Geld lenen kost geld

Flex en Zeker Lening van Qander. Het beste uit twee werelden

Qander consumer finance lagere rente

1 maart 2022

Je kent het voordeel van een Persoonlijke Lening: een vaste rente. Een Doorlopend Krediet heeft geen vaste rente, maar daar is de flexibiliteit weer een pré: je kunt geld opnemen zodra je wilt. Qander laat je nu van beide voordelen profiteren met de Flex en Zeker lening. 

Vanaf 1 maart 2022 kun je bij Qander een nieuwe lening afsluiten: Flex en Zeker. De kenmerken van die lening liggen in die twee termen besloten. De lening biedt flexibiliteit én zekerheid. Hoe werkt dat?

Geld opnemen wanneer je wilt

Net als bij een Doorlopend Krediet spreek je met de Flex en Zeker Lening van te voren een kredietlimiet af. Die ligt tussen de € 10.000,- en € 75.000,-. Tot dat bedrag mag je in de eerste 24 maanden geld opnemen zo vaak en zo veel je wilt. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Anders dan bij een Doorlopend Krediet, staat de rente bij de Flex en Zeker Lening vast. Die gaat dus tijdens de looptijd niet omhoog; een zeer prettige zekerheid in tijden van stijgende rentes. Ook je maandbedrag staat vast. Hoeveel je per maand betaalt, bespreek je vooraf met je adviseur: je kunt kiezen 1,5% of 2% van je kredietlimiet.

Minder opnemen = meer aflossen

Dat vaste maandbedrag van de Flex en Zeker Lening bestaat uit een rentedeel en een aflossingsdeel. Als je veel geld hebt opgenomen, betaal je meer rente en is je rentedeel relatief groot. Heb je maar een klein bedrag van de kredietlimiet gebruikt, dan betaal je minder rente en is juist het aflossingsdeel groot. Je uiteindelijke schuld en je rentelasten in die eerste 24 maanden worden dus bepaald door hoeveel je in totaal opneemt en hoeveel je aflost. Overigens mag je tussentijds altijd extra aflossen, zoveel je wilt. Je schuld daalt dan sneller en je hebt lagere rentelasten. Aan extra aflossen zijn geen kosten verbonden.

Van flex naar zeker

Na 24 maanden stopt de mogelijkheid om geld op te nemen tot aan de kredietlimiet. Het bedrag dat dan nog openstaat, wordt in feite een Persoonlijke Lening. Je blijft hetzelfde maandbedrag betalen en behoudt de vaste rente. Maar omdat je vanaf dat moment alleen nog aflost, komt de looptijd vast te liggen. De maximale looptijd van de totale Flex en Zeker Lening is 120 maanden. Wil je in die periode tussentijds extra aflossen? Dan kan dat boetevrij.

Vrijheid, maar minder risico

Qander introduceert deze nieuwe leenvorm omdat het beter aansluit op de wensen en behoeften van consumenten. Het kan soms een uitkomst zijn om een tijd een financiële reserve te hebben. Als je bijvoorbeeld na een verhuizing stapsgewijs een nieuwe inboedel wilt kopen. Of als je een motorvoertuig aanschaft waar je later nog dure accessoires bij wilt kopen. Maar die extra financiële ruimte houdt ook een risico in. Want je maakt er misschien vaker gebruik van dan de bedoeling was en komt dan niet van het krediet af. Qander vindt dat ongewenst en daarom kun je bij hen vanaf 1 maart 2022 geen Doorlopend Krediet meer afsluiten. Met de Flex en Zeker Lening is het risico van overkreditering sterk beperkt omdat je slechts 24 maanden flexibel kunt lenen.

Vraag een offerte aan bij Krediet.nl

Zoek je een flexibele lening waar na een tijdje een rem op zit? Dan is de Flex en Zeker Lening van Qander een prima optie. Als je een offerte aanvraagt, laten we je snel weten hoeveel je kunt lenen, hoeveel je betaalt per maand en wanneer je klaar bent met aflossen. Ga je akkoord met het voorstel en is je financiële situatie in orde? Dan kan de Flex en Zeker Lening al binnen 2 dagen op je rekening staan. 

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 25 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen