Geld lenen kost geld

Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker

Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker

4 oktober 2021

Nu de energieprijzen omhoog zijn gegaan, wordt verduurzaming van je woning winstgevender. Maar ja, je moet eerst investeren voordat je energierekening omlaag gaat. Heb je daar het geld niet voor, vraag ons dan eens hoeveel je kunt lenen en wat dat je kost. 

Energieprijs ontwikkeling

De energierekening is sinds 1 juli omhoog gegaan voor huiseigenaren met een variabel contract. Zij betalen fors meer dan een half jaar daarvoor. Hoe kan dat? In de afgelopen winter en lente is er meer gas gebruikt dan verwacht en is er een tekort ontstaan. Daardoor is gas duurder geworden. Verder zijn de prijzen van CO2 emissierechten gestegen. Ook dat heeft de gasprijs omhoog gestuwd.

Energiekosten omlaag door verduurzaming

Je ziet misschien tot je spijt dat je energiekosten omhoog zijn gegaan. Als ons een koude winter te wachten staat, moet je op een gegeven moment bijbetalen en stijgt de energierekening nog verder. Overweeg daarom om je woning te verduurzamen. Bijvoorbeeld door te isoleren, zonnepanelen te installeren of een warmtepomp te nemen. Je verbruikt dan veel minder gas en wordt niet of nauwelijks meer geraakt als energieprijzen omhoog gaan. 

Meer dan een lage energierekening

Verduurzaming levert meer op dan een lagere energierekening. Want je gaat ook vocht- en tochtproblemen tegen en hebt zomers een koeler huis. En – niet onbelangrijk – je woning wordt meer waard. Al met al heb je je investering na verloop van tijd terugverdiend. Wil je wel verduurzamen, maar heb je er het geld niet voor? Dan kun je geld lenen om je plannen waar te maken. Of het nu gaat om een ingrijpende verbouwing of om een eerste stap op weg naar een lagere energierekening, Krediet.nl vindt een passende lening voor je. 

Greenloans rente gaat naar 3,9%

Welke lening is geschikt voor energiebesparende maatregelen? Dat kan bijvoorbeeld de Greenloans lening zijn, een groene lening met lage, vaste rente. Per 4 oktober gaat het tarief bij Greenloans zelfs omlaag naar 3,9% voor álle leenbedragen. Je kunt bij Greenloans al terecht voor een lening van €2.500,-. Het maximum leenbedrag is €75.000,-. Handig is dat je een looptijd mag kiezen tot wel 15 jaar. Omdat je dan lang doet over je aflossing, blijven je maandlasten lekker laag. De rente is bovendien fiscaal aftrekbaar omdat je het geld gebruikt voor woningverbetering. Je investering blijkt dankzij al die mogelijkheden ineens heel betaalbaar te zijn.

Vraag een offerte aan bij Krediet.nl

Benieuwd hoeveel jij kwijt bent aan een lening om je huis te verduurzamen? Krediet.nl rekent het voor je uit. Vraag een offerte aan, dan sturen we je binnen 24 uur een voorstel en bellen we je voor een persoonlijk adviesgesprek. De afhandeling verloopt vlot. Je kunt vaak al na twee dagen over je geld beschikken. 

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen