Geld lenen kost geld

Nog altijd risico op restschuld voor veel huiseigenaren

27 oktober 2015

Afgelopen tijd zijn de huizenprijzen weer langzaam gaan stijgen. Toch lopen nog altijd relatief veel huiseigenaren risico op een restschuld. In de eerste zeven maanden wisselden namelijk bijna 22 procent van eigenaar tegen een verkoopprijs onder de aankoopwaarde.

Daarmee staat het aantal woningen dat met verlies verkocht in 2015 tot nu toe op 20.500. De NOS concludeert dit op basis van cijfers van het Kadaster.

Huis met verlies verkopen

Het gemiddelde verlies dat geïncasseerd moet worden ligt in 2015 echter wel lager dan vorig jaar. In 2014 moest een verkoper gemiddeld een verlies van 29.500 euro nemen. Dit jaar ligt dat bedrag tot nu toe op 28.000 euro.

Restschuld na verkoop

Met name huiseigenaren die in 2006 of daarna een huis hebben gekocht, lopen het risico dat hun huis minder waard is dan bij de koop. Bij verkopen met groot verlies kunnen huiseigenaren in de problemen raken. Is hun hypotheek hoger dan de opbrengt van de verkoop? Dan is er sprake van een restschuld.

Lening voor restschuld

Een restschuld is vervelend. Daar wil je zo snel mogelijk vanaf zijn. Soms kun je die restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Maar er zijn voordeligere alternatieven, zoals een lening afsluiten voor je restschuld. Onze kredietspecialisten zetten graag je mogelijkheden voor je op een rij. Vraag hier een offerte aan.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen