Geld lenen kost geld

Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker

Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker

4 oktober 2021

Nu de energieprijzen omhoog zijn gegaan, wordt verduurzaming van je woning winstgevender. Maar ja, je moet eerst investeren voordat je energierekening omlaag gaat. Heb je daar het geld niet voor, vraag ons dan eens hoeveel je kunt lenen en wat dat je kost. 

Energieprijs ontwikkeling

De energierekening is sinds 1 juli omhoog gegaan voor huiseigenaren met een variabel contract. Zij betalen fors meer dan een half jaar daarvoor. Hoe kan dat? In de afgelopen winter en lente is er meer gas gebruikt dan verwacht en is er een tekort ontstaan. Daardoor is gas duurder geworden. Verder zijn de prijzen van CO2 emissierechten gestegen. Ook dat heeft de gasprijs omhoog gestuwd.

Energiekosten omlaag door verduurzaming

Je ziet misschien tot je spijt dat je energiekosten omhoog zijn gegaan. Als ons een koude winter te wachten staat, moet je op een gegeven moment bijbetalen en stijgt de energierekening nog verder. Overweeg daarom om je woning te verduurzamen. Bijvoorbeeld door te isoleren, zonnepanelen te installeren of een warmtepomp te nemen. Je verbruikt dan veel minder gas en wordt niet of nauwelijks meer geraakt als energieprijzen omhoog gaan. 

Meer dan een lage energierekening

Verduurzaming levert meer op dan een lagere energierekening. Want je gaat ook vocht- en tochtproblemen tegen en hebt zomers een koeler huis. En – niet onbelangrijk – je woning wordt meer waard. Al met al heb je je investering na verloop van tijd terugverdiend. Wil je wel verduurzamen, maar heb je er het geld niet voor? Dan kun je geld lenen om je plannen waar te maken. Of het nu gaat om een ingrijpende verbouwing of om een eerste stap op weg naar een lagere energierekening, Krediet.nl vindt een passende lening voor je. 

Greenloans rente gaat naar 3,9%

Welke lening is geschikt voor energiebesparende maatregelen? Dat kan bijvoorbeeld de Greenloans lening zijn, een groene lening met lage, vaste rente. Per 4 oktober gaat het tarief bij Greenloans zelfs omlaag naar 3,9% voor álle leenbedragen. Je kunt bij Greenloans al terecht voor een lening van €2.500,-. Het maximum leenbedrag is €75.000,-. Handig is dat je een looptijd mag kiezen tot wel 15 jaar. Omdat je dan lang doet over je aflossing, blijven je maandlasten lekker laag. De rente is bovendien fiscaal aftrekbaar omdat je het geld gebruikt voor woningverbetering. Je investering blijkt dankzij al die mogelijkheden ineens heel betaalbaar te zijn.

Vraag een offerte aan bij Krediet.nl

Benieuwd hoeveel jij kwijt bent aan een lening om je huis te verduurzamen? Krediet.nl rekent het voor je uit. Vraag een offerte aan, dan sturen we je binnen 24 uur een voorstel en bellen we je voor een persoonlijk adviesgesprek. De afhandeling verloopt vlot. Je kunt vaak al na twee dagen over je geld beschikken. 

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Zonnepanelen en btw, hoe zit dat ook alweer?
Zonnepanelen en btw, wat is er veranderd? 9 januari 2023 | Danny Lindeman
Geld lenen in 2023 wat verandert er
Geld lenen in 2023. Wat verandert er? 21 december 2022 | Danny Lindeman
Leningaanvraag steeds sneller afgehandeld
Leningaanvraag steeds sneller afgehandeld 5 december 2022 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1206 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Er werden duidelijk instructies gegeven hoe de aanvraag in zijn werk gaat. Verder was er een proactieve houding van de medewerkers wat het tot een nog prettiger gesprek deed voldoen.

Klant 4 dagen geleden
Trustpilot rating

M I 5 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 5,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen