Geld lenen kost geld

Interbank stopt als kredietverstrekker. Wat betekent dat voor jou?

Interbank stopt als kredietverstrekker. Wat betekent dat voor jou?

20 juni 2022

Interbank is in Nederland een grote aanbieder van consumptief krediet. Tot nu toe. De bank gaat namelijk stoppen. Heb jij op dit moment een persoonlijke lening of een doorlopend krediet bij Interbank? Wees dan gerust: voor jou verandert er niets. Wil je een goed alternatief vinden voor Interbank? Klop dan aan bij Krediet.nl.

Interbank maakt deel uit van het Franse Crédit Agricole Group. Die heeft twee jaar lang geprobeerd om Interbank te verkopen. Maar dat is niet gelukt. Daarom heeft De Nederlandsche Bank (DNB) nu toestemming gegeven om de activiteiten van Interbank te stoppen. De processen voor het stopzetten worden in gang gezet, maar daar is wel enige tijd mee gemoeid. Op zijn vroegst worden daarom op 1 oktober 2022 de eerste verkoopactiviteiten gestaakt. Je kunt dan geen lening meer afsluiten bij Interbank.

Geen gevolgen voor bestaande leningen

Interbank was in 2020 al gestopt met Doorlopende Kredieten. Nu stopt de kredietaanbieder dus ook met Persoonlijke Leningen. Heb jij nog een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening bij Interbank? Dan heeft het besluit om te stoppen geen gevolgen voor jou. Je lening of krediet wordt niet opgeheven en je hoeft niet ineens of in grotere stappen alles terug te betalen. En bij persoonlijke leningen blijft de rente gewoon vaststaan. 

Lening verhogen?

Wat straks niet meer kan met je Persoonlijke Lening bij Interbank, is je lening verhogen. Wil je over extra geld beschikken en je bestaande lening bij Interbank verhogen? Wij adviseren je dan of je beter kunt kiezen voor een andere kredietverstrekker. Daar kun je bijvoorbeeld een aparte lening afsluiten. Of je zet de lening bij Interbank helemaal over naar een andere kredietverstrekker en kiest dan voor een hoger leenbedrag. Je hoeft bij zo’n overstap geen boete te betalen. Wij bespreken je mogelijkheden graag met jou.

Offerte aanvragen bij Krediet.nl

Is het verdwijnen van Interbank een reden voor jou om een alternatieve kredietaanbieder te zoeken? Dan zitten we voor je klaar. We gaan na bij welke geldverstrekker je het beste af bent. Wij zetten de voor- en nadelen van een overstap op een rijtje en adviseren je graag over je nieuwe keuze. Vraag daarvoor een offerte aan bij Krediet.nl. Voor ons advies en het oversluiten van je Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet brengen wij niets in rekening. Heb je vragen over je krediet bij Interbank? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs beantwoorden je vragen graag.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Defam verplicht digitale identificatie
Defam verplicht digitale identificatie 5 februari 2024 | Danny Lindeman
Hoe los jij je persoonlijke lening af
Hoe los jij je persoonlijke lening af? Tip van Krediet.nl 2 februari 2024 | Danny Lindeman
Laat je adviseren als je geld leent
Laat je adviseren als je geld leent 24 januari 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1308 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

We hadden enorme pech, extra grote uitgaves waarvoor we geen geld hadden. Een aanvraag ingediend en binnen 3 uur was het geregeld. Ontzettend vriendelijk geholpen, meedenkend en erg klantgericht. Een aanrader!

Ilse 7 dagen geleden
Trustpilot rating

Super klantvriendelijk, denken allemaal met je mee, erg behulpzaam als je er niet uit komt. Alles wat je vraagt helpen ze je mee zowel telefonisch als via de mail. Ik ben zeer tevreden en raad krediet.nl zeker aan.

J.Timmers 9 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen