Geld lenen kost geld

Criminelen actief op de kredietmarkt. Betaal nooit vooraf voor een lening!

Criminelen actief op de kredietmarkt. Betaal nooit vooraf voor een lening

17 mei 2022

Je hebt geld nodig en ziet op het internet een mooi aanbod van een kredietverstrekker. Snel geld en geen bkr-toets! Laat de alarmbellen rinkelen bij dit soort advertenties. De kans is groot dat je met een oplichter te maken hebt. Leen alleen geld bij een betrouwbare kredietaanbieder en neem contact op met Krediet.nl.

Wie in Nederland consumentenkredieten wil verstrekken, moet daarvoor een vergunning hebben van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Als aanbieder moet je voldoen aan strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, deskundigheid en integriteit. Je dienstverlening moet bovendien zorgvuldig zijn en je mag niet meer in rekening brengen dan de maximale kosten. Deze strenge regels kunnen ertoe leiden dat je bij een bekende geldverstrekker geen lening af kunt sluiten. En dan ga je op zoek naar een partij die jou wel geld wil lenen.

Administratiekosten

Helaas is de kans dan groot dat je in handen valt van internetcriminelen die vanuit het buitenland actief zijn op de Nederlandse kredietmarkt. Ze beloven jou geld te lenen, bijvoorbeeld tegen een lage rente of zonder dat ze het bkr raadplegen. Alleen moet jij eerst even administratiekosten, aanvraagkosten of een verzekeringspremie betalen. Op dat moment moet jouw wantrouwen gewekt worden. Een adviseur mag voor het afsluiten van een persoonlijke lening of creditcard namelijk geen kosten in rekening brengen. Erger is dat je na jouw betaling niets meer hoort en dat je ook geen lening ontvangt. Of je krijgt een melding dat de aanvraag is afgewezen. Het geld dat je betaald hebt, ben je kwijt. 

Garantstelling of een boete

Ook komt het voor dat je geld moet betalen voor ‘garantstelling’. Dat is een relatief hoog bedrag boven op de rente. Maar in Nederland geldt voor consumentenkrediet een maximumvergoeding van 10 procent, ook als de kredietaanbieder in het buitenland zit. Als er al garantstelling wordt gevraagd, moet dat bedrag binnen die 10 procent vallen. Soms eisen buitenlandse aanbieders dat iemand anders garant staat voor jou. Er moeten dan binnen een bepaalde tijd documenten aangeleverd zijn. Lukt dat niet (op tijd), dan krijg je een boete. Zo’n boete valt niet onder de maximale kredietvergoeding en kan wel meer dan de helft van de leensom bedragen.

Verder in de problemen

Al deze zogenaamde kredietverstrekkers lossen jouw financiële problemen niet op. Je raakt juist verder in de ellende omdat je wel geld betaalt, maar niets ontvangt. De AFM waarschuwt regelmatig voor hun oplichterspraktijken. Het AFM-advies is dan ook kristalhelder: betaal nooit vooraf voor een lening! En ga altijd na of je met een betrouwbare kredietverstrekker te maken hebt die een vergunning heeft van de AFM

Betrouwbare kredietverstrekkers

Sluit alleen een lening af bij een betrouwbare kredietaanbieder die verantwoorde leningen verstrekt. Krediet.nl doet alleen zaken met kredietverstrekkers die een vergunning hebben van de AFM, een check doen bij het Bureau Kredietregistratie (bkr) en volgens strenge leennormen krediet verstrekken. Dat is niet zonder reden. Als je te veel geld leent, kun je zwaar in de problemen komen. Dat willen we altijd voorkomen.

Offerte aanvragen

Wil je weten voor welk leenbedrag je in aanmerking kunt komen en wat je daarvoor per maand betaalt? Vraag dan een offerte aan bij Krediet.nl. Wij adviseren je kosteloos en vragen geen geld voor het afsluiten van de lening. Heb je financiële problemen? Probeer die dan niet op te lossen met een nieuwe lening, maar klop bijvoorbeeld aan bij de gemeente voor schuldhulpverlening.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper?
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper? 17 juni 2024 | Natasja Schipper
Waarom is mijn krediet afgewezen?
Waarom is mijn krediet afgewezen? 5 juni 2024 | Rene Pieper
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk 3 juni 2024 | Natasja Schipper

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen