Geld lenen kost geld

Zet je dure Doorlopend Krediet om naar een Persoonlijke Lening

hero-3

15 september 2021

Het Doorlopend Krediet is een leenvorm met een variabele rente. Die rente zou moeten dalen als de marktrente omlaag gaat. Maar bij veel grootbanken zoals ABN Amro en Rabobank is dat niet gebeurd. Heb jij ook een duur Doorlopend Krediet? Vraag ons dan eens hoeveel je bespaart als je die omzet naar een Persoonlijke Lening.

Het idee achter het Doorlopend Krediet is dat je over extra financiële ruimte beschikt. Altijd prettig voor onverwachte uitgaven. Je krijgt een kredietlimiet – het bedrag dat je maximaal mag opnemen wanneer je maar wilt. Alleen over het opgenomen bedrag betaal je rente. Die flexibiliteit is mooi, maar het probleem is dat veel mensen geneigd zijn om steeds opnieuw geld op te nemen. Dan vallen de kosten hoog uit.

Te hoge rente voor Doorlopend Krediet bij grootbanken

De rente op een Doorlopend Krediet is variabel en zou de marktrente moeten volgen. Enkele weken geleden erkende de Rabobank al dat dat bij hun producten niet altijd gebeurd is. Zij hebben beloofd om hun klanten geld terug te geven. En nu heeft ook ABN Amro toegegeven te veel rente in rekening te hebben gebracht en met een compensatie te komen. Maar op die regeling is veel kritiek gekomen. De schadeloosstelling zou onvoldoende zijn.

Doorlopend Krediet aflossen

De wettelijke maximale rente op het Doorlopend Krediet is op dit moment 10%. Veel kredietverstrekkers brengen dit ook daadwerkelijk in rekening. Gebruik je de kredietlimiet volledig of bijna volledig, dan ben je duur uit. Misschien wil je daarom af van je Doorlopend Krediet. Dat kan. Je kunt bij Krediet.nl jouw Doorlopend Krediet oversluiten naar een Persoonlijke Lening. We lossen je schuld dan in een keer af en heffen je kredietlimiet op. Geld opnemen als je daar zin in hebt, kan dan niet meer. Maar je bespaart wel op je kosten, je hebt meer grip op je financiën en je maandbetalingen stoppen als je lening is afgelost. Wil je toch wat extra financiële ruimte behouden, dan kunnen we ook je kredietlimiet verlagen.

Lagere maandlasten met Persoonlijke Lening

Met een Persoonlijke Lening los je stap voor stap je leenbedrag helemaal af. Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen, dus je weet zeker dat je aan het eind van de looptijd klaar bent. De rente op je Persoonlijke Lening is vaak lager dan die op een Doorlopend Krediet en verandert niet. Ook de looptijd staat vast. Je weet dus precies hoeveel je per maand kwijt bent en hoe lang je aan het aflossen bent. Tussentijds extra aflossen mag altijd boetevrij.

Doorlopend Krediet oversluiten naar Persoonlijke Lening

Wil je weten of jij je dure Doorlopend Krediet kunt omzetten naar een Persoonlijke Lening? Dat zoeken we graag voor je uit. We rekenen uit hoeveel je per maand bespaart en hoe lang je over de aflossing doet. Je inkomen moet wel hoog genoeg zijn om de lening af te sluiten en je moet positief bekend staan bij het Bureau Krediet Registratie (bkr). Is alles akkoord, dan is de omzetting snel geregeld en kun je afscheid nemen van je dure krediet. 

Vraag vandaag nog een offerte aan. We zoeken uit wat er mogelijk is en bespreken de oplossingen met je in een persoonlijk adviesgesprek.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen