Geld lenen kost geld

ABN Amro stopt met Doorlopend Krediet

ABN AMRO stop met Doorlopend Krediet

16 december 2019

ABN Amro heeft bekendgemaakt per 9 december te stoppen met het verstrekken van nieuwe Doorlopende Kredieten. ABN Amro is daarmee de eerste grootbank in Nederland die deze leenvorm niet meer aanbiedt.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft kredietverstrekkers eerder dit jaar opgeroepen vaker Persoonlijke Leningen aan te bieden en minder Doorlopende Kredieten uit te geven. De toezichthouder wil voorkomen dat consumenten in de financiële problemen komen door hun lening.

Een Persoonlijke Lening is een eenmalige lening die gedurende een vaste looptijd wordt afgelost. Het Doorlopende Krediet kent een kredietlimiet, een maximum te lenen bedrag. De consument kan afgeloste bedragen steeds opnieuw opnemen. Daar zit een risico, vindt de AFM. Consumenten kunnen steeds opnieuw in de verleiding komen geld op te nemen en zo tot in lengte van dagen vastzitten aan hun schuld.

Volgens een woordvoerster van ABN Amro is er minder vraag naar nieuwe Doorlopende Kredieten en willen mensen meer aflossen om grip te houden op hun schulden. In augustus stopten al de kleinere financiële dienstverleners Findio en Interbank met hun doorlopend kredieten. Andere kredietverstrekkers hebben de voorwaarden van hun Doorlopende Kredieten aangepast, bijvoorbeeld door geleidelijk het kredietlimiet te verlagen. Ook is het sinds 1 mei 2019 bij nieuwe Doorlopende Kredieten verplicht de lening binnen 15 jaar af te lossen.

Krediet.nl staat pal voor verantwoord geld lenen. Om die reden vindt er altijd een adviesgesprek plaats met de klant voordat hij een lening afsluit. De focus ligt in dat gesprek op de kosten en de risico´s van de lening. Het Doorlopend Krediet wil Krediet.nl echter niet in de ban doen. Er zijn omstandigheden waarin dit de meest geschikte leenvorm is. Daarom blijft het mogelijk om bij Krediet.nl een Doorlopend Krediet af te sluiten.

Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman
Defam verplicht digitale identificatie
Defam verplicht digitale identificatie 5 februari 2024 | Danny Lindeman
Hoe los jij je persoonlijke lening af
Hoe los jij je persoonlijke lening af? Tip van Krediet.nl 2 februari 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1313 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 10 dagen geleden
Trustpilot rating

Goede voorlichting, behulpzaam, klantvriendelijk

Klant 10 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen