Geld lenen kost geld

Autolening vaak gunstiger dan private lease

Autolening vaak gunstiger dan private lease

5 april 2022

Met private lease rijd je tegen een vast bedrag per maand in een nieuwe auto en hoef je je niet druk te maken over onverwachte garagerekeningen. Dat is aantrekkelijk. Maar de nadelen van private lease worden nogal eens over het hoofd gezien. Met een persoonlijke lening kun je beter af zijn, zeker als je een huis wilt kopen.

Een probleem bij private lease is dat het niet onder toezicht van de AFM valt. Een leasemaatschappij is daarom niet verplicht om vooraf te controleren of jij gezien jouw financiële situatie de kosten van het leasecontract wel kunt opbrengen. Je loopt dan een risico, vooral omdat je het contract meestal niet tussentijds kunt beëindigen of alleen tegen hoge kosten. Heb je genoeg van de auto, dan kun je hem niet verkopen. De auto is namelijk niet van jou, maar van de leasemaatschappij. Je moet hem inleveren en krijgt daar niets voor terug. 

Een ton minder hypotheek

Er is nog een bezwaar tegen private lease waar niet iedereen van op de hoogte is. De regeling is geregistreerd bij het BKR en wordt gezien als een schuld. Als jij een hypotheek wilt afsluiten, houdt de bank rekening met die schuld. Tot voor kort werd dan 65% van de totale leaselasten meegewogen bij de hypotheekberekening. Maar sinds 1 april 2022 is dat voor nieuwe leasecontracten 100%. Sluit je nu een leasecontract af voor 4 of 5 jaar, dan kan je hypotheek wel een ton lager uitvallen. Als je niet van je leasecontract af kunt, kun je dat probleem niet oplossen.

Verantwoord geld lenen

Hoe zit dat als je geld leent voor een auto? Je krijgt in dat geval een bedrag ineens op je rekening waar je de auto van kunt kopen. Vanwege strenge regels voor kredietverstrekking weet je dat de lening verantwoord is en past bij jouw financiële situatie. Als je de lening afsluit bij Krediet.nl, word je bovendien persoonlijke en kosteloos geadviseerd. Wij zoeken de autolening met de laagste rente voor je. De looptijd kunnen we afstemmen op de verwachte gebruiksduur van je auto. Of je kiest een nog kortere looptijd waardoor je sneller van je lening af bent en je totale autokosten dalen.

Boetevrij aflossen

Wil je een huis kopen? Jouw persoonlijke lening is net als het leasecontract bekend bij het BKR en wordt net zo goed meegewogen bij de hypotheekberekening. Maar anders dan bij private lease zit je aan een lening minder vast. Want je kunt altijd tussentijds boetevrij aflossen. Heb je daar het geld niet voor? Jij bent de eigenaar van de auto en kunt hem verkopen wanneer je wilt. Met de opbrengst kun je dan de persoonlijke lening aflossen en zo toch in aanmerking komen voor een hogere hypotheek.

Vraag een offerte aan bij Krediet.nl

Wil je weten wat je maandelijks kwijt bent aan een autolening en wat je totale kosten zijn? Vraag dan een offerte aan bij Krediet.nl. Je krijgt binnen 24 uur een passend voorstel en wij bellen je vervolgens voor een persoonlijk adviesgesprek. Ben je overtuigd? Dan sluiten we de je lening kosteloos voor je af en kun je binnen twee dagen over je geld beschikken.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 26 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen