Let op! geld lenen kost geld

Ook veel scholieren lenen geld

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

31 juli 2015

Officieel kunnen jongeren onder de 18 jaar geen geld lenen. Toch blijkt uit onderzoek van Nibud 42 procent van de scholieren te lenen. Het gaat hierbij vaak om het lenen van kleine bedragen.

Scholieren kunnen misschien geen overeenkomst voor een lening aangaan zonder toestemming van hun ouders. Geld lenen bij vrienden of familie bieden een alternatief voor een lening afsluiten.

Toch schulden

Een creditcard of lening aanvragen kunnen minderjarigen niet. Toch kunnen ook scholieren geconfronteerd worden met schulden. Er blijken bijvoorbeeld veel jongeren te zijn met schulden door hun telefoonrekening. Het telefoonabonnement staat vaak op naam van de ouders, maar moet door de jongere betaald worden. Ook is iedereen van 16 jaar zelf verantwoordelijk voor het betalen van een bekeuring.

Tips geld lenen schulden

Heeft je kind schulden? Het Nibud raadt ouders af schulden over te nemen. Stel een plan op voor het aflossen van de schuld, zodat je kind leert van zijn of haar fouten. Daarbij is voorkomen nog belangrijker. Tips van het Nibud: laat kinderen sparen, geef het goede voorbeeld en leer je kind wat verantwoord geld lenen is.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.