Geld lenen kost geld

Optimisme over geld lenen groeit

Optimisme over geld lenen groeit

8 april 2024

Jarenlang konden we profiteren van een lage rente op leningen. Maar twee jaar geleden veranderde dat. De rente ging ongekend hard omhoog en lenen werd daardoor een stuk duurder. Nu zijn er voorzichtige tekenen dat de rente weer wat gaat dalen. Hoe zit dat precies en wat zijn nu jouw mogelijkheden om te lenen?

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in de afgelopen twee jaar een aantal keren de rente verhoogd om de inflatie te beteugelen. Met een hoger rente wordt het moeilijker om geld te lenen. De vraag naar goederen en diensten daalt dan en dat leidt tot lagere prijzen. Nu, twee jaar later is de inflatie in de eurozone sneller gedaald dan de ECB had voorspeld. Sinds september heeft de centrale bank dan ook geen verdere renteverhogingen doorgevoerd. Economen zinspelen zelfs al op een renteverlaging halverwege dit jaar.

Animo om te lenen wordt groter

Wat betekent dat nu voor de rente op een nieuwe lening of hypotheek? Wij zien dat geldverstrekkers rekening houden met het beleid van de ECB en met economische ontwikkelingen. Dat leidt her en der al tot lagere rentes. In 2023 begon dat al met een daling van de hypotheekrente. De rente op leningen blijft nu gelijk of daalt soms al iets, vooral op hogere leenbedragen van bijvoorbeeld 50.000 euro. Veel mensen hebben grote uitgaven uitgesteld, maar zijn nu echt toe aan een nieuwe auto of een nieuwe inboedel. Lenen wordt door een lagere rente weer aantrekkelijker en de mogelijkheid om te lenen is bovendien groter geworden voor wie een loonstijging heeft gehad. Ook is de wens om te verduurzamen of te verbouwen nog altijd groot. Om dat te financiering is vaak een lening nodig omdat materiaal duurder is geworden.

Wachten is niet nodig

Algemeen wordt verwacht dat de rente op leningen en hypotheken dit jaar licht zullen dalen. Maar zeker is dat niet, want alles hangt af van de inflatie, de economie, het vertrouwen en het beleid van de ECB. Moet je dan wachten met geld lenen tot de rente weer flink daalt? Dat hoeft niet. Krediet.nl heeft betaalbaarheid en verantwoord lenen hoog in het vaandel staan. We ervoor zorgen dat de maandlasten van je lening goed passen bij je budget. Je mag tussentijds zo veel en zo vaak je wilt extra aflossen en betaalt dan geen boete. Ook zit je niet vast aan een persoonlijke lening. Sluit je nu een lening af en zie je over een half jaar dat de rente ergens anders lager is? Dan kun je bij ons overstappen en direct je maandlasten zien dalen. Ook dat kan gewoon boetevrij en wij rekenen niets voor het in orde maken de overstap.

Geld lenen bij Krediet.nl

Een nieuwe auto, een verbouwing of maatregelen om energie te besparen. Heb jij grote uitgaven uitgesteld maar wil je je plannen nu toch doorzetten en daar geld voor lenen? Bij Krediet.nl vraag je online een offerte aan. Wij gaan dan bij onze kredietverstrekkers op zoek naar de lening die het beste bij jou past. Bovendien adviseren we je kosteloos over de keuzes die je kunt maken, bijvoorbeeld om je maandlasten zo laag mogelijk te houden. Je aanvraag wordt digitaal verwerkt en dat gaat heel snel. Al binnen twee dagen kun je over het geld beschikken.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman
Defam verplicht digitale identificatie
Defam verplicht digitale identificatie 5 februari 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen