Geld lenen kost geld

Leningaanvraag steeds sneller afgehandeld

Leningaanvraag steeds sneller afgehandeld

5 december 2022

Nog niet eens zo lang geleden ging je persoonlijk met al je paperassen naar je bank als je geld wilde lenen. Dat betekende een middag vrij nemen, nette kleren aan en de bankmedewerker beleefd te woord staan. En wachten. Want het duurde best lang voordat het geld werd overgemaakt. Tegenwoordig gaat dat allemaal een stuk sneller dankzij de modernste technieken.

Een lening aanvragen is een stuk gemakkelijker geworden. Jij vult online bij Krediet.nl op het aanvraagformulier jouw gegevens in en vervolgens vragen wij een offerte aan bij een kredietverstrekker die jou een aantrekkelijk aanbod kan doen. Die offerte is vaak al binnen een uur bij ons binnen, dankzij een geautomatiseerde verwerking. 

Razendsnelle verwerking

De kredietverstrekker maakt het geld echter pas naar je over nadat ze jouw financiële en persoonlijke gegevens gecontroleerd hebben, die bekend zijn bij bijvoorbeeld MijnOverheid.nl, DUO, UWV, de Belastingdienst en Mijnpensioenoverzicht. Die gegevens zijn nodig om te bepalen hoe kredietwaardig je bent met het oog op het aangaan van een lening en of je betalingsmoraal goed is. Pas als daar zekerheid over bestaat, gaat het licht bij de bank op groen.

Die benodigde gegevens vraag jij op en lever je zelf aan. Maar ook dat is tegenwoordig een fluitje van een cent omdat je gebruik kunt maken van speciale technologieën. Sommige geldverstrekkers hebben een speciale app waarmee je heel snel in één keer jouw gegevens direct uit allerlei bronnen kunt halen. Wil je nog minder rompslomp? Er zijn bedrijven die dankzij een zogenaamde PSD2-licentie jouw gegevens volledig geautomatiseerd kunnen ophalen bij de relevante bronnen. Vervolgens worden die data direct doorgegeven aan de kredietverstrekker. 

Lagere rente

Onze kredietverstrekkers werken allemaal online waardoor de afhandeling sneller gaat. De kosten blijven bovendien laag omdat er dankzij de automatisering minder medewerkers en minder bedrijfspanden nodig zijn. Vanwege die lagere kosten krijg jij een korting op de rente. Kies je ook nog voor PSD2, dan heeft de kredietverstrekker nog minder kosten én de zekerheid dat je gegevens kloppen, omdat ze direct uit de bron komen. Jij mag daar ook van profiteren: als je gebruikmaakt van de moderne verwerkingsmethoden gaat je rente verder omlaag. En omdat je gegevens geautomatiseerd opgehaald worden, zit er maar heel weinig tijd tussen het moment van jouw aanvraag en het akkoord van de bank. Het geld wordt dan direct naar je overgemaakt. 

Wat gebeurt er met je gegevens?

Sommige mensen vinden het een beetje eng: een bedrijf toestemming geven om je persoonlijke en financiële gegevens op te halen. Want is dat wel veilig? Het antwoord is: ja. Alle bedrijven met een PSD2-licentie en alle financiële dienstverleners moeten zich houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is een Europese wet die de privacy van klanten beschermt. Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt om te bepalen of en hoeveel je kunt lenen en tegen welk rentetarief. De gegevens worden dus niet doorverkocht of doorgeven aan andere partijen en ook niet gebruikt voor eigen commerciële doeleinden. Dat kan ook helemaal niet, want alleen een paar medewerkers die betrokken zijn bij je kredietaanvraag, mogen jouw gegevens inzien. Je kunt bovendien de toestemming tot inzage altijd intrekken als je dat wilt. En de gegevens worden 30 dagen na de afhandeling voorgoed verwijderd. Wil je weten hoe banken met jouw gegevens omgaan? De informatie daarover vind je op hun website.

Veiliger dan Facebook

Bedenk verder dat de gegevens die de kredietverstrekker van jou nodig heeft, sowieso aangeleverd moeten worden. Het maakt niet uit of jij dat nu zelf doet  of een gecertificeerd bedrijf, als de gegevens maar binnenkomen. Vergelijk bovendien de regels omtrent veiligheid  en privacy waar de betrokken bedrijven aan moeten voldoen eens met die van grote bedrijven als Google en Meta, het moederbedrijf van Facebook. Daar laat je ongemerkt heel veel privégegevens en foto’s achter die deze bedrijven zonder aarzelen verkopen en commercieel gebruiken. Hoe erg twijfel je dan om je gegevens te delen?

Altijd persoonlijk advies

Dan is er nog een punt. Je kunt weliswaar heel snel je lening binnen hebben, maar heb je dan de juiste keuze gemaakt? Krediet.nl wil zeker weten dat je een goed gevoel hebt over de lening en dat je weet wat voor keuze je gemaakt hebt. Daarom is één aspect van onze dienstverlening niet geautomatiseerd: ons advies. We bespreken altijd persoonlijk met je waarom wij deze lening voor jou passend en verantwoord vinden. We leggen uit wat je kunt verwachten en wat je kosten zijn. Wil je toch iets anders, dan gaan we opnieuw voor jou op zoek. En als je naderhand nog vragen hebt, extra wilt lenen of een probleem hebt, neem je gewoon weer contact op met je kredietadviseur van Krediet.nl.

Kopen op afbetaling

Voor Krediet.nl is dat zorgvuldige advies een cruciaal onderdeel van de dienstverlening, naast de snelle aanvraagverwerking. Met die werkwijze onderscheiden we ons van aanbieders die je de mogelijkheid bieden iets op afbetaling te kopen. Ook zij maken gebruik van slimme, nieuwe technieken waardoor je krediet al binnen een minuut goedgekeurd wordt. Achter de schermen word je geverifieerd en vindt er een eenvoudige kredietcontrole plaats. Natuurlijk is het prettig dat je iets kunt kopen zonder er direct voor te betalen, maar er zit wel een addertje onder het gras. Veel consumenten zijn geneigd zijn om meer uit te geven wanneer ze deze kredietmogelijkheid krijgen aangeboden. Omdat het risico wat groter is, is de rente vaak relatief hoog. Bovendien is er geen sprake van maatwerk en kun je niet op dezelfde service rekenen.

Offerte aanvragen bij Krediet.nl

Of het nu voor een auto, een verbouwing of zonnepanelen is, geld lenen doe je bij Krediet.nl. Wij werken samen met een flink aantal kredietverstrekkers, waardoor de keuze in leenmogelijkheden voor jou veel groter is. De kans dat je een lening afsluit tegen de laagste rente en met voorwaarden die bij jou passen, is daarmee ook toegenomen. Vraag een offerte aan en je hoort binnen een dag van ons. 

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen