In Nederland gelden strenge kredietregels. Je kunt niet zomaar een willekeurig bedrag lenen. Om te bepalen hoeveel je maximaal mag lenen, gebruiken alle kredietverstrekkers de regels van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN).
Een van de uitgangspunten bij kredietverstrekking is de basisnorm: het bedrag dat je minimaal nodig hebt om rond te kunnen komen. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) bepaalt ieder jaar wat de basisnorm. Die is afhankelijk van je gezinssamenstelling en de vraag of je koopwoning of huurwoning hebt. Kredietverstrekkers tellen boven op die basisnorm nog een bedrag van 5% of 10% van je inkomen.
Voor het bepalen van je leenbedrag houden kredietverstrekkers bovendien rekening met je vaste lasten. Dat zijn je woonlasten, maar ook de kosten voor andere leningen, autobezit, kinderopvang en alimentatie. Hoe hoger je vaste lasten, hoe lager je leencapaciteit: het bedrag dat nog verantwoord is om te lenen.
Daarnaast is je leendoel van belang om vast te stellen hoeveel geld je kunt lenen. Je kunt bijvoorbeeld niet 15.000 euro lenen om een elektrische fiets van 4000 euro te kopen.
Het bedrag dat je uiteindelijk leent, wordt ook wel de kredietsom genoemd. Bij Krediet.nl kun je alvast een indicatie krijgen van het bedrag dat jij kunt lenen. Vraag een offerte aan als je een exacte berekening, een helder kostenoverzicht en een persoonlijk advies van Krediet.nl wilt.
Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?
1385 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot
De eerste aanvraag verliep vlot. Maar aan de hand daarvan moesten tot 3x toe meer gegevens aanleveren en dat duurde steeds 2-4 dagen. Kan dat niet in de eerste aanvraag of tot max nog 1x uitvragen?
Snel, laagdrempelig bereikbaar, luisteren echt naar individuele situatie en omstandigheden, top service!