Geld lenen kost geld

Trek tijdig aan de bel bij betalingsachterstanden

Trek tijdig aan de bel bij betalingsachterstanden

27 juli 2021

Als je een lening afsluit, gaan jij en de geldverstrekker ervan uit dat je je aan de betalingsverplichtingen kunt houden. In de meeste gevallen is dat ook zo. Toch zijn financiële problemen nooit 100% uit te sluiten. Je kunt dus onverhoopt betalingsproblemen krijgen. Wacht dan niet af, maar vraag direct om ondersteuning.

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert alle kredieten die in Nederland worden verstrekt. Daarnaast houdt het bureau de betalingsachterstanden bij. Uit hun Schulden Monitor blijkt nu dat het aantal mensen met betalingsproblemen in 2020 is afgenomen. Maar ook dat betalingsachterstanden kunnen terugkomen.

Oplossing voor betalingsachterstand

Krediet.nl wil betalingsproblemen voor zijn. Daarom bepalen we op basis van jouw financiën welke lening verantwoord is in jouw situatie. Toch kun je om wat voor reden dan ook een betalingsachterstand krijgen. Daar attenderen we jou dan altijd meteen op. Blijft de betaling nog steeds uit, dan nemen we persoonlijk contact met je op. We zoeken dan samen met jou een oplossing om de achterstand ongedaan te maken en in de toekomst te voorkomen. Misschien komt een andere incassodatum jou bijvoorbeeld beter uit. Of misschien past het krediet dat je ooit hebt afgesloten, minder goed bij jouw huidige situatie. Wij gaan dan na of je beter uit bent met een andere lening. Je kunt ook een doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening. Dan ben je na de looptijd van je lening af en heb je geen betalingsverplichtingen meer. 

Snel steun zoeken

Is je betalingsachterstand niet direct ongedaan te maken, dan vragen we jouw kredietverstrekker om contact met je op te nemen. Banken staan doorgaans open voor een gesprek als je moeite hebt met de betalingstermijnen. Zo hebben ze vorig jaar allerlei maatregelen getroffen om mensen te helpen die door de coronacrisis betalingsproblemen hadden gekregen. Loop je achter met betalen, dan kun je soms een betalingsregeling treffen. Maar wacht niet te lang met steun zoeken: hoe eerder je aan de bel trekt, hoe gemakkelijker en sneller je probleem kan worden opgelost. 

Wel of geen huis kopen

Er is nog een reden waarom je snel moet ingrijpen als er een betalingsachterstand dreigt. Uit de Schulden Monitor van het BKR blijkt dat betalingsproblemen vaak terugkomen. En ook dat wie een betalingsachterstand heeft op een consumptief krediet, een grotere kans heeft op een betalingsachterstand op de hypotheek. Die kans is ongeveer 33%. Door tijdig je probleem op te lossen, voorkom je bovendien een negatieve BKR-registratie. Met een negatieve BKR-registratie kun je vaak geen nieuwe lening of hypotheek afsluiten. En dat maakt het verschil tussen wel of niet een huis kunnen kopen.

Neem contact op

Heb je problemen met je maandelijkse betalingsverplichtingen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen met 0318 – 88 88 88 of door het contactformulier in te vullen.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Defam verplicht digitale identificatie
Defam verplicht digitale identificatie 5 februari 2024 | Danny Lindeman
Hoe los jij je persoonlijke lening af
Hoe los jij je persoonlijke lening af? Tip van Krediet.nl 2 februari 2024 | Danny Lindeman
Laat je adviseren als je geld leent
Laat je adviseren als je geld leent 24 januari 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1308 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

We hadden enorme pech, extra grote uitgaves waarvoor we geen geld hadden. Een aanvraag ingediend en binnen 3 uur was het geregeld. Ontzettend vriendelijk geholpen, meedenkend en erg klantgericht. Een aanrader!

Ilse 7 dagen geleden
Trustpilot rating

Super klantvriendelijk, denken allemaal met je mee, erg behulpzaam als je er niet uit komt. Alles wat je vraagt helpen ze je mee zowel telefonisch als via de mail. Ik ben zeer tevreden en raad krediet.nl zeker aan.

J.Timmers 9 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen