Geld lenen kost geld

Defam verplicht digitale identificatie

Defam verplicht digitale identificatie

5 februari 2024

Als je een lening afsluit, wil de bank jouw legitimatiebewijs zien zodat ze zeker weten dat jij bent wie je zegt te zijn. Het was lange tijd gebruikelijk om bij je aanvraag een kopie van je paspoort of ID-kaart op te sturen. Maar er zijn ook modernere, digitale manieren om je te identificeren. Als je geld leent bij Defam is zo’n methode binnenkort zelfs verplicht. 

Als je geld gaat lenen, wil je graag dat je aanvraag snel en zorgvuldig afgehandeld wordt. Nu moet je allerlei documenten opsturen die de kredietverstrekker wil controleren en verifiëren. Dat neemt tijd. Maar er zijn moderne technieken die zowel het uploaden als de controle van gegevens sneller maken en daarnaast de mogelijkheid om te frauderen verkleinen. Steeds meer kredietverstrekkers maken die digitale technieken mogelijk voor klanten die een lening aanvragen. Je kunt dan kiezen of je daarvan gebruik wilt maken.

Sneller, gemakkelijker en veiliger

Defam gaat een stapje verder. Vanaf 11 maart 2024 ben je bij Defam verplicht om je digitaal te identificeren als je een lening aanvraagt. Je kunt dus geen kopie meer opsturen van je legitimatiebewijs. In plaats daarvan download je een speciale identificatieapp, waarmee je eenvoudig jouw identiteitsbewijs scant. Ook leest de app de chip in je ID-kaart. Daarna maak je met de app heel gemakkelijk een selfie zodat Defam ziet dat jij dezelfde persoon bent als degene op het identiteitsbewijs. Alles is meteen binnen bij Defam die jou nu snel kan identificeren en kan verifiëren of alles klopt.

Alleen buitenlands paspoort?

Overigens mag je bij Defam voor de identificatie geen rijbewijs gebruiken. Een rijbewijs heeft minder veiligheidskenmerken dan een paspoort of identiteitsbewijs. Daarom zijn voor de identificatie alleen je paspoort of identiteitskaart toegestaan. Woon en werk je in Nederland, maar ben je geen EU-burger? Dan moet je met de identificatieapp ook je verblijfsvergunning scannen. De voordelen van digitale identificatie zijn dat het minder fraudegevoelig is. Het is dus veiliger, maar het is voor jou ook gemakkelijker. Want je hoeft geen kopie meer te maken van je legitimatiebewijs en die op te sturen.

Identificatieapp ook voor Greenloans

Een speciaal product van Defam is de Greenloans lening die uitermate geschikt is voor de financiering van energieopwekkende en -besparende maatregelen, zoals zonnepanelen, warmtepomp en isolatie. De lening is aantrekkelijk omdat die dezelfde vaste rente heeft voor alle leenbedragen. Greenloans leningen worden door Defam aangeboden. Dus ook als je deze lening aanvraagt, wordt digitale identificatie verplicht vanaf 11 maart 2024.

Niet verplicht bij andere kredietverstrekkers

Moderne technieken worden steeds gebruikelijker voor het aanleveren en ondertekenen van documenten. Het gebruik versnelt de afhandeling en voorkomt fraude. Dat leidt tot lagere kosten voor de kredietverstrekkerwaardoor de rente weer iets kan dalen. Maar misschien ben jij huiverig om dergelijke technieken te gebruiken. Geen probleem, digitale identificatie is bij andere kredietverstrekkers niet verplicht. Er zijn er genoeg die het prima vinden als je zelf je documenten uploadt en niet digitaal ondertekent. Zelfs als je de voorkeur geeft aan verzending per post, kan Krediet.nl een geschikte persoonlijke lening voor jou vinden.

Vraag een offerte aan bij Krediet.nl

Wil je een lening aanvragen bij Defam? Houd er dan rekening mee dat je vanaf 11 maart verplicht bent om je digitaal te identificeren met hun app. Wil je dat liever niet? Krediet.nl vindt altijd een lening met een aanvraagafhandeling die bij jou past. Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat je door ons adviseren.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper?
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper? 17 juni 2024 | Natasja Schipper
Waarom is mijn krediet afgewezen?
Waarom is mijn krediet afgewezen? 5 juni 2024 | Rene Pieper
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk 3 juni 2024 | Natasja Schipper

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen