Geld lenen kost geld

Trek tijdig aan de bel bij betalingsachterstanden

Trek tijdig aan de bel bij betalingsachterstanden

27 juli 2021

Als je een lening afsluit, gaan jij en de geldverstrekker ervan uit dat je je aan de betalingsverplichtingen kunt houden. In de meeste gevallen is dat ook zo. Toch zijn financiële problemen nooit 100% uit te sluiten. Je kunt dus onverhoopt betalingsproblemen krijgen. Wacht dan niet af, maar vraag direct om ondersteuning.

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert alle kredieten die in Nederland worden verstrekt. Daarnaast houdt het bureau de betalingsachterstanden bij. Uit hun Schulden Monitor blijkt nu dat het aantal mensen met betalingsproblemen in 2020 is afgenomen. Maar ook dat betalingsachterstanden kunnen terugkomen.

Oplossing voor betalingsachterstand

Krediet.nl wil betalingsproblemen voor zijn. Daarom bepalen we op basis van jouw financiën welke lening verantwoord is in jouw situatie. Toch kun je om wat voor reden dan ook een betalingsachterstand krijgen. Daar attenderen we jou dan altijd meteen op. Blijft de betaling nog steeds uit, dan nemen we persoonlijk contact met je op. We zoeken dan samen met jou een oplossing om de achterstand ongedaan te maken en in de toekomst te voorkomen. Misschien komt een andere incassodatum jou bijvoorbeeld beter uit. Of misschien past het krediet dat je ooit hebt afgesloten, minder goed bij jouw huidige situatie. Wij gaan dan na of je beter uit bent met een andere lening. Je kunt ook een doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening. Dan ben je na de looptijd van je lening af en heb je geen betalingsverplichtingen meer. 

Snel steun zoeken

Is je betalingsachterstand niet direct ongedaan te maken, dan vragen we jouw kredietverstrekker om contact met je op te nemen. Banken staan doorgaans open voor een gesprek als je moeite hebt met de betalingstermijnen. Zo hebben ze vorig jaar allerlei maatregelen getroffen om mensen te helpen die door de coronacrisis betalingsproblemen hadden gekregen. Loop je achter met betalen, dan kun je soms een betalingsregeling treffen. Maar wacht niet te lang met steun zoeken: hoe eerder je aan de bel trekt, hoe gemakkelijker en sneller je probleem kan worden opgelost. 

Wel of geen huis kopen

Er is nog een reden waarom je snel moet ingrijpen als er een betalingsachterstand dreigt. Uit de Schulden Monitor van het BKR blijkt dat betalingsproblemen vaak terugkomen. En ook dat wie een betalingsachterstand heeft op een consumptief krediet, een grotere kans heeft op een betalingsachterstand op de hypotheek. Die kans is ongeveer 33%. Door tijdig je probleem op te lossen, voorkom je bovendien een negatieve BKR-registratie. Met een negatieve BKR-registratie kun je vaak geen nieuwe lening of hypotheek afsluiten. En dat maakt het verschil tussen wel of niet een huis kunnen kopen.

Neem contact op

Heb je problemen met je maandelijkse betalingsverplichtingen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen met 0318 – 88 88 88 of door het contactformulier in te vullen.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Nederlanders hebben minder consumptieve kredieten
Nederlanders hebben minder consumptieve kredieten. Waar ligt dat aan? 27 maart 2023 | Danny Lindeman
Nationale-Nederlanden stopt met consumptief krediet
Nationale-Nederlanden stopt met consumptief krediet 7 maart 2023 | Danny Lindeman
Geld lenen wordt duurder
Geld lenen wordt duurder 13 februari 2023 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1219 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Soepel, snel, deskundige advies gekregen. Altijd op de hoogte gehouden. Het was echt een goede ervaring - bedankt!

Akos 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het was snel en deskundig geregeld. Vriendelijke adviseurs en zoals voorgaande keren een goed gevoel.

Simone 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 5,7% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen