Geld lenen kost geld

Zet je dure Doorlopend Krediet om naar een Persoonlijke Lening

Zet je dure ABN Amro Doorlopend Krediet om naar een Persoonlijke Lening

15 september 2021

Het Doorlopend Krediet is een leenvorm met een variabele rente. Die rente zou moeten dalen als de marktrente omlaag gaat. Maar bij veel grootbanken zoals ABN Amro en Rabobank is dat niet gebeurd. Heb jij ook een duur Doorlopend Krediet? Vraag ons dan eens hoeveel je bespaart als je die omzet naar een Persoonlijke Lening.

Het idee achter het Doorlopend Krediet is dat je over extra financiële ruimte beschikt. Altijd prettig voor onverwachte uitgaven. Je krijgt een kredietlimiet – het bedrag dat je maximaal mag opnemen wanneer je maar wilt. Alleen over het opgenomen bedrag betaal je rente. Die flexibiliteit is mooi, maar het probleem is dat veel mensen geneigd zijn om steeds opnieuw geld op te nemen. Dan vallen de kosten hoog uit.

Te hoge rente voor Doorlopend Krediet bij grootbanken

De rente op een Doorlopend Krediet is variabel en zou de marktrente moeten volgen. Enkele weken geleden erkende de Rabobank al dat dat bij hun producten niet altijd gebeurd is. Zij hebben beloofd om hun klanten geld terug te geven. En nu heeft ook ABN Amro toegegeven te veel rente in rekening te hebben gebracht en met een compensatie te komen. Maar op die regeling is veel kritiek gekomen. De schadeloosstelling zou onvoldoende zijn.

Doorlopend Krediet aflossen

De wettelijke maximale rente op het Doorlopend Krediet is op dit moment 10%. Veel kredietverstrekkers brengen dit ook daadwerkelijk in rekening. Gebruik je de kredietlimiet volledig of bijna volledig, dan ben je duur uit. Misschien wil je daarom af van je Doorlopend Krediet. Dat kan. Je kunt bij Krediet.nl jouw Doorlopend Krediet oversluiten naar een Persoonlijke Lening. We lossen je schuld dan in een keer af en heffen je kredietlimiet op. Geld opnemen als je daar zin in hebt, kan dan niet meer. Maar je bespaart wel op je kosten, je hebt meer grip op je financiën en je maandbetalingen stoppen als je lening is afgelost. Wil je toch wat extra financiële ruimte behouden, dan kunnen we ook je kredietlimiet verlagen.

Lagere maandlasten met Persoonlijke Lening

Met een Persoonlijke Lening los je stap voor stap je leenbedrag helemaal af. Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen, dus je weet zeker dat je aan het eind van de looptijd klaar bent. De rente op je Persoonlijke Lening is vaak lager dan die op een Doorlopend Krediet en verandert niet. Ook de looptijd staat vast. Je weet dus precies hoeveel je per maand kwijt bent en hoe lang je aan het aflossen bent. Tussentijds extra aflossen mag altijd boetevrij.

Doorlopend Krediet oversluiten naar Persoonlijke Lening

Wil je weten of jij je dure Doorlopend Krediet kunt omzetten naar een Persoonlijke Lening? Dat zoeken we graag voor je uit. We rekenen uit hoeveel je per maand bespaart en hoe lang je over de aflossing doet. Je inkomen moet wel hoog genoeg zijn om de lening af te sluiten en je moet positief bekend staan bij het Bureau Krediet Registratie (bkr). Is alles akkoord, dan is de omzetting snel geregeld en kun je afscheid nemen van je dure krediet. 

Vraag vandaag nog een offerte aan. We zoeken uit wat er mogelijk is en bespreken de oplossingen met je in een persoonlijk adviesgesprek.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker
Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker 4 oktober 2021 | Danny Lindeman
Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk
Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk 31 augustus 2021 | Danny Lindeman
Kredietlimiet? Ruil die roodstand in voor een PL en houd geld over
Kredietlimiet? Ruil die roodstand in voor een Persoonlijke Lening en houd geld over 30 augustus 2021 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

958 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben door het proces heen goed begeleid. Dhr Lindeman is heel behulpzaam en denkt mee.

Angela Tavares 1 dagen geleden
Trustpilot rating

Wat is het toch fijn, als je het echt niet meer weet. Omdat je eigen bank niet mee werkt ,omdat je afgekeurd bent. Of je daar om vraagt in dit leven. En zware lekkage heb in je huis. Dat je dan de man van krediet aan de lijn hebt. En je rustig maakt. Alles netjes uitlegt met je mee denkt ,en ook dat ik aangaf me printer heeft het ook nog begeven , online kon tekenen. Heb het contact met krediet.nl als heel fijn ervaren en ook vertrouwen in hun deskundigheid. Bedankt voor alles Danny

Desiree 1 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen