Geld lenen kost geld

Interbank stopt per 1 oktober 2022

Interbank stopt per 1 oktober 2022

26 september 2022

Interbank stopt per 1 oktober 2022

Eind juni kondigden we het al aan: Interbank gaat stoppen in Nederland. Nu is het daadwerkelijk zover. Vanaf 1 oktober kunnen er geen kredieten meer worden aangevraagd bij Interbank. Wat verandert er voor jou? En wanneer moet je voor een alternatief aankloppen bij Krediet.nl?

Interbank was in Nederland altijd een grote aanbieder van consumptief krediet. Was, want vanaf 1 oktober 2022 worden de verkoopactiviteiten hier gestaakt. Je kunt dan geen lening meer afsluiten bij Interbank. Kredietaanvragen die vóór 1 oktober zijn ingediend, worden nog behandeld zolang de offerte geldig is.

Bestaande Interbank lening loopt door

Heb jij op dit moment een persoonlijke lening of een doorlopend krediet bij Interbank? Dan verandert er voor jou niets. Je lening loopt gewoon door en je kunt die volgens de gemaakte afspraken aflossen. Er is dus geen sprake van opheffing of dat je alles direct terug moet betalen. Heb je een persoonlijke lening, dan staat de rente vast tot het eind van de looptijd. Je maandlasten blijven dus gelijk. Wel kun je tussentijds altijd boetevrij extra aflossen. Je bent dan sneller van je lening af.

Leenbedrag verhogen

Wat niet meer kan, is het leenbedrag van je Interbank Lening verhogen. Heb je extra geld nodig? Neem dan contact met ons op. Wij gaan na wat voor jou het gunstigst uitpakt: je Interbank lening laten doorlopen en daarnaast voor het extra bedrag een aparte lening afsluiten bij een andere kredietverstrekker. Of helemaal overstappen naar een andere kredietverstrekker voor een compleet nieuwe lening. Je lost je Interbank lening dan in een keer helemaal af. Daarvoor wordt geen boete in rekening gebracht. En wij maken de overstap kosteloos voor je in orde.

Samen lening voortzetten na scheiding

Misschien heb je je Interbank lening samen met je partner afgesloten. Wat gebeurt er dan als jullie uit elkaar gaan? Jullie kunnen dan de lening gewoon door laten lopen tot alles is afgelost en onderling afspreken hoe je die kosten verdeelt. Bedenk daarbij wel dat jullie in dat geval beiden verantwoordelijk blijven voor de lening. Als een van de partners in gebreke blijft, kan Interbank altijd aankloppen bij de ander. Als jullie samen de lening voortzetten verandert er niets aan de voorwaarden en de rente. Dat is dus een mooie optie als de rente veel lager is dan die van een nieuwe lening ergens anders.

Lening splitsen

Wat ook kan, is dat na de scheiding een van jullie de lening helemaal overneemt of dat jullie beiden een deel van de lening overnemen. Omdat het in die gevallen om een nieuwe lening gaat, kun je die niet meer afsluiten bij Interbank. Wij gaan dan op zoek naar een nieuwe lening bij een andere kredietaanbieder. Hetzij voor degene die de hele lening overneemt ofwel voor jullie beiden elk een eigen lening.

Maatwerk is mogelijk bij Interbank

Is het niet mogelijk om over te stappen? Dan nemen wij namens jou contact op met de afdeling Persoonlijke Lening Maatwerk van Interbank om met samen met de medewerkers daar op zoek te gaan naar een oplossing. Want de verkoopactiviteiten van Interbank zijn weliswaar gestopt in Nederland, maar Interbank zelf bestaat nog wel en wil de bestaande klanten netjes verder helpen.

Offerte aanvragen bij Krediet.nl

Nu Interbank als kredietverstrekker verdwijnt uit Nederland ben je misschien op zoek naar een goed alternatief. Krediet.nl doet zaken met verschillende kredietaanbieders. Wij weten precies wat de voor- en nadelen zijn van die partijen. Zo kunnen we de meest voordelige lening voor jou selecteren. Als je een offerte aanvraagt krijg je van ons binnen 24 uur een aanbod. Bovendien bellen we je persoonlijk om je te adviseren over de lening die het beste bij jouw leendoel en jouw financiële situatie past. 

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper?
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper? 17 juni 2024 | Natasja Schipper
Waarom is mijn krediet afgewezen?
Waarom is mijn krediet afgewezen? 5 juni 2024 | Rene Pieper
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk 3 juni 2024 | Natasja Schipper

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 6 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen