Geld lenen kost geld

Restschuld weerhoudt huiseigenaren van verhuizen

10 maart 2015

Ongeveer een miljoen huiseigenaren hangt een restschuld boven het hoofd. Zou hun huis niet minder waard zijn dan hun hypotheek, dan zou 40 procent van hen een verhuizing overwegen.

Onderzoek naar zorgen over restschuld van BNP Paribas Cardif onder duizend huiseigenaren toont dit aan.

Zorgen restschuld

Veel huiseigenaren maken zich zorgen over hun restschuld. 25 procent vreest dat er een moment komt dat ze noodgedwongen hun huis moeten verlaten. Daarnaast blijkt uit het onderzoek van BNP Paribas Cardif dat 55 procent van de Nederlanders bij arbeidsongeschiktheid in de problemen komt met het betalen van hun woonlasten. Bij echtscheiding ligt dit percentage nog hoger, namelijk op 70 procent.

Restschuld financieren

Vooral huizen gekocht tussen 2005 en 2009 staan ‘onder water’. De hypotheek die op deze woningen rust is relatief vaak gebaseerd op twee inkomens. Veel mensen vergeten echter dat er ook met een restschuld mogelijkheden zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk met een lening het gat tussen je hypotheek en de waarde van je woning te dichten. Dit kan zowel met een persoonlijke lening als met een doorlopend krediet.

Meer weten over restschuld financieren? Klik hier voor meer informatie over geld lenen voor restschuld. Of vraag meteen een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een voorstel.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen