Geld lenen kost geld

Seniorenlening, uitkomst voor 60-plussers

Plannen maken kun je tot op hoge leeftijd. Maar geld lenen om die plannen te verwezenlijken is dan vaak lastiger. Daarom kun je bij Krediet.nl boven je 60e terecht voor een Seniorenlening. Wat kun je van deze Seniorenlening verwachten?

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Speciaal voor 60+
9.6 op Trustpilot

Seniorenlening bij Krediet.nl

Een Seniorenlening is bedoeld voor mensen tussen 60 en 74 jaar. Zij kunnen namelijk niet overal zomaar geld lenen. De risico’s zijn voor geldverstrekkers bij deze doelgroep namelijk groter. Wat zijn die risico’s?

 1. Na je 67e werk je waarschijnlijk niet meer. Als je lening dan nog loopt, ben je voor de aflossing afhankelijk van je pensioeninkomsten. Als die lager zijn dan je huidige inkomen, kan aflossen moeilijker worden.
 2. Het risico dat je tijdens de looptijd overlijdt, is groter dan bij een jonger iemand. De bank kan dan met een restschuld blijven zitten.

Vanwege deze risico’s zijn geldverstrekkers terughoudender om mensen een lening te verstrekken als zij die gedurende hun pensioenperiode nog aan het aflossen zijn. Krediet.nl vindt dat je ook boven 60 jaar een lening moet kunnen afsluiten. Je kunt daarom bij ons aankloppen voor een Seniorenlening.

Wat houdt die lening in?

 • Een Persoonlijke Lening, die je afsluit samen met je partner.
 • Voor mensen tussen 60 en 74 jaar met een vast inkomen.
 • De lening is afgelost voor je 78e.

Seniorenlening is Persoonlijke Lening

De Seniorenlening heeft de vorm van een Persoonlijke Lening. Dat betekent dat de lening een vaste looptijd heeft: je lost hem binnen een vastgesteld aantal maanden af. Ook de rente van je Seniorenlening staat gedurende de hele looptijd vast. Omdat de rente en de looptijd vaststaan, betaal je iedere maand hetzelfde maandbedrag. Wel kun je altijd boetevrij extra aflossen. In dat geval verkort je de looptijd.

Eigenschappen

 • Vaste rente vanaf 5,9%
 • Vaste looptijd
 • Vaste maandelijkse kosten
 • Boetevrij extra aflossen

Voorwaarden bij een Seniorenlening

Vanwege de extra risico’s voor geldverstrekkers zijn er aan de Seniorenlening enkele voorwaarden verbonden:

 • Seniorenlening alleen met partner af te sluiten
 • Pensioeninkomsten tellen mee
 • Aflossen voor 78e jaar

Seniorenlening alleen met partner af te sluiten

Seniorenlening alleen met partner af te sluiten

De Seniorenlening is alleen af te sluiten voor mensen met een partner met een vast inkomen. Je sluit de lening samen af en bent allebei verantwoordelijk voor de betalingen. Als alleenstaande kom je niet in aanmerking voor een Seniorenlening.

Als een van jullie onverhoopt voor het einde van de looptijd overlijdt, is de overgebleven partner verantwoordelijk voor de verdere afbetaling van de lening. Komen jullie beiden te overlijden tijdens de looptijd? Dan moet het resterende leenbedrag in één keer worden afgelost. Je nabestaanden zijn daarvoor verantwoordelijk.

Pensioeninkomsten tellen mee

Pensioeninkomsten tellen mee

De Seniorenlening is bedoeld voor mensen boven 60 jaar, die de lening ook nog aan het aflossen zijn als ze met pensioen gaan. Maar je moet in die pensioenperiode wel de financiële ruimte hebben om de aflossing voort te kunnen zetten. Daarom vragen we bij het afsluiten van de Seniorenlening naar je huidige inkomsten als je nog in loondienst bent. Daarnaast kijken we naar je AOW plus werkgeverspensioen als je bij de aanvraag al met pensioen bent of als je tijdens de looptijd met pensioen gaat.

Heb je straks alleen AOW met eventueel een klein pensioentje? Dan kun je vaak ook nog een Seniorenlening krijgen. Wel worden je leenmogelijkheden kleiner, ook als je inkomen nú best hoog is. Wij bespreken graag welke oplossingen er dan voor jou zijn.

Aflossen voor 78e jaar

Aflossen voor 78e jaar

De Seniorenlening heeft als regel dat het bedrag volledig is afgelost voor je 78e jaar. Dat kan gevolgen hebben voor de looptijd. Want op hogere leeftijd is een minder lange looptijd mogelijk dan wanneer je nog maar net 60 bent. De looptijd is overigens ook afhankelijk van je bestedingsdoel. Over de afbetaling van een lening voor een recreatiewoning mag je langer doen dan een lening voor woninginrichting.

Enkele voorbeelden

John en Lex (beiden 61 jaar)
John en Lex (beiden 61 jaar) willen samen een lening afsluiten met een looptijd van 5 jaar. Omdat de lening is afgelost voor ze met pensioen gaan, zijn hun pensioeninkomsten niet relevant voor de lening. Zij kunnen een reguliere Persoonlijke Lening afsluiten en er wordt alleen gekeken naar hun huidige inkomen.

Elise (56) en Fred (63)
Elise (56) en Fred (63) willen graag een lening afsluiten met een looptijd van 10 jaar. Ze hebben dan tijdens de pensioenperiode van Fred nog betalingsverplichtingen. Elise en Fred komen daarom niet in aanmerking voor een ‘gewone’ Persoonlijke Lening, maar wel voor een Seniorenlening. Hoeveel zij kunnen lenen is afhankelijk van hun huidige inkomen én de pensioeninkomsten van Fred (AOW plus werkgeverspensioen).

Pim (70) en Annemiek (67)
Pim (70) en Annemiek (67) willen een lening afsluiten met een looptijd van 10 jaar. Zij zijn beiden met pensioen en komen daarom niet in aanmerking voor een gewone Persoonlijke Lening. En omdat Pim over 10 jaar 80 jaar is, kunnen zij ook geen Seniorenlening krijgen met een looptijd van 10 jaar. De lening moet immers zijn afgelost voor Pim 78 is. Wel is een Seniorenlening met een looptijd van 7 jaar mogelijk, als hun pensioeninkomen daarvoor tenminste voldoende ruimte biedt.

Maximaal leenbedrag

De Seniorenlening kent een maximum leenbedrag. Huizenbezitters kunnen maximaal 50.000 euro lenen, huurders maximaal 35.000 euro. Hoe hoog jouw Seniorenlening kan zijn, hangt verder vooral af van je inkomen.

Andere leenvoorwaarden

Uiteraard gelden verder voor de Seniorenlening ook alle voorwaarden die voor leningen in het algemeen gelden. Bijvoorbeeld dat je in Nederland woont, een bankrekening hebt en dat er geen problemen zijn met andere leningen.

Persoonlijk advies

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een Seniorenlening? Vraag dan een offerte aan. Wij bellen je vervolgens voor een persoonlijk adviesgesprek en bespreken je wensen en mogelijkheden met jou. Is de lening verantwoord en voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kan het geld binnen 2 dagen op je rekening staan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

776 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben goed geholpen door krediet. Nl,sneller en simpel.

Heer Gurcan , mevrouw Gurcan 12 dagen geleden
Trustpilot rating

Wederom erg behulpzaam in het zoeken naar de juiste oplossing. En uiteindelijk ook de perfecte oplossing gevonden voor mijn situatie

Rob 16 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen