Geld lenen kost geld

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet afsluiten betekent flexibel geld lenen. Je leent niet alleen geld voor een specifiek leendoel, zoals bijvoorbeeld voor een auto, maar daarnaast wil je ook de beschikking hebben over extra geld in geval van onvoorziene uitgaven. Als de wasmachine of droger kapot gaat wil je graag direct een nieuwe kunnen kopen. Of je krijgt te maken met een dure reparatie of onderhoud aan je auto. Met dit flexibele krediet hoef je je geen zorgen te maken over deze onverwachte, soms hoge, uitgaven.

Kenmerken van een Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is, net als een persoonlijke lening, een leenvorm van consumptief krediet. De flexibele vorm van lenen is kenmerkend voor dit doorlopend krediet en geeft je financiële vrijheid. Je spreekt een kredietlimiet af en tot die grens mag je zelf beslissen wanneer en hoeveel je opneemt. Bij een onverwachte uitgave kun je dus direct over je geld beschikken. Je betaalt alleen rente over dit opgenomen bedrag; de rente en looptijd zijn variabel.

Wat dit krediet echt flexibel maakt is dat je afgeloste bedragen opnieuw mag opnemen tot aan je maximale opnamelimiet. Een doorlopend krediet betekent geld opnemen wanneer jij het nodig hebt.

  • Looptijd
  • Fiscaal voordeel
  • Boetevrij inlossen

Looptijd

Looptijd

Een doorlopend krediet kent in tegenstelling tot een persoonlijke lening geen vaste looptijd. Kredietverstrekkers willen wel dat je voor het bereiken van een bepaalde leeftijd het krediet hebt afgelost. Wij hanteren de maximale leeftijd van 74 jaar; voordat je deze leeftijd bereikt moet het doorlopend krediet volledig zijn afgelost.

Fiscaal voordeel

Fiscaal voordeel

Een doorlopend krediet afsluiten om de restschuld op je woning te financieren betekent dat de rentekosten fiscaal aftrekbaar zijn. Dit belastingvoordeel ontvang je niet bij de financiering van andere leendoelen. Deze regeling is per 1 januari 2018 vervallen, maar geldt nog wel voor oversluitingen van een restschuld.

Een persoonlijke lening geeft fiscaal voordeel als het leendoel restschuldfinanciering is of een verbouwing of verbetering aan je eigen huis.

Boetevrij inlossen

Boetevrij inlossen

Bij een doorlopend krediet mag je op ieder gewenst moment boetevrij inlossen. Heb je een financiële meevaller? Los dit bedrag kosteloos in op je krediet en verlaag hiermee je openstaande leenbedrag.

Huiseigenaar doorlopend krediet

Als huiseigenaar leent u een hoger leenbedrag tegen een aantrekkelijk lage rente omdat een koophuis extra zekerheid biedt aan de kredietverstrekker. Een restschuldfinanciering biedt jou als eigenaar fiscaal voordeel tot 1 januari 2018. Bij andere leendoelen ontvang je geen belastingvoordeel.

Wat kost een krediet?

Welke kosten moet je betalen voor een doorlopend krediet? De hoogte van de kosten, je maandbedrag, hangt af van de hoogte van je kredietlimiet. De maandlasten zijn verdeeld in een deel rente en een deel aflossing. De variabele rente betaal je over het uitstaande saldo. De rest van jouw maandbedrag is aflossing. Bij een doorlopend krediet kun je een maandtermijn kiezen van 1% tot 2% van de kredietlimiet. Het bedrag aan rente en aflossing samen vormen je maandbedrag.

Onze rentetarieven zijn laag en onze voorwaarden zijn gunstig. Bereken welk rentetarief wij jou kunnen aanbieden. Je leent goedkoper geld als je getrouwd bent, beiden een vaste baan hebt, kinderen hebt, een koophuis hebt en een bekend BKR hebt.

Voordeliger geld lenen

Heb je bij een andere kredietverstrekker een doorlopend krediet lopen tegen een hoge rente en tegen ongunstige voorwaarden? Je kunt het krediet kosteloos naar ons oversluiten. Wij zetten je lopende krediet kosteloos om naar een nieuw krediet met een lage rente en tegen gunstige voorwaarden.

In het geval van een persoonlijke lening heb je geen flexibel beheer over je lening. Heb je een lening voor je auto afgesloten maar zit er groot onderhoud aan te komen? Sluit je persoonlijke lening over naar een doorlopend krediet zodat je de kosten van de extra uitgaven kunt betalen.

Heb je meerdere leningen en/of kredieten? Voeg ze samen tot één doorlopend krediet zodat je overzicht hebt en een lagere rente betaalt. De rente voor een laag leenbedrag is meestal hoger dan de rente voor een hoger bedrag. Samenvoegen van leningen is kosteloos.

Krediet aanvragen

Wil je weten hoeveel geld jij kunt lenen? Je kunt kosteloos een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij sturen jou een persoonlijk voorstel. Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze adviseur via telefoonnummer 0318 – 88 88 88 of via de chat. De rente van ons doorlopend krediet is laag en wij bieden jou gunstige voorwaarden. Je betaalt geen afsluit- en advieskosten voor onze dienstverlening.

De actuele rentetarieven