Geld lenen kost geld

Ook Interbank verlaagt de rente naar 3,8%

Interbank verlaagt rente naar 3,8%

4 juni 2020

Per 1 juni heeft Interbank de rente op leningen van € 50.000 of meer verlaagd naar 3,8%. Het is de tweede kredietverstrekker waar wij mee samenwerken, die een dergelijk concurrerend tarief aanbiedt. De verlaging is goed nieuws. Consumenten hebben nu meer keuze.

Eind mei was het BNP Paribas die de rente op hoge bedragen al op 3,8% zette. Nu volgt ook Interbank deze lijn. Wie een hoog bedrag wil lenen, heeft door het besluit van beide banken ineens een grotere keuzevrijheid. De rente hoeft niet meer het belangrijkste criterium te zijn als je leningen vergelijkt. Productkenmerken en voorwaarden krijgen meer gewicht. En uiteindelijk is de vraag: bij wie ben je het beste af, zowel wat betreft rente als wat betreft voorwaarden. 

Lening oversluiten, lagere lasten

Een rente van 3,8% is historisch laag. Voor veel mensen zou dit een aanleiding moeten zijn om opnieuw naar hun financiële situatie te kijken. Heb je op dit moment een lening van € 50.000 of meer met een hogere rente? Laat dan eens uitrekenen hoeveel het je per maand aan kosten scheelt als je de lening oversluit naar een goedkopere aanbieder. De overstap is vaak eenvoudig en boetevrij te realiseren. Een quick win dus. 

Nú lenen voor een verbouwing

Het kan ook zijn dat je plannen hebt voor een verbouwing. Dan is dit het moment om de financiering te regelen. Als je nu een lening afsluit, staat je rente voor de hele looptijd vast. Zo profiteer je jarenlang van het lage tarief. Bedenk bovendien dat je bij een verbouwing of verduurzaming van de woning de rente fiscaal kunt aftrekken. De totale kosten worden daarmee nog lager. Wij maken de rekensom graag voor je en laten je zien hoe duur de verbouwing voor jou wordt.

Lening verhogen

Heb je een bestaande lening bij Freo, maar  biedt deze kredietverstrekker je niet de mogelijkheid het leenbedrag te verhogen? Ook dan is het een aanrader om eens verder te kijken en contact met ons op te nemen. Interbank en BNP Paribas hebben hetzelfde lage tarief van 3,8%, maar hanteren andere voorwaarden. Daar kun je misschien wel een hoger bedrag lenen, terwijl je dan even goed profiteert van de laagste rente. Je bent dus niet meer gebonden aan die ene kredietverstrekker, maar kunt kiezen.

Persoonlijk advies

Dat meerdere kredietverstrekkers nu voor bedragen boven € 50.000 een tarief van 3.8% hanteren, beschouwen wij als een goede ontwikkeling. Uiteraard is en blijft persoonlijk advies nodig om na te gaan waar je het voordeligst uit bent en of de lening bij je past. Krediet.nl staat voor zo’n deskundig advies. Neem daarom contact met ons op of vraag direct een offerte aan. 

Geschreven door:
  • René Koopman
  • Directeur
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen