Geld lenen kost geld

Geld lenen

 • Online, lage rente en advies
 • Consumptief krediet
 • Hoeveel en kosten
 • Oversluiten / samenvoegen
 • AFM / BKR

Online, lage rente en advies

Online, lage rente en met advies

Als je geld wilt lenen, wil je antwoord op twee vragen: "hoeveel geld kan ik lenen" en "wat kost geld lenen"?

Een lening afsluiten is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Daarom is het fijn als je persoonlijk advies krijgt van een gekwalificeerde adviseur met de juiste financiële kennis en ervaring. Je krijgt advies over de leenvorm, een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet, het leenbedrag en extra gunstige voorwaarden die voor jou van toepassing kunnen zijn. Krediet.nl is onafhankelijk, biedt gunstige rentetarieven en je hebt één aanspreekpunt.

Online geld lenen

Online geld lenen is voordeliger dan geld lenen bij de bank. Een online kredietbemiddelaar heeft lagere vaste kosten (aan kantoren en personeel) dan de bank en kan hierdoor lagere rentes aan haar klanten bieden. Het tweede voordeel van online geld lenen is dat je zelfstandig je lening kunt berekenen en aanvragen. Je hebt wel altijd de mogelijkheid om bij vragen een ervaren adviseur te bellen die jou helpt de juiste keuzes te maken tijdens het proces.

Extra advies voor huisbezitters

Wil jij als eigenaar van een koophuis je huis gaan verbouwen of wil je je maandlasten verlagen, dan kan onze adviseur je hierin ondersteunen met extra advies. Bij een verbouwing heb je twee opties om de financiering van de verbouwing te regelen: je hypotheek verhogen of een lening afsluiten. Samen met de adviseur kun je bepalen welke vorm het beste bij jouw situatie past. In de meeste gevallen ben je voordeliger uit met een lening dan met een verhoging van je hypotheek. Bij een verbouwing of renovatie van je koophuis is de rente van de lening fiscaal aftrekbaar.

De maandlasten van je hypotheek kun je verlagen door de boeterente te financieren.

 

Consumptief krediet

Consumptief krediet

Consumptief krediet zijn leningen voor particulieren die gebruikt worden voor consumptiegoederen zoals bijvoorbeeld een auto, caravan en keuken, maar ook voor een vakantie of een bruiloft. Wij bieden twee soorten consumptief krediet:

 • Persoonlijke Lening
 • Doorlopend Krediet

Persoonlijke Lening

Je leent eenmalig een specifiek bedrag dat je aflost binnen een vooraf afgesproken looptijd en tegen een vast rentetarief. Je betaalt elke maand deze kosten aan rente en aflossing van je lening. Het leenbedrag wordt op je rekening gestort en jij kunt het bedrag direct gebruiken om jouw aankoop te financieren. Deze leenvorm geeft zekerheid. Daarnaast kun je bij een Persoonlijke Lening profiteren van fiscaal voordeel als je de lening afsluit voor woningverbetering.

Persoonlijke lening

Doorlopend krediet

Je leent een bedrag maar dat bedrag wordt niet in zijn geheel op jouw rekening gestort. Je kunt een bedrag opnemen wanneer jij het nodig hebt en je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag tot de afgesproken kredietlimiet. Het rentetarief staat niet vast dus je gaat mee met renteschommelingen. Je betaalt alleen kosten over het opgenomen bedrag. Heb je een bedrag afgelost maar wil je het weer opnemen? Dat kan. Deze leenvorm is flexibel en geeft financiële ruimte wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Doorlopend Krediet.

Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet?

De keuze voor een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet maak je op basis van je leendoel en de mate van flexibiliteit die je wenst. Wij kunnen je adviseren welke leenvorm geschikt is voor jouw leendoel en jouw situatie.

Hoeveel en kosten

Hoeveel geld kan ik lenen?

Lenen is maatwerk en daarom is er niet één algemeen antwoord te geven op de vraag hoeveel geld je kunt lenen. Een aantal factoren zijn bepalend voor hoeveel geld je maximaal kunt lenen. Die factoren zijn:

 • Inkomen
 • Woonsituatie
 • Gezinssituatie
 • Leeftijd
 • BKR codering
 • Leenbedrag

Bereken hoeveel je kunt lenen.

Wat kost geld lenen?

Als je besluit om te gaan lenen, dan wil je het liefst een zo goed mogelijke lening die zo goedkoop mogelijk is. Maar hoe weet je nu hoe duur of hoe goedkoop een lening is?
De kosten voor je lening zijn afhankelijk van de leenvorm die je kiest.

Kosten Persoonlijke Lening

De kosten van een Persoonlijke Lening zijn afhankelijk van het leenbedrag, de rente, en de looptijd en het leendoel. Bij een Persoonlijke Lening staat het leenbedrag vast: je vraagt een lening aan voor het specifieke bedrag dat jij nodig hebt om bijvoorbeeld een nieuwe keuken te financieren. Je spreekt de looptijd af waarbinnen je de lening aflost. Het rentetarief geldt voor de hele looptijd dus je weet precies welk bedrag je maandelijks betaalt aan rente en aflossing. In sommige gevallen is fiscale aftrek mogelijk bij een Persoonlijke Lening. Dit geldt niet bij een Doorlopend Krediet. Je betaalt geen advies- en afsluitkosten bij een Persoonlijke Lening.

Lees meer: Wat kost een Persoonlijke Lening?

Kosten Doorlopend Krediet

De kosten van een Doorlopend Krediet zijn afhankelijk van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Bij een Doorlopend Krediet vraag je een maximaal leenbedrag aan. Dat wordt niet eenmalig op je rekening gestort. In plaats daarvan bepaal jij wanneer je een bedrag nodig hebt om onverwachte uitgaven te kunnen betalen en neem je dat bedrag op van je krediet. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Als je bijvoorbeeld gaat kijken voor een nieuwe auto bij de dealer, dan kun je hem in principe direct betalen door krediet op te nemen. Als je besluit om van de koop af te zien, dan blijft het krediet onaangeraakt en kost het je niets. In geval van een Persoonlijke Lening betaal je wel direct omdat het totale leenbedrag al op jouw rekening staat.

Bij zowel een Persoonlijke Lening als een Doorlopend Krediet kun je altijd direct en kosteloos inlossen op je lening. 

Wil je binnen 24 uur weten of en hoeveel geld je kunt lenen in jouw situatie? Vul dan ons aanvraagformulier in of bel met een adviseur.

Oversluiten / samenvoegen

Leningen oversluiten / samenvoegen

Geld lenen om je bestaande leningen over te sluiten of samen te voegen levert vaak een besparing op. Je sluit een nieuwe lening af om een oude, bestaande lening in te lossen. Op deze manier profiteer je van nieuwe, vaak gunstigere voorwaarden en meestal een lager rentetarief. De rente is de laatste jaren gezakt dus de kans is groot dat de rente die jij nu betaalt hoger is dan bij een nieuwe lening. Een ander voordeel van meerdere leningen samenvoegen is dat je overzicht krijgt. Eén grote lening is dus meestal voordeliger dan verschillende kleine leningen.

AFM / BKR

Veilig lenen

Wil je geld lenen? Controleer of de kredietbemiddelaar een AFM-vergunning heeft en onafhankelijk is. Neem bij vragen of twijfel eerst contact op met een gekwalificeerd adviseur, zodat je de best passende lening afsluit. Zeker als je gaat verbouwen in je huis. Een kredietbemiddelaar zet de fiscale voordelen voor je op een rij. Wij zijn graag jouw kredietspecialist!

AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is de onafhankelijke toezichthouder in Nederland voor toezicht op financieel gebied. Zij heeft als doel dat de financiële dienstverleners op een duidelijke en eerlijke manier werken zodat het voor de overheid, het bedrijfsleven en de consument duidelijk en transparant is wat zij doen. Krediet.nl valt ook onder het toezicht van de AFM.

Vanuit de Wet op het financieel toezicht (Wft), ben je verplicht om in bezit van de vereiste diploma’s te zijn, als je actief bent in de financiële dienstverlening. Krediet.nl beschikt over alle vereisten: diploma’s, vergunningen en dienstverleningsdocument. Onze adviseurs zijn specialisten binnen de kredietverstrekking en zijn op de hoogte van de laatste regels en ontwikkelingen.

BKR

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft niet altijd een positief imago, maar dat is niet terecht. Het BKR heeft als doel dat consumenten verantwoorde leningen aangaan. Kredietverstrekkers kunnen met de informatie van het BKR beoordelen of ze de aanvraag voor die nieuwe lening of hypotheek veilig kunnen toekennen.

Een registratie bij het BKR hoeft niet te betekenen dat je geen geld kunt lenen. In sommige gevallen is een lening afsluiten met BKR wel mogelijk. Als je bijvoorbeeld een schuld hebt en wilt voorkomen dat die schuld oploopt, dan kan een lening afsluiten een eerste stap zijn om van je schuld af te komen.

Geld lenen zonder BKR-toetsing is bij ons niet mogelijk. Wij willen dat je een verantwoorde lening afsluit en zonder toetsing kunnen wij niet beoordelen of de lening past bij jouw draagkracht en brengt het te veel risico’s met zich mee.

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen