Let op! geld lenen kost geld

Nog altijd risico op restschuld voor veel huiseigenaren

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

27 oktober 2015

Afgelopen tijd zijn de huizenprijzen weer langzaam gaan stijgen. Toch lopen nog altijd relatief veel huiseigenaren risico op een restschuld. In de eerste zeven maanden wisselden namelijk bijna 22 procent van eigenaar tegen een verkoopprijs onder de aankoopwaarde.

Daarmee staat het aantal woningen dat met verlies verkocht in 2015 tot nu toe op 20.500. De NOS concludeert dit op basis van cijfers van het Kadaster.

Huis met verlies verkopen

Het gemiddelde verlies dat geïncasseerd moet worden ligt in 2015 echter wel lager dan vorig jaar. In 2014 moest een verkoper gemiddeld een verlies van 29.500 euro nemen. Dit jaar ligt dat bedrag tot nu toe op 28.000 euro.

Restschuld na verkoop

Met name huiseigenaren die in 2006 of daarna een huis hebben gekocht, lopen het risico dat hun huis minder waard is dan bij de koop. Bij verkopen met groot verlies kunnen huiseigenaren in de problemen raken. Is hun hypotheek hoger dan de opbrengt van de verkoop? Dan is er sprake van een restschuld.

Lening voor restschuld

Een restschuld is vervelend. Daar wil je zo snel mogelijk vanaf zijn. Soms kun je die restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Maar er zijn voordeligere alternatieven, zoals een lening afsluiten voor je restschuld. Onze kredietspecialisten zetten graag je mogelijkheden voor je op een rij. Vraag hier een offerte aan.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.