Geld lenen kost geld

Seniorenlening, uitkomst voor 60-plussers

Vergelijk en vind de voordeligste lening!

vanaf

6,4%

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Speciaal voor 60+
4.9 op Trustpilot

Seniorenlening afsluiten bij Krediet.nl

Een Seniorenlening is een lening voor gepensioneerden of bijna gepensioneerden. Speciaal ontwikkeld omdat geld lenen boven 70 jaar meestal niet gemakkelijk is. Geldverstrekkers lopen namelijk met leningen voor gepensioneerden meer risico’s. Hoe zit dat?

  • Na je 67e werk je waarschijnlijk niet meer. Wanneer je dan je lening nog aan het aflossen bent, moet je daarvoor wel voldoende pensioeninkomsten hebben. Als die lager zijn dan je huidige inkomen, kan aflossen moeilijker worden.
  • Het risico dat je tijdens de looptijd overlijdt, is groter dan bij een jonger iemand. De bank kan dan met een restschuld blijven zitten.

Vanwege deze risico’s zijn geldverstrekkers terughoudender met een lening voor gepensioneerden. 

Krediet.nl vindt dat geld lenen boven 75 jaar ook mogelijk moet zijn. Daarom kun je bij ons tot je 78e verjaardag een seniorenlening afsluiten. 

Eigenschappen seniorenlening
  • Vaste rente vanaf 8,7%
  • Vaste looptijd
  • Vaste maandelijkse kosten
  • Boetevrij extra aflossen

Seniorenlening is persoonlijke lening

De seniorenlening heeft de vorm van een persoonlijke lening. Dat betekent dat de lening een vaste looptijd heeft: je lost hem binnen een vastgesteld aantal maanden af. Ook de rente en de looptijd van je seniorenlening staan vast en je betaalt iedere maand hetzelfde maandbedrag. Wel kun je altijd boetevrij extra aflossen. In dat geval verkort je de looptijd.

Seniorenlening afsluiten, hoe werkt het?

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer informatie over de seniorenlening

Wanneer kan ik een seniorenlening afsluiten?

De seniorenlening is af te sluiten als je over een vast inkomen beschikt. Je komt voor de lening in aanmerking als de einddatum in je pensioenperiode valt bent. Dat betekent dat geld lenen met een AOW uitkering en een (klein) pensioen ook mogelijk is. Het is daarmee echt een lening voor gepensioneerden. 

Een seniorenlening aanvragen kan vanaf je 60e. Hoeveel je kunt lenen, hangt wel af van de hoogte van je pensioeninkomen.

Wat is de maximum leeftijd om geld te lenen?

Bij de meeste banken kun je geen geld lenen boven 70 jaar. Vaak is de maximum leeftijd 68 of 69 jaar. Krediet.nl doet dat anders. Bij ons kun je zelfs geld lenen boven 75 jaar. Onze maximale leeftijd ligt op 78 jaar. Wel moet de lening op je 81e zijn afgelost. Lenen boven 75 jaar betekent dus dat je de lening in korte tijd moet aflossen. Geld lenen boven 80 jaar is nergens mogelijk in Nederland.

Voorwaarden bij een seniorenlening

Omdat een lening voor gepensioneerden extra risicovol is voor geldverstrekkers, zijn er enkele voorwaarden aan verbonden:

  • Voor mensen tussen 60e en 78e jaar met een vast inkomen
  • Pensioeninkomsten tellen mee
  • De lening is afgelost voor je 81e

Seniorenlening zowel alleen als met partner af te sluiten

De seniorenlening is zowel alleen als samen met partner af te sluiten. Wanneer je deze lening voor gepensioneerden samen afsluit, ben je allebei verantwoordelijk voor de betalingen. Als een van jullie onverhoopt voor het einde van de looptijd overlijdt, is de overgebleven partner verantwoordelijk voor de verdere afbetaling van de lening. Komen jullie beiden te overlijden tijdens de looptijd? Dan moet het resterende leenbedrag in één keer worden afgelost. Je nabestaanden zijn daarvoor verantwoordelijk.

Als alleenstaande geld lenen boven 70 jaar is ook mogelijk.

Pensioeninkomsten tellen mee

De seniorenlening ben je nog aan het aflossen als je al met pensioen bent. Maar je moet in die pensioenperiode wel de financiële ruimte hebben om de aflossing voort te kunnen zetten. Wil je een seniorenlening afsluiten, dan vragen we naar je huidige inkomsten als je nog in loondienst bent. Maar we kijken ook naar je AOW plus werkgeverspensioen als je bij de aanvraag al met pensioen bent of als je tijdens de looptijd met pensioen gaat.

Wil je geld lenen met een AOW-uitkering met eventueel een klein pensioentje? Ook dan kun je vaak ook nog een lening voor gepensioneerden krijgen. Wel worden je leenmogelijkheden kleiner als je pensioeninkomsten laag zijn. Zelfs als je inkomen nú best hoog is. Wij bespreken graag welke oplossingen er voor jou zijn.

Aflossen voor 81 jaar

De seniorenlening heeft als regel dat het bedrag volledig is afgelost voor je 81e jaar. Dat kan gevolgen hebben voor de looptijd. Want op hogere leeftijd is een minder lange looptijd mogelijk dan wanneer je nog maar net 60 bent. De looptijd is overigens ook afhankelijk van je bestedingsdoel. Over de afbetaling van een lening voor een recreatiewoning mag je langer doen dan een lening voor woninginrichting.

Maximaal geld lenen boven 70 jaar

De seniorenlening kent een maximum leenbedrag. Huizenbezitters kunnen maximaal 50.000 euro lenen, huurders maximaal 35.000 euro. Hoe hoog jouw seniorenlening kan zijn, hangt verder vooral af van je inkomen.

Persoonlijk advies over lening voor gepensioneerden

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een seniorenlening? Vraag dan een offerte aan. Wij bellen je vervolgens voor een persoonlijk adviesgesprek en bespreken je wensen en mogelijkheden met jou. Is de lening verantwoord en voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kan het geld binnen 2 dagen op je rekening staan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1308 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

We hadden enorme pech, extra grote uitgaves waarvoor we geen geld hadden. Een aanvraag ingediend en binnen 3 uur was het geregeld. Ontzettend vriendelijk geholpen, meedenkend en erg klantgericht. Een aanrader!

Ilse 6 dagen geleden
Trustpilot rating

Super klantvriendelijk, denken allemaal met je mee, erg behulpzaam als je er niet uit komt. Alles wat je vraagt helpen ze je mee zowel telefonisch als via de mail. Ik ben zeer tevreden en raad krediet.nl zeker aan.

J.Timmers 9 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen