Geld lenen kost geld

Voordelig geld lenen: Vergelijk en vind de voordeligste lening

vanaf

4,4%

arrow
Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
9.8 op Trustpilot

Online, lage rente en met advies

Als je geld wilt lenen, wil je antwoord op twee vragen: "hoeveel geld kan ik lenen" en "wat kost geld lenen"?

Een lening afsluiten is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Daarom is het fijn als je persoonlijk advies krijgt van een gekwalificeerde adviseur met de juiste financiële kennis en ervaring. Je krijgt advies over de leenvorm, een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet, het leenbedrag en extra gunstige voorwaarden die voor jou van toepassing kunnen zijn. Krediet.nl is onafhankelijk, biedt gunstige rentetarieven en je hebt één aanspreekpunt.

Offerte aanvragen

Meer over geld lenen

Online geld lenen

Online geld lenen is voordeliger dan geld lenen bij de bank. Hoe kan dat? Eenvoudig: een online kredietbemiddelaar heeft geen dure kantoorpanden en heeft dankzij geavanceerde technologieën minder personeel nodig dan een traditionele bank. De kosten van online kredietverstrekking liggen daardoor lager dan bij een bank. En dat zie jij weer terug in een lagere rente.

Het tweede voordeel van online geld lenen is het gemak. Vanuit je luie stoel thuis regel je alles via computer, smartphone of tablet. En ten slotte: je leent verantwoord omdat je vooraf altijd in gesprek gaat met een adviseur die met jou bespreekt welke lening bij je past en die alles voor je in orde maakt.

Extra advies voor huisbezitters

Als jij je koophuis wilt verbouwen heb je twee opties voor de financiering: je hypotheek verhogen of een lening voor verbouwing afsluiten. Als je je hypotheek verhoogt, moet je rekenen op extra kosten voor bijvoorbeeld taxateur, notaris en adviseur. Dat heb je met een Persoonlijke Lening niet, terwijl de rente net zo goed fiscaal aftrekbaar is. Wil je graag zonnepanelen plaatsen? Dan zijn je zonnepanelen financieren met een Persoonlijke Lening vaak de betere keuze. Omdat een lening een kortere looptijd heeft dan een hypotheek, ben je daarmee uiteindelijk vaak zelfs voordeliger uit. Onze adviseurs rekenen uit hoe groot je voordeel is.

Kun je je hypotheek oversluiten naar een lagere rente, maar moet je dan boeterente betalen? Vraag ons hoe je die kunt financieren en of je met deze oplossing echt voordeliger uit bent.

Consumptief krediet

Onder consumptief krediet wordt verstaan: leningen voor particulieren voor bijvoorbeeld een auto, caravan, keuken, vakantie of bruiloft. Wij bieden twee soorten consumptief krediet:

Persoonlijke lening

Je leent eenmalig een specifiek bedrag tegen een vast rentetarief. Je betaalt een vast maandbedrag aan rente en aflossing en ook de looptijd staat vast. Deze leenvorm geeft dus veel zekerheid. Wil je extra aflossen, dan kan dat zonder kosten. En gebruik je het geld voor woningverbetering, dan is de rente fiscaal aftrekbaar.

Persoonlijke lening

Doorlopend krediet

Je mag tot een bepaald bedrag (het kredietlimiet) geld opnemen. De rente en de looptijd staan niet vast. Wel betaal je een vast maandbedrag aan rente en aflossing, maar je mag ook kosteloos meer aflossen. Afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen. Deze leenvorm geeft financiële ruimte wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Doorlopend krediet

Welke leenvorm het beste bij je past, hangt af van je leendoel en je persoonlijke en financiële situatie. Wij gaan graag met jou in gesprek en adviseren je deskundig over de lening die in jouw situatie het meest geschikt is.

Wat kost geld lenen

De kosten voor je lening zijn afhankelijk van de leenvorm, het rentetarief, het leendoel, de looptijd en het leenbedrag. Voor bemiddeling en advies betaalt je bij ons niets.

Kosten Persoonlijke Lening

Bij een persoonlijke lening staat de rente vast. Ook de looptijd is van tevoren bepaald. Je weet dus exact welk bedrag je per maand en in zijn totaliteit betaalt

Kosten Doorlopend Krediet

De rente is bij een Doorlopend Krediet flexibel en kan dus stijgen of dalen. Ook kun je afgeloste bedragen opnieuw opnemen waardoor de totale kosten hoger uitvallen.

Kosten voor je lening verlagen

De kosten van je lening kunnen op de volgende manieren omlaag:

  • Als je de Persoonlijke Lening gebruikt voor woningverbetering is de rente vaak fiscaal aftrekbaar. Je profiteert dan van een belastingvoordeel.
  • Zowel de Persoonlijke Lening als het Doorlopend Krediet mag je kosteloos versneld aflossen. Je looptijd wordt dan korter waardoor je in totaal minder rente betaalt.
  • Het rentetarief is bij een hoog leenbedrag doorgaans lager dan bij een klein leenbedrag. Maar het gaat uiteraard om de totale kosten. Wij rekenen je daarom altijd voor wat de lening je in totaal kost.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Lenen is maatwerk en daarom is er niet één algemeen antwoord te geven op de vraag hoeveel geld je kunt lenen. De volgende factoren zijn bepalend voor je maximale leenbedrag:

  • Leendoel: waar wil je het geld voor gebruiken en welk bedrag heb je nodig? 
  • Inkomen: welke extra vaste maandlasten kun je met jouw inkomen dragen? 
  • Woonsituatie: met een eigen woning heb je soms extra leenmogelijkheden.
  • Gezinssituatie: met een partner zijn je leenmogelijkheden ruimer. Je partner moet dan wel tekenen en is medeverantwoordelijk voor de aflossing. 
  • Leeftijd: Je kunt voor je 21e geen geld bij ons lenen. Als senior kun je soms tot je 74e geld lenen, maar het bedrag moet wel voor je 78e zijn afgelost. Het leenbedrag kan daardoor lager uitvallen.
  • BKR codering: als je nog andere leningen hebt, zijn je leenmogelijkheden kleiner. Als je betalingsproblemen hebt (gehad) bij andere kredieten, kun je bij ons geen lening afsluiten.

Bereken hoeveel je kunt lenen.

Verantwoord lenen

Als je geld leent, ga je een financiële verplichting aan. Je wilt daarom verantwoord lenen: weten dat je de lening bij jou past en dat je de maandlasten gedurende de hele looptijd kunt betalen. Daarom sluit je bij Krediet.nl nooit een lening af zonder voorafgaand adviesgesprek. We vragen gegevens over je inkomen, woonsituatie en persoonlijke omstandigheden en we willen weten waar je het geld aan gaat besteden. 

Verder zorgen we ervoor dat je de lening afsluit bij een betrouwbare kredietverstrekker. En we leggen je uit wat je van de lening kunt verwachten. Hoe hoog de rente is, hoe lang de looptijd, wat je totale kosten zijn en wat je er maandelijks voor betaalt. Zo kies je een verantwoorde lening die perfect aansluit op jouw situatie. Heb je na het afsluiten van je lening nog vragen? Ook dan staan onze kredietspecialisten voor je klaar.

Aan onze bemiddeling en ons adviesgesprek zijn geen kosten verbonden. Je betaalt daar dus niet voor.

AFM

De AFM, Autoriteit Financiële Markten, is een onafhankelijke organisatie in Nederland die toezicht houdt op financiële dienstverleners. Consumenten en bedrijven moeten weten waar ze aan toe zijn als zij financiële producten aanschaffen. Daarom heeft de AFM richtlijnen opgesteld opdat financiële dienstverleners op een duidelijke en eerlijke manier werken. Ook Krediet.nl valt onder het toezicht van de AFM.

Wie consumentenkredieten verstrekt, moet daarvoor een vergunning hebben van de AFM. Die toetst of je als aanbieder voldoet aan de eisen van betrouwbaarheid, deskundigheid en integriteit. Ook controleert de AFM of je niet meer dan de maximale kosten in rekening brengt. 

Vanuit de Wft (Wet op het financieel toezicht) moeten financieel dienstverleners in bezit zijn van de vereiste diploma’s. Onze adviseurs zijn volledig opgeleid tot specialist in kredietverstrekking. En Krediet.nl heeft alle vergunningen en een dienstverleningsdocument. 

BKR

Het BKR, Bureau Krediet Registratie registreert alle financieringen boven 250 euro en met een looptijd langer dan 3 maanden. Dat zijn je leningen en je hypotheek, maar ook de lease-auto, het telefoonabonnement en een aanschaf op afbetaling Kredietverstrekkers beoordelen met de informatie van het BKR of jij een nieuwe lening of hypotheek kunt krijgen.

Een registratie bij het BKR hoeft niet te betekenen dat je geen geld kunt lenen. Als jouw inkomen hoog genoeg is, mag je wel een nieuwe lening afsluiten. Belangrijk is dat je geen betalingsachterstanden hebt of hebt gehad. In dat geval heb je een negatieve registratie. Een nieuwe lening afsluiten is dan bij ons niet mogelijk 

Geld lenen zonder BKR toetsing is bij ons ook niet mogelijk. Wij willen dat je een verantwoorde lening afsluit en zonder toetsing kunnen wij niet beoordelen of de lening past bij jouw draagkracht. Dan zijn voor ons de risico’s te hoog.

Leningen oversluiten / samenvoegen

Een roodstand, een creditcardschuld, een aankoop op afbetaling en een lening. Heb jij meerdere kredieten uitstaan? Dat is duur omdat je vaak de hoofdprijs aan rente betaalt. Jammer, maar er is een oplossing: Sluit één lening af en los daar al je schulden mee af. Met de nieuwe lening kun je profiteren van betere voorwaarden en een lagere rente. Eén grote lening is bovendien voordeliger dan verschillende kleine leningen En, heel prettig: je hebt dan een beter overzicht over je maandlasten.

Heb je een aantal jaar geleden een Persoonlijke Lening afgesloten? Dan is de kans groot dat de rente die je betaalt hoger is dan de actuele rente. Vraag ons daarom of je je bestaande lening kunt oversluiten. Wij gaan op zoek naar de lening waarmee jij voordeliger uit bent.

Betrouwbare kredietverstrekkers

Als je geld wilt lenen, hoef je niet per se aan te kloppen bij de bank waar ook je betaalrekening loopt. Want er zijn in Nederland veel meer kredietverstrekkers die bovendien vaak voordeliger zijn en betere voorwaarden bieden. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar een geschikte lening. Wij doen dat graag voor je. 

Krediet.nl doet zaken met verschillende kredietverstrekkers. We hebben deze geselecteerd op basis van betrouwbaarheid, klantgerichtheid, aangeboden rentetarieven en gunstige leningvoorwaarden. Jouw wensen en mogelijkheden zijn ons uitgangspunt om uit dit brede palet aan kredietverstrekkers en hun specifieke producten, de lening te zoeken die het beste bij jou past. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons voor een passend advies.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1168 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Goede service

Koopman Ron 12 dagen geleden
Trustpilot rating

Snelle service en duidelijke communicatie. Daarnaast even een belletje dat alles is afgerond nog om 19.30? top!

DG 13 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 4,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen