Geld lenen kost geld

Nog voor de winter energie besparen dankzij een Greenloans Lening

Nog voor de winter energie besparen dankzij een Greenloans Lening

12 september 2022

Het is dagelijks in het nieuws: de schrikbarend hoge energieprijzen. Wie nog niet geconfronteerd is met een enorme prijsstijging, wacht bevreesd het moment van de eindafrekening af. Verduurzamen is hét antwoord op deze crisis. Met een Greenloans lening kun je een snelle start maken met isolatie en zonnepanelen.

De energieprijzen gaan door het dak en aan de stijgingen lijkt maar geen eind te komen. Zo heeft Vattenfall als eerste energieleverancier aangekondigd dat de variabele tarieven voor stroom en gas per 1 oktober met ruim 50% omhoog gaan. Andere leveranciers volgen ongetwijfeld. Met zulke hoge energieprijzen is je huis verduurzamen zeer lucratief, ook als je er geld voor moet lenen. Want de kosten voor een lening heb je door de energiebesparing snel terugverdiend.

Wachten op een warmtepomp

Er zijn verschillende manieren om energie te besparen. Een van de duurzaamste methoden is een warmtepomp die energie haalt uit de omgeving waardoor je geen gas nodig hebt voor de verwarming. Maar wie een warmtepomp wil aanschaffen, moet geduld hebben. De vraag is enorm en er zijn leveringsproblemen door een tekort aan computerchips en aan vaklieden die de warmtepomp kunnen installeren. Je komt op een wachtlijst en je warmtepomp kan misschien pas aan het eind van de winter geïnstalleerd worden.

Zonnepanelen en isolatie

Maatregelen die je misschien nog wel voor de winter kunt realiseren zijn woningisolatie en zonnepanelen. Zeker als je huis een laag energielabel heeft, is er veel winst te behalen met isolatie. Isolatiewerk kan vaak al binnen een dag klaar zijn en je merkt dan direct het verschil in gasverbruik. Ben je bang dat zonnepanelen in de herfst en de winter niets opleveren? Dat is nergens voor nodig. Het gaat bij dat systeem om het licht van de zon, niet om de warmte. In de winter zijn er weliswaar minder zonuren, maar zonnepanelen zijn ook in die maanden echt rendabel.

Zonnepanelen leveren geld op

Als je zonnepanelen hebt, wek je energie op. Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt, dan lever je het overschot terug aan je energieleverancier en die betaalt je hiervoor een terugleververgoeding. Door deze salderingsregeling kun je dus verdienen aan je zonnepanelen. Er waren plannen om de saldering per 31 december 2022 af te bouwen, maar om de verduurzaming te stimuleren is de regeling verlengd. Tot eind 2024 kun je nog 100% salderen. Dat wil zeggen dat je evenveel ontvangt voor de teruggeleverde stroom als je betaalt voor stroom die je afneemt van je leverancier. Vanaf 2025 gaat het salderingpercentage stapsgewijs omlaag tot 0% in 2031.

Btw terug, rente aftrekbaar en boetevrij aflossen

Een ander financieel voordeel is dat je de btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen bij de Belastingdienst terug kunt vragen. Vanaf volgend jaar hoeft dat zelfs niet meer, want dan is deze btw-heffing afgeschaft. Sluit je een Persoonlijke Lening af voor de verduurzaming van je eigen woning? Dan is de rente fiscaal aftrekbaar. Zie je een mogelijkheid om versneld af te lossen? Je mag altijd aflossen zo vaak en zoveel je wilt zonder dat er een boete in rekening gebracht wordt.

Greenloans voor zonnepanelen en isolatie.

Voor verduurzamingsmaatregelen kun je bij Krediet.nl een speciale lening afsluiten: de Greenloans Lening van DEFAM. Het is een Persoonlijke Lening die uitsluitend bedoeld is voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, isolatie, ramen, deuren en kozijnen. Ook een warmtepomp of een Micro-WKK/HR(e)-ketel kun je met een Greenloans Lening financieren. Je leent een bedrag in een keer om de kosten van de verduurzaming te betalen. De looptijd en de rente van de lening staan vast. Je weet dus precies hoeveel je per maand betaalt en wanneer je klaar bent met aflossen. 

Lage maandlasten

Je kunt bij Greenloans tussen € 2.500,- en € 50.000,- lenen, afhankelijk van de energiebesparende maatregelen die je wilt treffen. De rente bedraagt bij Greenloans op dit moment 4,9%, voor elk leenbedrag en elke looptijd. De meeste leningen moet je binnen 10 jaar hebben afgelost, maar bij Greenloans mag je ook kiezen voor een looptijd van 15 jaar. Je maandlasten zijn dan een stuk lager en je kunt de kosten van de lening afstemmen op het bedrag dat je aan energie bespaart.

Akkoord vaak al binnen 3 dagen

Om een Greenloans Lening voor jou af te sluiten hebben we je financiële gegevens nodig en een offerte van jouw energiebesparende maatregelen. Greenloans checkt of je aan de voorwaarden voldoet en je krijgt dan vaak al binnen 3 werkdagen een akkoord. Het geld wordt dan direct naar je overgemaakt. Dat is veel sneller dan bij andere maatschappijen of als je een lening afsluit bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Greenloans offerte aanvragen bij Krediet.nl

Met de huidige hoge energieprijzen is een investering in duurzaamheid een no-brainer. Ga eens na hoeveel zonnepanelen en isolatie jou kosten en wat je daarmee aan energie kunt besparen. Vraag dan een offerte aan bij Krediet.nl. Wij adviseren je persoonlijk of een Greenloans Lening goed bij je past. Je kunt alle gegevens snel digitaal aanleveren, waardoor de verwerking nog vlotter gaat en je snel over het geld kunt beschikken.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper?
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper? 17 juni 2024 | Natasja Schipper
Waarom is mijn krediet afgewezen?
Waarom is mijn krediet afgewezen? 5 juni 2024 | Rene Pieper
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk 3 juni 2024 | Natasja Schipper

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 10 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen