Geld lenen kost geld

Wat is huurkoop?

Wat is de betekenis van huurkoop? Huurkoop is een vorm van kopen op krediet. Je wilt een product kopen, maar je hebt niet voldoende eigen geld om het product zelf volledig te betalen. Je kiest voor de mogelijkheid huurkoop. Je doet een aanbetaling, je krijgt het product en vervolgens betaal je het resterende bedrag in maandelijkse vaste termijnen aan rente en aflossing terug. Let op: bij huurkoop ben je geen eigenaar van het product.

Huurkoop en persoonlijke lening

Huurkoop lijkt qua kenmerken op een persoonlijke lening: de rente, looptijd en maandbedragen staan vast. Maar met een groot verschil: bij een persoonlijke lening ben je direct eigenaar van het product, bij huurkoop niet.

Alle afspraken van de huurkoop worden opgenomen in de huurkoopakte. De verkoper staat in geval van huurkoop sterk. Hou je je niet aan de afspraken? Dan heeft de verkoper het recht het product terug te nemen, tenzij jij 75% van het bedrag hebt voldaan. Heb je dat niet en neemt de verkoper het product terug? Jij bent verantwoordelijk voor de eventuele restschuld; die zal je moeten betalen.

Huurkoop en leasen

Huurkoop bij een auto is beter bekend onder de naam leasen. Tijdens de periode van aflossen ben je geen eigenaar van de auto; je huurt de auto. Je betaalt geen bijkomende kosten aan reparatie, onderhoud, verzekeringen en pechhulp; deze kosten zijn verwerkt in je maandlasten. Voor eigen rekening zijn de benzinekosten en de eventuele boetes.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

958 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben door het proces heen goed begeleid. Dhr Lindeman is heel behulpzaam en denkt mee.

Angela Tavares 1 dagen geleden
Trustpilot rating

Wat is het toch fijn, als je het echt niet meer weet. Omdat je eigen bank niet mee werkt ,omdat je afgekeurd bent. Of je daar om vraagt in dit leven. En zware lekkage heb in je huis. Dat je dan de man van krediet aan de lijn hebt. En je rustig maakt. Alles netjes uitlegt met je mee denkt ,en ook dat ik aangaf me printer heeft het ook nog begeven , online kon tekenen. Heb het contact met krediet.nl als heel fijn ervaren en ook vertrouwen in hun deskundigheid. Bedankt voor alles Danny

Desiree 1 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen