kredieten

Behalve de hypotheeklasten nam ook de hoogte van andere leningen af in de eerste maanden van dit jaar. Onder meer het aflossen van de Persoonlijke Leningen en Doorlopende Kredieten zorgde voor een totale daling van 600 miljoen euro aan schulden.

Het eerste deel van 2014 was het zesde kwartaal op rij dat de schulden van de Nederlanders afnamen. Het CBS verwacht dat deze trend de komende tijd verder zal doorzetten.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.