Geld lenen kost geld

Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk

Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk

31 augustus 2021

Kun je na je pensionering geld lenen? Ja zeker wel. Je kunt tot je 78e een lening afsluiten, zolang je maar over voldoende vaste inkomsten beschikt. Die heb je als gepensioneerde. En als je blijft doorwerken na je AOW-leeftijd, kun je dankzij het extra inkomen sneller aflossen.

Je bent 65-plusser en wilt geld lenen. Voor een verbouwing van je huis, een recreatiewoning of een boot, bijvoorbeeld. Anders dan veel mensen denken, kun je ook op oudere leeftijd een lening afsluiten. Ben je tussen 60 en 66 jaar, dan zijn er verschillende kredietaanbieders die je nog een Persoonlijke Lening willen verstrekken. Ben je tussen 66 en 78 jaar, dan kun je in aanmerking komen voor een Seniorenlening. Die lening moet voor je 81e zijn afgelost.

Pensioeninkomsten bepalen leenbedrag

Hoeveel kun je lenen als je ouder bent dan 60 jaar? Het leenbedrag wordt bij Krediet.nl vastgesteld op basis van een vast inkomen. Voor senioren is dat de AOW en het werkgeverspensioen. Je kunt bij Mijn pensioenoverzicht nagaan hoeveel dat is. Sluit je de lening af vóór je pensioendatum, maar loopt deze nog door na je pensionering? Dan willen we weten of je inkomen ook in die periode hoog genoeg is om de maandlasten te dragen. Om de juiste lening te kiezen moeten we dus ook jouw pensioeninkomsten weten.

Zzp’ers met AOW

Misschien was je voor je pensioen zzp’er. Dan kwam je bij Krediet.nl niet in aanmerking voor een lening omdat je geen vast inkomen had. Dat verandert zodra je AOW ontvangt en het pensioen dat je ooit bij een werkgever hebt opgebouwd. Want dat zijn wel vaste inkomsten. Ook jij kunt dan bij Krediet.nl een lening afsluiten. Met alleen AOW zijn je kansen om te lenen wat kleiner, maar we kunnen altijd nagaan welke mogelijkheden je hebt.

Doorwerken na pensionering

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat steeds meer 65-plussers betaald werk doen. Dat komt omdat het lastiger is om eerder te stoppen met werken dan 20 jaar geleden en omdat de AOW-leeftijd inmiddels is gestegen naar 66 jaar en 4 maanden. Maar ook omdat langer doorwerken populairder wordt. Veel mensen blijven met plezier ook na hun pensioendatum actief op de arbeidsmarkt, zelfs nog na hun 75e. Maakt dat nog wat uit voor je leenmogelijkheden?

Sneller aflossen

Als je na je pensionering nog betaald werk doet, telt dat salaris of die winst uit onderneming niet mee bij het vaststellen van het leenbedrag. Maar jouw inkomsten uit werk kun je wel gebruiken om de lening snel af te betalen door te kiezen voor een korte looptijd. Of om tussendoor extra bedragen af te lossen. Dat kan altijd boetevrij. Als je blijft doorwerken, kun je dus met een geruster hart een lening afsluiten en sneller klaar zijn met aflossen. Je kunt van je lening af zijn als je definitief stopt met werken.

Offerte aanvragen bij Krediet.nl

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn om op oudere leeftijd geld te lenen? Vraag bij Krediet.nl vrijblijvend een offerte aan. Wij gaan na welke Persoonlijke Lening of Seniorenlening bij jou past. Je wordt bovendien persoonlijk geadviseerd zodat je precies weet waar je aan toe bent. Advies en afsluiten zijn kosteloos en je hoeft pas te tekenen als je na ons advies helemaal akkoord bent.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Rente flink gestegen Hoe leen je zo voordelig mogelijk?
Rente flink gestegen. Hoe leen je zo voordelig mogelijk? 21 november 2022 | René Koopman
Huizenmarkt verandert snel Wat doe jij: verkopen of verbouwen?
Huizenmarkt verandert snel. Wat doe jij: verkopen of verbouwen? 18 november 2022 | Danny Lindeman
Tweedehands auto kopen Hoe zit het met de garantie?
Tweedehands auto kopen. Hoe zit het met de garantie? 28 oktober 2022 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1189 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Zo enorm persoonlijk, zeker Danny was een enorme steun!!!

Liesbeth De ridder 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Berend Veldhuis 10 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 4,7% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen