Geld lenen kost geld

Informatie voor huiseigenaren met restschuld

27 februari 2015

Wat te doen wanneer je huis ‘onder water’ staat? Oftewel: wanneer je hypotheek hoger is dan de huidige waarde van je huis. Verkopen zou betekenen dat je achter blijft met een restschuld…

Onlangs lanceerde de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, de NVVK, www.huisonderwater.eu. Huiseigenaren wie een restschuld boven het hoofd hangt, kunnen hier informatie vinden over restschuld en organisaties waar zij terecht kunnen voor advies of hulp.

Miljoen huishoudens met restschuld

Volgens de Nederlandsche Bank kampen ongeveer een miljoen huishoudens in Nederland met een restschuld. Huiseigenaren weten vaak niet wat dit betekent voor hun financiële situatie. Op de site van de NVVK kunnen ze een idee krijgen van mogelijke oplossingen.

Lening voor restschuld

Een van de mogelijkheden voor wanneer je te maken hebt met een restschuld, is het afsluiten van een lening. Bij Krediet.nl denken we graag met je mee. Je kunt namelijk je restschuld financieren zowel met een persoonlijke lening als met een doorlopend krediet. Met beide leningen kom je daarbij in aanmerking voor fiscaal voordeel wanneer je je lening gebruikt voor je restschuld.

Meer weten geld lenen

Meer weten? Lees de blog Huis onder water? Waarom een deel van je hypotheek aflossen met een lening slim is. Of vraag meteen een offerte aan.

logo-BKR

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

15 mei 2019
abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen