Geld lenen kost geld

Financieren restschuld nog altijd grote zorg

7 augustus 2014

Nederlandse woningeigenaren blijven zich zorgen maken over restschuld. Dit meldt het online informatiepunt restschuld van de gezamenlijke banken. Uit hun tussentijdse evaluatie blijkt dat bezoekers van de website met name op zoek waren naar informatie over het financieren van restschuld. Ondanks het voorzichtige herstel van de woningmarkt zijn consumenten nog altijd bezorgd over hun financiële toekomst.

35.000 mensen raadpleegden het informatiepunt restschuld sinds de lancering afgelopen februari. Het informatiepunt is een initiatief van de gezamenlijke banken. Hiermee willen ze consumenten informeren over restschuld, het financieren van restschuld en hoe dit te bespreken met de eigen bank.

Informatie over financieren restschuld

Een groot deel van de bezoekers van het online informatiepunt wil vooral weten wat in hun persoonlijke situatie het best gedaan kan worden met hun restschuld. Eigenlijk moeten deze vragen aan de eigen bank of financieel adviseur gesteld worden, stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Restschuld vraagt namelijk om een persoonlijk advies.

Meefinancieren of geldlenen?

Uit de evaluatie blijkt verder dat banken vaak bereidt zijn met de klant mee te denken over de restschuld. Maar uiteraard brengt het meefinancieren van restschuld bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek kosten met zich mee. Het inkomen van hypotheekeigenaren is niet altijd toereikend om de hogere lasten op een verantwoorde manier te dragen. Het financieren van restschuld met een lening kan dan een alternatief zijn.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen