Geld lenen kost geld

Boetevrij aflossen kan nu ook bij Greenloans

Boetevrij aflossen kan nu ook bij Greenloans

29 november 2021

Greenloans is dé aanbieder van leningen voor energiebesparende maatregelen. Maar tot nu toe was het niet mogelijk om op deze lening tussentijds boetevrij af te lossen. Dat verandert per 30 november. Zowel nieuwe als bestaande klanten betalen bij Greenloans vanaf 30 november 2021 geen kosten meer voor vervroegde aflossing.

Greenloans is een groene persoonlijke lening, wat betekent dat je het geld verplicht moet besteden aan energiebesparende maatregelen. Denk aan woningisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Greenloans kent een lage rente, die voor elk leenbedrag hetzelfde is. De rente is op dit moment 3,9%, ongeacht of je 2.500 euro leent of 50.000 euro. De lening is een uitkomst voor mensen die hun woning willen verduurzamen. Door de recente explosieve stijging van de gasprijzen zijn dat er steeds meer.

Langere looptijd, lagere maandlasten

De lage, vaste rente is niet het enige voordeel van de Greenloans lening. Voor de meeste persoonlijke leningen geldt een maximale looptijd van 10 jaar. Maar bij Greenloans mag je ook een looptijd kiezen tot 15 jaar. Dat kan heel aantrekkelijk zijn, vooral bij hoge leenbedragen. Want omdat je langer mag doen over de aflossing, dalen je maandlasten behoorlijk. Zo kun je de lening nog beter afstemmen op de kosten en opbrengsten van de energiebesparende maatregelen.

Energiezuinige woning meer waard

Een energiezuinige woning levert een hoger energielabel op, Dat is een voordeel want de energiezuinigheid van een woning wordt steeds belangrijker bij de verkoop. Uit onderzoek van de universiteiten van Tilburg en Maastricht blijkt dat woningen met energielabel F en G tegen een lagere prijs worden verkocht. Voor woningen met energielabels A en B zijn kopers juist bereid om 3% tot 6% meer te betalen. Is verkoop voor jou nu niet aan de orde, maar wil je wel je hypotheek oversluiten? Dan is het goed om te weten dat veel hypotheekverstrekkers een korting op de rente bieden bij energielabel A en B. 

Boetevrij extra aflossen

Bij de meeste persoonlijke leningen mag je tussentijds extra aflossen zonder kosten. Greenloans had die regeling niet. Tot nu. Vanaf 30 november mag je ook bij Greenloans vervroegd je lening aflossen, zonder dat daarvoor kosten in rekening worden gebracht. De versoepeling geldt zowel voor nieuwe als voor bestaande klanten. Dus heb je eens een financiële meevaller, dan kun je dat gebruiken om je Greenloans lening versneld af te lossen.

Vraag een offerte aan bij Krediet.nl

Wil jij ook profiteren van alle financiële voordelen die verduurzaming je te bieden heeft? Ga eens na hoeveel je kwijt bent aan de investeringen en wat je aan energiekosten bespaart. Vraag vervolgens bij Krediet.nl een offerte aan. Je ontvangt ons voorstel binnen 24 uur en we bellen je dan voor een persoonlijk adviesgesprek. Als je alle voor- en nadelen op een rijtje hebt, zie je wat de lening je oplevert. Zeg je ja, dan maken we de lening in orde en kun je vaak al na twee dagen over je geld beschikken.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 10 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 30 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen