Geld lenen kost geld

Minder dan miljoen huiseigenaren met restschuld

27 maart 2015

Het aantal huishoudens met een restschuld daalt. Minder dan een miljoen huiseigenaren hebben op dit moment een hypotheek lening die hoger is dan de waarde van hun huis. Dat berekende de Rabobank.

Nog altijd staat een kwart van alle koopwoningen ‘onder water’. Dit vormt een belemmering voor de doorstoom op de woningmarkt. Voor veel huiseigenaren is verhuizen geen optie door de restschuld.

Restschuld financieren

Dat het aantal huishoudens met een restschuld daalt, komt onder andere door het massale extra aflossen in 2014. Daarnaast is de woningmarkt zicht voorzichtig aan het herstellen. Hierdoor stijgen ook de woningprijzen weer. De verwachting is dat het aantal woningen dat onder water staat in 2015 nog verder zal afnemen.

Verhuizen zonder restschuld

Vermoedelijk zal een flink deel van de mensen die nu van hun restschuld af zijn gaan verhuizen. Toch blijven er nog veel huiseigenaren over die niet zo makkelijk van hun restschuld af komen. Geschat wordt dat voor tweederde bij verkoop een restschuld dreigt van meer dan 20.000 euro. Soms loopt dit bedrag in de tonnen.

Aflossen hypotheek bij restschuld

Meer weten over het aflossen van je hypotheek bij een dreigende restschuld? Directeur René Koopman van Krediet.nl schreef enige tijd geleden een blog over dit onderwerp: Huis onder water? Waarom een deel van je hypotheek aflossen met een lening slim is.

logo-BKR

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

15 mei 2019
abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen