Geld lenen kost geld

Geld lenen in coronatijd

geld lenen in coronatijd

7 april 2020

Kun je in coronatijd nog een lening afsluiten voor een andere auto of een nieuwe keuken? Ja, dan kan zeker nog. Wel moet de lening verantwoord zijn en zijn kredietverstrekkers strenger geworden voor nieuwe leningen. Voorwaarden voor bestaande leningen veranderen niet.

Verantwoord lenen

Als je via Krediet.nl een lening aanvraagt, is onze belangrijkste aandachtspunt: is het voor jou verantwoord om dit bedrag te lenen? Verantwoord lenen betekent dat je gedurende de hele looptijd de maandlasten aan rente en aflossing kunt betalen. Die zekerheid is vrij groot als je in loondienst bent en je een  ‘vast en bestendig’ inkomen hebt. Hoeveel je dan kunt lenen hangt onder meer af van de hoogte van je salaris en of nog andere leningen hebt. Ook het salaris van je partner kan meegewogen worden. Je partner wordt dan medeverantwoordelijk voor de lening. 

Geld lenen met een uitkering

Inkomenszekerheid is dus een belangrijke factor bij het al dan niet toekennen van een lening. Nu krijgt onze economie een enorme klap door de coronacrisis. Dat kan leiden tot faillissementen en ontslagen. Raak jij je baan kwijt en krijg je een WW-uitkering? Dan wordt het lastig om geld te lenen, vooral als er geen aanvullende inkomsten zijn zoals het inkomen van je partner. Ben je aangewezen op een bijstandsuitkering, dan kun je geen lening krijgen.

Kun je nog geld lenen?

Dus als je een vast inkomen hebt, kun je in deze coronatijd nog gewoon geld lenen? Ja, maar de mogelijkheden zijn wel wat beperkter. Veel kredietverstrekkers hebben hun acceptatievoorwaarden voor de komende drie maanden aangepast. Je krijgt dan bijvoorbeeld geen lening als je een baan hebt in een sector die hard geraakt wordt. Denk aan toerisme, luchtvaart, sport, cultuur, horeca, evenementen en contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten. Maar niet alle financieringsmogelijkheden zijn afgesloten. Wil je geld lenen? Neem contact met ons op. Wij bekijken je aanvraag altijd zorgvuldig en gaan na wat we voor je kunnen doen.

Geld lenen zonder vast contract

Heb je een tijdelijk of flexibel contract? Ook dan kun je geld lenen in coronatijd. Kredietverstrekker kijken bij een flexibele contract doorgaans naar je gemiddelde inkomen in de afgelopen drie jaar. Wel hebben sommige partijen hun acceptatievoorwaarden aangescherpt. Ze nemen dan het gemiddelde inkomen nog maar voor een deel mee, bijvoorbeeld voor 70%. De aanpassing geldt in ieder geval voor de komende drie maanden. Maar er zijn ook kredietverstrekkers die je gemiddelde inkomen nog voor 100% mee laten wegen. Wil je een lening afsluiten, neem dan contact op met ons.  Wij  zoeken uit welke financieringsmaatschappij jou een goed aanbod kan doen.

Verandert jouw bestaande lening?

Wat verandert er als je al een lening hebt? Met een Persoonlijke Lening heb je gekozen voor vastheid en zekerheid. Er verandert daarom niets aan je lening, je maandlasten en looptijd blijven gelijk. Heb je een Doorlopend Krediet? Dan hangen jouw kosten onder meer af van de rente. Of die rente gaat stijgen of dalen door de coronacrisis weet niemand. Maar een stijging of daling maakt niets uit voor je maandbedrag aan rente en aflossing. Dat bedrag staat namelijk vast. Wel kan de looptijd veranderen. Met een hogere rente wordt deze langer, met een lagere rente korter. 

Geld lenen, wel of niet doen?

Je kunt bij Krediet.nl ook in coronatijd een lening afsluiten. Je wordt over deze stap altijd door ons geadviseerd en wij wegen zorgvuldig af welke lening verantwoord is. Uiteraard gaan we op zoek naar een lening met een lage rente. En we zorgen ervoor dat het bedrag en de voorwaarden bij jou en je bestedingsdoel passen. Misschien aarzel je over je uitgave omdat het nu bijvoorbeeld lastig is om een verbouwing te realiseren. Je hoeft je plannen dan niet te laten varen, maar kunt altijd een offerte aanvragen. Deze blijft minimaal een maand geldig en die periode kan verlengd worden als jij daar behoefte aan hebt. Je kunt dan altijd nog beslissen wat je doet.

Leningen samenvoegen of oversluiten

Ben je door de coronacrisis je meer bewust geworden van de eigen financiële kwetsbaarheid? Je kunt je financiën op orde krijgen door leningen samen te voegen of een dure lening over te sluiten naar een voordeligere. Neem contact met ons op om naar je mogelijkheden te vragen.

Betalingsproblemen door coronacrisis

Kom je acuut in de problemen met jouw bestaande lening omdat je inkomen door de coronacrisis hard daalt? Kredietverstrekkers hebben verschillende maatregelen getroffen om je te helpen. Wacht niet op een betalingsachterstand, maar neem contact op met ons zodra je je lasten niet kunt betalen. 

Je kunt ons telefonisch bereiken op 0318 - 88 88 88 op maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 21.00 uur, vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Geschreven door:
  • René Koopman
  • Directeur
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper?
ECB verlaagt de rente. Wordt geld lenen weer goedkoper? 17 juni 2024 | Natasja Schipper
Waarom is mijn krediet afgewezen?
Waarom is mijn krediet afgewezen? 5 juni 2024 | Rene Pieper
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk
Elektrische auto leasen is vaak onaantrekkelijk 3 juni 2024 | Natasja Schipper

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 6 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen