Let op! geld lenen kost geld

Geld lenen in Nederland: bijna ton schuld per huishouden

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

22 juli 2015

In het eerste kwartaal van 2015 stegen de schulden van de Nederlandse huishoudens voor het eerst sinds 2012. Daarmee kwam de gemiddelde schuld per huishouden uit op bijna een ton.

Nederlanders lenen samen in totaal 742 miljard euro, 2 miljard meer dan in het laatste kwartaal van 2014. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Hypotheek lening schuld

Het toenemen van de schuld van de Nederlandse huishoudens hangt vooral samen met het aantrekken van de woningmarkt. Mensen zijn weer meer geneigd te lenen voor een woning. Ook de historisch lage rente maakt geld lenen aantrekkelijk. Daarnaast liep eind 2014 de periode van een ruimere schenkingsvrijstelling af. Mede onder invloed van deze factoren liep de totale schuld van Nederlandse huishoudens op.

Lenen schulden aflossen

Opvallend is dat terwijl de hypotheekschuld opliep, het consumptief krediet iets afgelost werd. Onder de noemer consumptief krediet vallen bijvoorbeeld het doorlopend krediet en de lening die je afsluit om de aankoop van een auto te financieren. Het aflossen gold niet voor de overige leningen. Daarvan steeg het gemiddelde bedrag dat Nederlanders lenen naar 7900 euro. Volgens het CBS hangt dit met name samen met de wijziging van het leenstelsel voor studenten, die hierdoor meer zijn gaan lenen.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.