Geld lenen kost geld

Bij Krediet.nl kunnen senioren wél geld lenen

Senioren kunnen wel lenen bij kredietnl

31 oktober 2023

De meeste senioren zitten niet achter de geraniums, maar maken nog volop plannen. Als zij daarvoor een financiering nodig hebben, stappen ze naar hun eigen bank. Maar dan volgt vaak de teleurstelling: u bent te oud om voor een lening in aanmerking te komen. Einde verhaal? Nee, vraag Krediet.nl waar je nog wel kunt lenen. Er zijn echt mogelijkheden.

Je bent 70-plus en wilt zo lang mogelijk in je vertrouwde woning blijven en je huis daarom levensloopbestendig maken en verduurzamen. De verbeteringen zie je bovendien als een investering omdat de woning direct meer waard wordt. Maar het kan ook zijn dat je een mooie wereldreis wilt maken, of een complete nieuwe inboedel wilt aanschaffen. Of dat je een nieuwe auto wilt kopen omdat de oude aan vervanging toe is. Of misschien je hebt je oog laten vallen op een recreatiewoning. Fijn voor de weekenden en de vakanties, maar ook aantrekkelijk als belegging. 

Senioren niet welkom bij de bank

Maar helaas, als je voor die uitgaven geld wilt lenen, blijkt dat in de praktijk niet zo gemakkelijk. Want als je ouder bent dan 70 jaar, kun je bij reguliere banken geen lening meer afsluiten, ook niet als je een prima pensioen hebt en de maandlasten best kunt dragen. De reden voor de terughoudendheid is dat het risico te groot gevonden wordt dat je voor het eind van de looptijd overlijdt. Die kans is bij senioren nu eenmaal groter dan bij iemand die 30 jaar jonger is. En wie lost dan jouw lening af?

Hoe betrouwbaar is je kredietverstrekker?

Wat doe je als je bij je eigen bank geen lening kunt afsluiten? Dan ga je het internet op. Daar kun je soms ‘aantrekkelijke’ aanbiedingen tegenkomen. Maar let op! Ga niet zomaar met een partij in zee want je kunt opgelicht worden. Check altijd bij de AFM of je te maken hebt met een betrouwbare kredietverstrekker die zich houdt aan wet- en regelgeving. Wil je zeker weten dat jouw kredietverstrekker betrouwbaar is? Krediet.nl doet uitsluitend zaken met kredietaanbieders die vallen onder toezicht van de AFM en zich houden aan alle regels op het gebied van kredietverstrekking. 

Seniorenlening afsluiten

Wij werken ook samen met geldverstrekkers bij die seniorenleningen tot 50.000 euro aanbieden. Zo kun je bij BNP Paribas tot 78 jaar een seniorenlening afsluiten met flexibele voorwaarden, zoals een aanpasbare incassodatum of de mogelijkheid een betaalpauze in te lassen. Verder is er Qander waar mensen tussen 70 en 80 jaar geld kunnen lenen. Qander heeft wel als voorwaarde dat je een koopwoning bezit. De seniorenlening is zowel bij BNP Paribas als bij Qander een persoonlijke lening die je altijd boetevrij extra af kunt lossen. Je looptijd wordt dan korter. 

Eindleeftijd en looptijd

Waar moet je rekening mee houden als je een seniorenlening afsluit? Dat is om te beginnen de leeftijd waarop de lening moet zijn afgelost. Bij BNP Paribas is dat op je 81e, bij Qander heb je tot je 85e de tijd. Die eindleeftijd kan invloed hebben op jouw looptijd. Want als je daar bij het afsluiten van de lening al dicht bij zit, heb je maar kort de tijd om het hele bedrag af te lossen. Bespreek dat met je adviseur.

Risico op overlijden

Een ander punt van aandacht is het risico dat je overlijdt voordat de lening is afgelost. De betalingsverplichting gaat in dat geval over naar je nabestaanden. Misschien is dat geen probleem omdat je een eigen woning of een overlijdensrisicoverzekering (ORV) hebt. Je nabestaanden hebben dan financiële zekerheid. Heb je geen ORV en wil je er alsnog een afsluiten, dan wordt dat lastig vanwege je leeftijd. Als je nabestaanden na jouw overlijden niet (direct) jouw betalingsverplichtingen kunnen overnemen, dan doen ze er goed aan contact op te nemen met de verstrekker van de seniorenlening en samen naar een oplossing te zoeken.

Hogere rente

Verder moet je er rekening mee houden dat de rente van een seniorenlening wat hoger ligt die van de reguliere leningen van dezelfde kredietverstrekker. Dat heeft te maken met het hogere risico dat de lening niet wordt afgelost. De rente op de seniorenlening van Qander is iets gunstiger omdat je als huizenbezitter meer zekerheden biedt. 

Eenvoudig en snel online afsluiten

Bij Krediet.nl merken we dat steeds meer senioren ons weten te vinden voor het afsluiten van een persoonlijke lening. Afsluiten is heel gemakkelijk en kan volledig online plaatsvinden. We leggen je uit hoe eenvoudig je jouw financiële gegevens digitaal naar ons toestuurt en hoe je het contract online ondertekent. Door de geautomatiseerde afhandeling kan een bank al heel snel akkoord gaan. Het leenbedrag kan al binnen twee dagen na je aanvraag op je rekening staan. Werk je liever op de traditionele manier? Dan kan dat natuurlijk ook.

Heb jij als 70-plusser ook nul op het rekest gekregen bij jouw bank? Vraag dan een offerte aan bij Krediet.nl.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen