Geld lenen kost geld

Ook veel scholieren lenen geld

31 juli 2015

Officieel kunnen jongeren onder de 18 jaar geen geld lenen. Toch blijkt uit onderzoek van Nibud 42 procent van de scholieren te lenen. Het gaat hierbij vaak om het lenen van kleine bedragen.

Scholieren kunnen misschien geen overeenkomst voor een lening aangaan zonder toestemming van hun ouders. Geld lenen bij vrienden of familie bieden een alternatief voor een lening afsluiten.

Toch schulden

Een creditcard of lening aanvragen kunnen minderjarigen niet. Toch kunnen ook scholieren geconfronteerd worden met schulden. Er blijken bijvoorbeeld veel jongeren te zijn met schulden door hun telefoonrekening. Het telefoonabonnement staat vaak op naam van de ouders, maar moet door de jongere betaald worden. Ook is iedereen van 16 jaar zelf verantwoordelijk voor het betalen van een bekeuring.

Tips geld lenen schulden

Heeft je kind schulden? Het Nibud raadt ouders af schulden over te nemen. Stel een plan op voor het aflossen van de schuld, zodat je kind leert van zijn of haar fouten. Daarbij is voorkomen nog belangrijker. Tips van het Nibud: laat kinderen sparen, geef het goede voorbeeld en leer je kind wat verantwoord geld lenen is.

logo-BKR

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

15 mei 2019
abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen