Geld lenen kost geld

Seniorenlening

Senioren hebben net zo goed mooie plannen als de jongere generaties. En ook zij willen daar dan geld voor kunnen lenen. Maar bij veel banken kun je geen geld lenen boven 75 jaar. Bij Krediet.nl heb je als gepensioneerde die mogelijkheid wel. Vraag een offerte aan en maak je plannen waar met een seniorenlening.

vanaf

6,6%

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Speciaal voor 60+
4.9 op Trustpilot

Seniorenlening afsluiten bij Krediet.nl

Een seniorenlening is een lening voor gepensioneerden of bijna gepensioneerden. Speciaal ontwikkeld omdat geld lenen bij 70 plus meestal niet gemakkelijk is. Geldverstrekkers lopen namelijk met leningen voor gepensioneerden meer risico’s. Hoe zit dat?

  • Na je 67e werk je waarschijnlijk niet meer. Wanneer je dan je lening nog aan het aflossen bent, moet je dat doen met je pensioeninkomsten. Zijn die daarvoor hoog genoeg? Als je pensioen lager is dan je huidige inkomen, kan aflossen moeilijker worden.
  • Het risico dat je tijdens de looptijd overlijdt, is groter dan bij een jonger iemand. De bank kan dan met een restschuld blijven zitten.

Vanwege deze risico’s zijn geldverstrekkers terughoudender met een lening voor gepensioneerden. Maar Krediet.nl vindt dat geld lenen boven 75 jaar ook mogelijk moet zijn. Daarom kun je bij ons tot je 80e verjaardag een seniorenlening afsluiten.

Eigenschappen seniorenlening
  • Vaste rente vanaf 8,7%
  • Vaste looptijd
  • Vaste maandelijkse kosten
  • Boetevrij extra aflossen

Persoonlijke lening voor senioren

De seniorenlening heeft de vorm van een persoonlijke lening. Je ontvangt het geldbedrag in een keer en leent tegen een vaste rente en met een vaste looptijd: je lost dus binnen een vastgesteld aantal maanden af en betaalt iedere maand hetzelfde maandbedrag. Wel kun je altijd boetevrij extra aflossen. In dat geval verkort je de looptijd.

De kosten van de senioren lening hangen af van het leenbedrag, de looptijd en de rente. Wil je een goedkope seniorenlening? Let dan op de totale kosten. Die vallen lager uit als je een korte looptijd kiest of als je af en toe boetevrij extra aflost. Vind je het belangrijker dat je maandlasten laag zijn? Kies dan een langere looptijd, maar bedenk wel dat je totale kosten dan hoger uitvallen.

Seniorenlening afsluiten, hoe werkt het?

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Seniorenlening uitkomst voor 60 plussers

Welke seniorenleningen zijn er?

Een seniorenlening wordt ook wel een 65-plus lening genoemd of een gepensioneerden lening. Dat betekent niet dat je de lening pas af kunt sluiten als je met pensioen bent. Je kunt al voor je pensionering een senioren lening afsluiten, maar de datum van de laatste aflossing valt wel in de pensioenperiode. Je zou dus beter kunnen spreken van een latere leeftijd lening.

Hoe jouw seniorenlening er precies uitziet, hangt af van jouw persoonlijke situatie en wensen en de mogelijkheden van je kredietverstrekker. Er zijn verschillen in hoeveel je kunt lenen, het rentetarief en begin- en eindleeftijden, maar ook in andere voorwaarden. Soms kan je bijvoorbeeld een betaalpauze inlassen, het maandbedrag tijdelijk aanpassen of de incassodatum wijzigen.

Wil je meer weten over de voorwaarden van de verschillende seniorenleningen? Kijk dan op de pagina’s van Qander en BNP Paribas.

Meer informatie over de seniorenlening

Wanneer kan ik een seniorenlening afsluiten?

De seniorenlening is af te sluiten als je over een vast inkomen beschikt. Je komt voor de lening in aanmerking als de einddatum in je pensioenperiode valt bent. Dat betekent dat geld lenen met een AOW uitkering en een (klein) pensioen ook mogelijk is. Het is daarmee echt een lening voor ouderen. 

Een seniorenlening afsluiten kan vanaf je 60e. 

Wat is de maximum leeftijd om geld te lenen?

Bij de meeste banken kun je geen geld lenen als 70 plusser. Vaak is de maximum leeftijd 68 of 69 jaar. Krediet.nl kan voor jou tot je 78e een seniorenlening afsluiten bij BNP Paribas. Die lening moet voor je 81e zijn afgelost. En voor huizenbezitters biedt Qander zelfs een seniorenlening met nog ruimere leeftijdgrenzen. Je kunt die afsluiten tussen 70 en 80 jaar en moet je voor je 85e hebben afgelost.

Voorwaarden bij een seniorenlening

Omdat een lening voor gepensioneerden extra risicovol is voor geldverstrekkers, zijn er enkele voorwaarden aan verbonden:

  • De lening is voor ouderen tussen 60 en 80 jaar met een vast inkomen. Geld lenen met AOW kan dus ook.
  • Pensioeninkomsten tellen mee bij het bepalen van het leenbedrag. Het leenbedrag wordt bepaald door je AOW + werkgeverspensioen. Inkomsten uit werk ná pensionering tellen niet mee.
  • De lening is afgelost voor een bepaalde leeftijd: 81 of 85 jaar. Let op! Je looptijd kan door die einddatum korter uitvallen.

Senioren lening afsluiten met partner of als alleenstaande

Wanneer je samen met je partner een lening voor gepensioneerden afsluit, zijn jullie allebei verantwoordelijk voor de betalingen. Als een van jullie onverhoopt voor het einde van de looptijd overlijdt, is de overgebleven partner verantwoordelijk voor de verdere afbetaling van de lening. 

Komen jullie beiden te overlijden tijdens de looptijd? Dan moet het resterende leenbedrag in één keer worden afgelost. Je nabestaanden zijn daarvoor verantwoordelijk. Misschien geen probleem als je nalatenschap groot genoeg is. En anders kun je misschien een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Maar dat is wel lastiger als je al wat ouder bent.

Geld lenen na 70 plus is overigens ook mogelijk als je alleenstaand bent.

Pensioeninkomsten tellen mee

De seniorenlening ben je nog aan het aflossen als je al met pensioen bent. Je moet dus in die pensioenperiode wel de financiële ruimte hebben om de aflossing voort te kunnen zetten. Omdat je bij de aanvraag al met pensioen bent of omdat je tijdens de looptijd met pensioen gaat, kijken we naar je AOW plus werkgeverspensioen.

Belangrijk is dat je over een vast inkomen beschikt, dus geld lenen met een AOW-uitkering kan ook. Heb je alleen AOW met eventueel een klein pensioentje? Dan zijn je leenmogelijkheden wel kleiner dan wanneer je pensioeninkomsten hoog zijn, zelfs al heb je op het moment van afsluiten als werkende nog een goed inkomen. Blijf je na je pensionering doorwerken? Dan tellen die inkomsten niet mee. We kijken vanaf de pensioendatum alleen naar je pensioeninkomsten. 

Wil je een senioren lening afsluiten? Wij bespreken graag welke oplossingen er voor jou zijn gezien jouw inkomen.

Aflossen voor de eindleeftijd

Seniorenleningen hebben een eindleeftijd. Bij BNP Paribas is dat 81 jaar, bij Qander 85 jaar. Het leenbedrag moet volledig zijn afgelost als je die leeftijd bereikt. Die eindleeftijd kan gevolgen hebben voor de looptijd. Ben je bij het afsluiten van de lening nog ver van de eindleeftijd verwijderd? Dan is een langere looptijd mogelijk dan wanneer je al tegen die eindleeftijd aan zit.

Maximaal geld lenen boven 70 jaar

De lening voor ouderen kent een maximum leenbedrag. Huizenbezitters kunnen met de seniorenlening maximaal 50.000 euro lenen, huurders maximaal 35.000 euro. Hoe hoog jouw seniorenlening kan zijn, hangt verder vooral af van je inkomen. Geld lenen met AOW alleen is lastig. Met een goed werkgeverspensioen worden je mogelijkheden een stuk groter.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 11 dagen geleden

Veelgestelde vragen over een seniorenlening

Tot welke leeftijd kan je geld lenen?

Geldverstrekkers mogen zelf bepalen tot welke leeftijd je bij hen geld kunt lenen. Bij de meeste reguliere banken kun je na je 69e geen lening meer afsluiten. Maar gelukkig werkt Krediet.nl ook samen met kredietaanbieders die senioren wél de kans geven om geld te lenen. Je kunt bij ons nog tussen je 60e en 80e geld lenen door een seniorenlening aan te vragen. 

Zijn er seniorenleningen met kwijtschelding bij overlijden?

Het leenbedrag van een lening wordt niet kwijtgescholden als je tijdens de looptijd overlijdt. Je nabestaanden moeten in dat geval de lening afbetalen. Omdat het risico van overlijden groter is als je ouder bent, is dat vooral iets om over na te denken als je een seniorenlening hebt.

Heb je een eigen woning met overwaarde? Dan kunnen jouw nabestaanden de schuld aflossen vanuit de erfenis. Is er geen vermogen dan kun je misschien een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Maar verzekeraars hanteren wel een maximale aanvangsleeftijd (vaak 65 jaar, soms 70 jaar) en een maximale eindleeftijd (vaak 75 jaar, soms 80 jaar). Laat je hierover adviseren.

Welke verstrekkers bieden een seniorenlening aan?

BNP Paribas en Qander bieden seniorenleningen aan tot 50000 euro. Het gaat om persoonlijke leningen met vaste maandlasten en een duidelijke looptijd. In beide gevallen mag je tussentijds boetevrij extra aflossen. Je looptijd wordt dan korter.

De lening bij BNP Paribas heeft flexibele voorwaarden, zoals een aanpasbare incassodatum of de mogelijkheid een betaalpauze in te lassen. Je kunt deze afsluiten tot 78 jaar en het totale leenbedrag moet voor je 81e zijn afgelost. Bij Qander kun je tussen 70 en 80 jaar een seniorenlening afsluiten en moet je alles voor je 85e hebben afgelost. Ook heeft Qander als voorwaarde dat je een koopwoning bezit. 

Kan je geld lenen met AOW?

Je kunt bij Krediet.nl geld lenen als je over een vast inkomen beschikt. Ook je pensioen, bestaande uit AOW plus werkgeverspensioen, is een vast inkomen. Hoe hoger je pensioeninkomen, hoe meer je kunt lenen. Heb je alleen AOW met eventueel een klein werkgeverspensioen? Dan valt het maximale leenbedrag laag uit. 

Vraag nu online je lening aan

Ben je 70 plus of wil je geld lenen boven 75 jaar? Vraag dan een offerte aan voor een seniorenlening. Dat kan heel eenvoudig online. Wij bellen je vervolgens voor een persoonlijk adviesgesprek en bespreken je wensen en mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld een goedkope seniorenlening of betaal je liever wat meer omdat je dan betere voorwaarden kunt krijgen?

We zoeken uit welke geldverstrekker voor jou het aantrekkelijkste aanbod heeft. Is de lening verantwoord en voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kan het geld binnen 2 dagen op je rekening staan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Danny Lindeman, expert en specialist op het gebied van geld lenen. Als directeur van Krediet.nl en Senior Kredietspecialist heeft Danny meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van geld lenen en verschijnt hij ook regelmatig met artikelen in de media. Zoals onder andere bij Metro en Nieuws.nl.

Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen