Geld lenen kost geld

Twee keer zoveel leningen voor verduurzaming afgesloten

Twee keer zoveel leningen voor verduurzaming afgesloten

21 april 2022

De woning verduurzamen, het staat hoog op het verlanglijstje van woningbezitters. Door de stijgende energieprijzen is de interesse verder aangewakkerd. Dat merken we ook bij Krediet.nl. Sinds het gas duurder is geworden, hebben we twee keer zoveel leningen voor verduurzaming afgesloten. Waar wacht jij nog op? 

Een uitgelezen moment om te verduurzamen, is bij aankoop van een huis. Je trekt in een lege woning die je toch al wilde verbouwen. Waarom dan niet meteen energiebesparende maatregelen treffen? Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) nam bijna tachtig procent van de huizenkopers de afgelopen twee jaar maatregelen om de aangekochte woning te verduurzamen. In 2017 was dat nog maar 46 procent. 

Iedereen wil verduurzamen

Maar niet alleen huizenkopers hebben de smaak van verduurzaming te pakken. Ook woningbezitters die niet verhuizen, zien de voordelen van energiebesparing. Ze treffen soms eenvoudige maatregelen zoals ledlampen en tochtstrips. Maar steeds meer mensen pakken het grootser aan en kiezen voor woningisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Je kunt vaak laten uitrekenen hoeveel je dankzij die maatregelen kunt besparen.

Hoger energielabel

Een ander belangrijk voordeel van een energiezuinig huis is dat het een hoger energielabel oplevert. En dat is gunstig bij de verkoop van je woning. Want volgens VEH let 40 procent van de huizenkopers bij het zoeken van de woning op het energielabel. Energiezuinige woningen zijn beter geprijsd en sommige hypotheekverstrekkers geven bij een hoog energielabel een korting op de rente. 

Investering terugverdienen

Niet iedereen heeft voldoende spaargeld om een verduurzaming te bekostigen. Door een lening af te sluiten kun je de plannen toch realiseren. Wat dat kost? Je betaalt maandelijks aan aflossing en rente. Maar de rente is nog steeds erg laag en ook nog eens fiscaal aftrekbaar. De investering verdien je bovendien terug omdat je flink besparingen realiseert, zeker nu de energierekening zo hoog oploopt. Sinds de gasprijzen zijn gestegen zag Krediet.nl de aanvragen voor duurzaamheidsleningen dan ook verdubbelen. 

Advies over duurzaamheidslening

Wil jij weten of ook jij energiebesparende maatregelen kunt financieren? Bij Krediet.nl kun je speciale duurzaamheidsleningen afsluiten, zoals de Greenloans lening. Vraag een offerte aan en we nemen contact met je op voor een kosteloos adviesgesprek. De kosten, de voorwaarden en de voordelen zetten we dan voor jou op een rijtje. Zo kun je beter beslissen of je de stap naar verduurzaming daadwerkelijk gaat zetten. 

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 25 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen