Geld lenen kost geld

Handig en belangrijk: online identificatie

Online identificeren

3 oktober 2023

Alles wordt digitaler. Daardoor kun je makkelijker en sneller dingen regelen. Aan je bureau achter je computer, op de bank met je tablet of gewoon met je mobieltje als je op de trein staat te wachten. Iedereen kan overal en altijd direct iets kopen of een verplichting aangaan. Daarom is het ook zo belangrijk dat jouw identiteit duidelijk is. Dat de aanbieder weet wie jij bent en dat jij zeker weet dat niemand onder jouw naam actief is.  

Bij het afsluiten van een lening is het helemaal belangrijk dat de geldverstrekker zeker weet wie je bent. Goede identificatie is ten eerste wettelijk verplicht om onder meer witwassen tegen te gaan. Verder is het noodzakelijk om misverstanden of fraude te voorkomen. En om een verantwoorde aanbieding te doen die past bij jouw wensen en mogelijkheden. 

Altijd verantwoord

Online identificatie gebeurt op een verantwoorde manier. Zodat jij op jouw beurt weet dat jouw persoonlijke gegevens veilig zijn. Bij een erkende online identificatiemethode kun je ervan op aan dat alleen de partij die jij toestemming hebt gegeven, over jouw informatie kan beschikken. Overigens is digitaal identificeren niet verplicht. Wie zich niet prettig voelt bij deze manier of niet vertrouwd is met digitale toepassingen, kan zich bij een kredietaanbieder meestal ook identificeren met een kopie van het identiteitsbewijs. 

Online identificatie bij Defam

Kredietaanbieder Defam, die zich net als Krediet.nl inzet voor verantwoord lenen, hanteert een veilige methode voor online identificatie. Wat heb je nodig voor online identificatie bij Defam? Bij de aanvraag krijg je per brief een code toegezonden. Pak die code die je van Defam hebt ontvangen  erbij en zorg dat je je identiteitsbewijs, zoals paspoort of ID-kaart bij de hand hebt. Verder heb je een computer én een smartphone of tablet nodig. 

  • Ga op je computer online naar www.defam.nl/identificatie. Klik daar op ‘Start online identificatie’ en vul de code plus je geboortedatum in.
  • Scan de QR-code op het scherm met je smartphone en dan kun je de Alfam Identificatie-app downloaden. Start de app. Klik onderaan de pagina op de knop ‘Start identificatie’.
  • Op het scherm van je computer komt nu een tweede QR-code en een code. Met de Alfam Identificatie-app scan je de QR-code. Je kunt ook de code van het beeldscherm invullen. Let op: dit is niet de code uit de brief.
  • Je gaat nu verder met je smartphone. Maak een foto van je identiteitsbewijs. De app doet dit automatisch. Let op: bij een ID-kaart moet je een foto maken van de voor- én achterkant.
  • De app leest de chip in je identiteitsbewijs om je gegevens te bevestigen.
  • Maak een foto van jezelf (een selfie). Ook dit doet de app automatisch als je de camera op je gezicht richt.
  • Ga nu terug naar de webpagina op je computer. Staat hier dat je klaar bent? Dan kun je de app en de webpagina sluiten. Zo niet, volg dan de instructies op het scherm. 

Heb je geen smartphone? Vraag dan of je de telefoon van een bekende mag gebruiken. Je hebt de app eenmalig nodig. Als je alle stappen hebt doorlopen, kun je de app weer verwijderen van de smartphone. Er worden geen gegevens op de telefoon opgeslagen en de eigenaar van de telefoon merkt verder niks van het – eenmalige – gebruik. 

Veilig een offerte aanvragen?

Wil je op een veilige en verantwoorde manier geld lenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wij werken alleen samen met betrouwbare en gerenommeerde geldverstrekkers, die zich houden aan alle regels voor privacybescherming en gegevensveiligheid. Heb je nog vragen over online identificeren? Neem dan contact op met Danny Lindeman via 0318 – 88 88 88.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 25 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen