Geld lenen kost geld

Een looptijd van 15 jaar voor je lening. Het kan bij BNP Paribas

Een looptijd van 15 jaar voor je lening kan bij BNP Paribas

7 juni 2023

Woningverbetering en -verduurzaming staan hoog op de wensenlijst van Nederlanders. Maar vaak tel je daarvoor een flink bedrag neer. Als je dat geld leent, moet je dat meestal binnen tien jaar terugbetalen met hoge maandlasten tot gevolg. BNP Paribas biedt nu een oplossing. Je kiest voor een looptijd van 180 maanden en profiteert zo van lagere maandlasten. 

Je hebt mooie plannen voor je woning. Isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen om te verduurzamen. Een uitbouw, dakkapel of serre om de woning te vergroten. Of een nieuwe keuken en badkamer voor meer luxe en comfort. Maar als je dan laat uitzoeken wat een persoonlijke lening je per maand kost, schrik je misschien toch. Want alles binnen 120 maanden aflossen? Dat neemt best een flinke hap uit je maandbudget.

Plannen aanpassen?

Moet je nu je plannen aanpassen vanwege de hoge maandlasten van je lening? Dat zou jammer zijn. Want een verbouwing levert je veel op. Dankzij energiebesparende maatregelen heb je een veel lagere gas- en lichtrekening. Door je woning op te knappen neemt je woongenot toe. En dan verdien je je investeringen ook nog eens terug omdat je woning meer waard is geworden. Allemaal goede redenen om je plannen wel door te zetten.

Langere looptijd bij bepaalde leendoelen

Het is bovendien mogelijk om de maandlasten van je persoonlijke lening te verlagen. Bij BNP Paribas kun je een lening afsluiten met een looptijd van 180 maanden voor specifieke leendoelen. Het gaat dan vooral om een verbouwing of verduurzaming van je woning. Maar ook bij een lening voor de aanschaf van een recreatiewoning of een boot, kun je een looptijd van 180 maanden kiezen. Je mag dan anderhalf keer zo lang doen over de aflossing van het totale leenbedrag. Wil je een camper of een caravan kopen? Dan is de maximale looptijd 144 maanden oftewel 12 jaar. 

Lagere maandlasten 

Wat betekent een langere looptijd voor je kosten? Jouw maandlasten bestaan uit een aflossingsdeel en een rentedeel. Met een looptijd van 180 maanden doe je langer over de aflossing. Het aflossingsdeel wordt dus een stuk kleiner en jouw maandlasten vallen dan lager uit. Maar omdat je langere tijd rente betaalt, zijn de totale kosten van je lening wel hoger. Toch is dat nadeel misschien minder groot dan je denkt. Want als je het geld besteedt aan je eigen woning, is de rente meestal fiscaal aftrekbaar en profiteer je van een belastingvoordeel. Bij een aanschaf van een recreatiewoning, boot, camper of caravan heb je die renteaftrek niet. 

Offerte meesturen

BNP Paribas biedt drie verschillende persoonlijk leningen waarbij je kunt kiezen voor een langere looptijd. Voorwaarde is wel dat je het geld leent voor een van de bovengenoemde leendoelen. Voor de andere leendoelen blijft de maximale looptijd 120 maanden. Om in aanmerking te komen voor een langere looptijd moet je bij de aanvraag de offerte meesturen van de uitgaven die je van plan bent te doen. 

BNP Paribas lening afsluiten

Heb jij plannen om je woning te verbouwen of te verduurzamen? Of wil je een recreatiewoning, boot, camper of caravan kopen? Vraag ons dan naar je mogelijkheden om een persoonlijke lening af te sluiten bij BNP Paribas. Wij rekenen uit hoeveel je bespaart op je maandlasten en hoe hoog je totale kosten zijn. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen over deze blog? Neem dan contact op met Danny Lindeman via  0318 – 88 88 88. 

Bron: BNP Paribas

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Defam verplicht digitale identificatie
Defam verplicht digitale identificatie 5 februari 2024 | Danny Lindeman
Hoe los jij je persoonlijke lening af
Hoe los jij je persoonlijke lening af? Tip van Krediet.nl 2 februari 2024 | Danny Lindeman
Laat je adviseren als je geld leent
Laat je adviseren als je geld leent 24 januari 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1308 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

We hadden enorme pech, extra grote uitgaves waarvoor we geen geld hadden. Een aanvraag ingediend en binnen 3 uur was het geregeld. Ontzettend vriendelijk geholpen, meedenkend en erg klantgericht. Een aanrader!

Ilse 7 dagen geleden
Trustpilot rating

Super klantvriendelijk, denken allemaal met je mee, erg behulpzaam als je er niet uit komt. Alles wat je vraagt helpen ze je mee zowel telefonisch als via de mail. Ik ben zeer tevreden en raad krediet.nl zeker aan.

J.Timmers 10 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen