Let op! geld lenen kost geld

Financieren restschuld nog altijd grote zorg

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

7 augustus 2014

Nederlandse woningeigenaren blijven zich zorgen maken over restschuld. Dit meldt het online informatiepunt restschuld van de gezamenlijke banken. Uit hun tussentijdse evaluatie blijkt dat bezoekers van de website met name op zoek waren naar informatie over het financieren van restschuld. Ondanks het voorzichtige herstel van de woningmarkt zijn consumenten nog altijd bezorgd over hun financiële toekomst.

35.000 mensen raadpleegden het informatiepunt restschuld sinds de lancering afgelopen februari. Het informatiepunt is een initiatief van de gezamenlijke banken. Hiermee willen ze consumenten informeren over restschuld, het financieren van restschuld en hoe dit te bespreken met de eigen bank.

Informatie over financieren restschuld

Een groot deel van de bezoekers van het online informatiepunt wil vooral weten wat in hun persoonlijke situatie het best gedaan kan worden met hun restschuld. Eigenlijk moeten deze vragen aan de eigen bank of financieel adviseur gesteld worden, stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Restschuld vraagt namelijk om een persoonlijk advies.

Meefinancieren of geldlenen?

Uit de evaluatie blijkt verder dat banken vaak bereidt zijn met de klant mee te denken over de restschuld. Maar uiteraard brengt het meefinancieren van restschuld bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek kosten met zich mee. Het inkomen van hypotheekeigenaren is niet altijd toereikend om de hogere lasten op een verantwoorde manier te dragen. Het financieren van restschuld met een lening kan dan een alternatief zijn.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.