Geld lenen kost geld

Betalingsproblemen door coronacrisis

betaalproblemen door coronaciris

6 april 2020

Voorkom een betalingsachterstand en kom direct in actie

Je hebt een tijd geleden via Krediet.nl een lening afgesloten. Dat kon, omdat jouw inkomen naar verwachting hoog genoeg zou zijn om de maandlasten  te betalen. Maar nu raak je door de coronacrisis je baan kwijt. Hoe helpt jouw kredietverstrekker jou dan?

Betalingsproblemen door lager inkomen

Als jij door de coronacrisis je baan kwijtraakt, verlies je ook je inkomen. Misschien wordt het daardoor moeilijk om de maandelijkse rente en aflossing op je lening te betalen, zelfs als je een WW-uitkering krijgt. Normaal hanteren kredietverstrekkers bepaalde procedures als iemand een betalingsachterstand heeft. Maar de coronacrisis is niet normaal. Kredietverstrekkers willen daarom maatwerk bieden aan klanten die door de coronacrisis in de financiële problemen raken.

Negatieve BKR-registratie

Is jouw inkomen gedaald door de coronacrisis? Wacht dan niet tot je betalingsproblemen krijgt. Want betalingsachterstanden worden geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Je kunt dan een negatieve registratie krijgen en dat kan later problemen opleveren als je bijvoorbeeld een hypotheek of een andere lening wilt afsluiten. Neem daarom direct contact op als er een betalingsachterstand dreigt door de coronacrisis.

Maatwerkoplossing voor maandlasten

Iedere kredietverstrekker heeft zijn eigen maatregelen om mensen met betalingsproblemen in deze coronatijd te helpen. Dat kan bijvoorbeeld een betaalpauze zijn. Je hoeft dan een tijdje geen rente en aflossing te betalen. Het gaat dan om uitstel, uiteindelijk moet je de achterstand wel weer inhalen. Een andere oplossing is een verlenging van de looptijd. Je maandlasten vallen dan lager uit. Of je betaalt een tijdje wel rente, maar lost even niets af. Wat jij af kunt spreken, hangt af van jouw situatie en van wat de kredietverstrekker aanbiedt. Bedenk wel dat de coronaregelingen tijdelijk zijn, meestal maximaal drie maanden.

Alleen contact bij problemen

Belangrijk om te weten: de speciale maatregelen van de kredietverstrekkers gelden alleen als je aan kunt tonen dat je in de problemen bent gekomen door de coronacrisis. Om andere redenen krijg je geen coronagerelateerde betalingsregeling. Ben je bang dat er straks een recessie komt en dat jij dan misschien je baan kwijtraakt? Neem dan nu nog geen contact met ons op. Wij helpen op dit moment liefst de mensen die al acuut in de problemen zijn gekomen. Word je later dit jaar daadwerkelijk ontslagen, dan zitten we uiteraard voor je klaar om jou op dat moment te helpen.

Bel ons bij problemen

Wanneer je door de coronacrisis in de problemen komt met je betalingsverplichtingen neem dan direct contact met ons op. Wij stemmen dan met de betreffende bank af welke nieuwe afspraken we met je mogen maken. Je kunt ons telefonisch bereiken op 0318 - 88 88 88 op maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 21.00 uur, vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker
Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker 4 oktober 2021 | Danny Lindeman
Zet je dure ABN Amro Doorlopend Krediet om naar een Persoonlijke Lening
Zet je dure Doorlopend Krediet om naar een Persoonlijke Lening 15 september 2021 | Danny Lindeman
Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk
Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk 31 augustus 2021 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

958 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben door het proces heen goed begeleid. Dhr Lindeman is heel behulpzaam en denkt mee.

Angela Tavares 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Wat is het toch fijn, als je het echt niet meer weet. Omdat je eigen bank niet mee werkt ,omdat je afgekeurd bent. Of je daar om vraagt in dit leven. En zware lekkage heb in je huis. Dat je dan de man van krediet aan de lijn hebt. En je rustig maakt. Alles netjes uitlegt met je mee denkt ,en ook dat ik aangaf me printer heeft het ook nog begeven , online kon tekenen. Heb het contact met krediet.nl als heel fijn ervaren en ook vertrouwen in hun deskundigheid. Bedankt voor alles Danny

Desiree 2 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen