Let op! geld lenen kost geld

Minder dan miljoen huiseigenaren met restschuld

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

27 maart 2015

Het aantal huishoudens met een restschuld daalt. Minder dan een miljoen huiseigenaren hebben op dit moment een hypotheek lening die hoger is dan de waarde van hun huis. Dat berekende de Rabobank.

Nog altijd staat een kwart van alle koopwoningen ‘onder water’. Dit vormt een belemmering voor de doorstoom op de woningmarkt. Voor veel huiseigenaren is verhuizen geen optie door de restschuld.

Restschuld financieren

Dat het aantal huishoudens met een restschuld daalt, komt onder andere door het massale extra aflossen in 2014. Daarnaast is de woningmarkt zicht voorzichtig aan het herstellen. Hierdoor stijgen ook de woningprijzen weer. De verwachting is dat het aantal woningen dat onder water staat in 2015 nog verder zal afnemen.

Verhuizen zonder restschuld

Vermoedelijk zal een flink deel van de mensen die nu van hun restschuld af zijn gaan verhuizen. Toch blijven er nog veel huiseigenaren over die niet zo makkelijk van hun restschuld af komen. Geschat wordt dat voor tweederde bij verkoop een restschuld dreigt van meer dan 20.000 euro. Soms loopt dit bedrag in de tonnen.

Aflossen hypotheek bij restschuld

Meer weten over het aflossen van je hypotheek bij een dreigende restschuld? Directeur René Koopman van Krediet.nl schreef enige tijd geleden een blog over dit onderwerp: Huis onder water? Waarom een deel van je hypotheek aflossen met een lening slim is.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.