Geld lenen kost geld

Creditcard schuld betekent hoge rente

6 augustus 2015

Onmisbaar in de portemonnee van veel vakantiegangers: de creditcard. Al is het alleen maar om je hotel te reserveren. Ook online ontkom je bijna niet aan de creditcard.

Betalen met creditcard is ontzettend makkelijk. Het werkt overal ter wereld. Maar is het misschien té makkelijk? Veel mensen weten niet wat hun krediet kost aan rente. Daarom meer over deze dure vorm van geld lenen en de alternatieven.

Veel Nederlanders met creditcard

60 procent van de Nederlanders heeft een creditcard. Dat is niet zo vreemd, de creditcard is een handig betaalmiddel. Zeker ook omdat je dankzij deze kaart nú iets kunt kopen en pas later hoeft te betalen. Zo kun je altijd lekker shoppen. Zelfs als je even geen geld op je rekening hebt staan.

Kosten creditcard

Maar voor niets gaat alleen de zon op. Een creditcard is een vorm van geld lenen en niet gratis. Vaak betaal je sowieso een bepaald bedrag voor het gebruiken van je creditcard. Maar wat met name in de papieren kan lopen, zijn de rentekosten.

Je betaalt natuurlijk niet direct rente als je iets met je creditcard koopt. Meestal heb je een bepaald aantal dagen uitstel van betaling of een vast afrekenmoment. Betaal je je aankopen binnen de gestelde termijn terug, dan is er niets aan de hand. Ben je te laat, dan ga je rente betalen.

Rente creditcard geld lenen

De rente die je voor je creditcard krediet moet betalen, is vaak erg hoog. Bij de grote Nederlandse banken betaal je tussen de 12 en 14 procent rente. Zo kan je creditcard schuld snel oplopen!

Alternatief duur krediet

Aan het einde van je geld een stuk maand over? Een alternatief voor het creditcard krediet is het doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet krijg je ook beschikking over extra geld. Dit kun je kosteloos opnemen als je het nodig hebt. En boetevrij terugbetalen als je financieel weer wat ruimer zit.

Bijkomend groot voordeel: een doorlopend krediet afsluiten kan al vanaf een rente van 4,5 procent. Dat scheelt bijna 10 procent met het creditcard krediet. Reken uit je voordeel, zou ik zeggen!

Dure lening oversluiten

Wil je af van je dure creditcard schuld? Ook dan is een lening afsluiten een goedkoper alternatief. Schulden aflossen door geld lenen klinkt als het ene gat met het andere dichten. Maar het zal je verrassen hoeveel geld je zo kunt besparen!

Het is verstandig je goed te laten informeren voor je gaat lenen om je schulden af te lossen. Bij Krediet.nl denken we graag met je mee. Vraag meteen een gratis offerte aan. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden die passen bij je persoonlijke situatie.

Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker
Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker 4 oktober 2021 | Danny Lindeman
Zet je dure ABN Amro Doorlopend Krediet om naar een Persoonlijke Lening
Zet je dure Doorlopend Krediet om naar een Persoonlijke Lening 15 september 2021 | Danny Lindeman
Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk
Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk 31 augustus 2021 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

953 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Goed geholpen, snelle service.

R.J. Leeuw 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Goede snelle service!

GS 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen