Geld lenen kost geld

Keuken financieren

Geld lenen voor een keuken, dat kan bij Krediet.nl. Met een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet. Tegen een scherpe rente en met renteaftrek. Op basis van jouw persoonlijke situatie geven we een leenadvies op maat. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je zorgeloos genieten van de nieuwe keuken. Ontdek hier alles over de verschillende mogelijkheden. 

Persoonlijke lening voor een keuken

Een Persoonlijke Lening is de meest gekozen lening voor een keuken. De rente van de lening is namelijk fiscaal aftrekbaar. Dit belastingvoordeel geldt alleen voor een Persoonlijke Lening die gebruikt wordt voor de verbouwing of verbetering van een koophuis. 

Een Persoonlijke Lening is handig als je goed weet hoeveel de keuken gaat kosten. Met deze lening leen je namelijk precies het bedrag dat je nodig hebt. De rente staat vast en je betaalt elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. 

Rentetarieven Persoonlijke Lening

De kosten van een Persoonlijke Lening zijn gebaseerd op je persoonlijke situatie. De vaste rentes voor een Persoonlijke Lening van Krediet.nl zijn:

  • Bij een Persoonlijke Lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden.
  • De minimale rente is 3,9% en de maximale wettelijke rente is 14%.
  • Er zijn geen bijkomende kosten.

Doorlopend Krediet voor een keuken

Als je nog niet precies weet hoeveel de verbouwing gaat kosten, kun je kiezen voor een Doorlopend Krediet. Zo’n krediet geeft toegang tot een maximaal bedrag, je bepaalt zelf hoeveel je per keer precies opneemt. En afgeloste bedragen kun je altijd opnieuw opnemen. Handig als je naast een nieuwe keuken ook andere klusjes wilt aanpakken in huis. Let op: de rente van een Doorlopend Krediet is niet aftrekbaar. 

Rentetarieven Doorlopend Krediet

De kosten van een Doorlopend Krediet zijn afhankelijk van de hoogte van de kredietlimiet. De maandelijkse aflossing van het Doorlopend Krediet is een percentage van de kredietlimiet, 1 tot 2%. De rente van het Doorlopend Krediet is variabel. Je betaalt alleen rentevergoeding over het uitstaande saldo. De variabele rentes voor een Doorlopend Krediet van Krediet.nl zijn:

  • Bij een Doorlopend Krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames.
  • De minimale rente is 4,5% en de maximale wettelijke rente is 14%.
  • Er zijn geen bijkomende kosten.

Lening of hypotheek?

Nieuwe woning

Als je een huis koopt, kun je de nieuwe keuken soms meefinancieren in de hypotheek. Maar vaak ben je aangewezen op een aanvullende lening. Want per 2018 mag de bank maximaal 100% van de woningwaarde financieren. Gelukkig is een krediet niet per se duurder. Vaak is een lening zelfs goedkoper dan je hypotheek verhogen. Als je een nieuwe keuken meefinanciert, wordt de hypotheek hoger terwijl de waarde van de woning ongeveer hetzelfde blijft. Dit resulteert vaak in een hogere rente voor de volledige hypotheek. De rente van een lening is vaak iets hoger dan van een hypotheek, maar door de kortere looptijd van de lening zijn de totale kosten meestal lager. Laat je daarom goed adviseren en ontdek wat voor jou de beste optie is. 

Huidige woning

Als je jouw huidige keuken wilt vervangen, wordt een hypotheek steeds minder interessant. Zeker als je minder dan € 25.000 nodig hebt. Geld lenen voor keuken is dan een betere optie. Een keuken financieren met een lening is dan bijna altijd goedkoper dan een tweede hypotheek. Dit komt door de hoge advies-, taxatie- en notariskosten voor een tweede hypotheek. Deze lopen soms wel op tot € 2.500. Laat je dus altijd goed adviseren en vergelijk de verschillende mogelijkheden.

Keuken kopen op afbetaling: let op!

Bij de aankoop van een nieuwe keuken bieden veel keukenverkopers de mogelijkheid om de financiering via hen te regelen. Dat betekent dat zij de keuken voor jou bestellen, nadat je akkoord gaat met de offerte, en dat je de keuken vervolgens achteraf in termijnen betaalt. Kopen op afbetaling dus. Let hierbij altijd goed op, want dit is vaak een dure vorm van geld lenen. Gunstige voorwaarden lopen op een bepaald moment af en de berekende rente voor gespreide betaling is vaak een stuk hoger dan de keuken financieren met een lening. Lees de kleine lettertjes dus goed door, laat je vooraf goed adviseren en zet alle bedragen naast elkaar. Bij ons leen je tegen een lage rente en wij hebben geen verborgen kosten waar je achteraf mee wordt geconfronteerd.

Geld lenen voor keuken 

Wij helpen je graag met een verantwoorde lening voor je keuken. Dien eenvoudig online een aanvraag in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Lenen met advies is niet duurder dan lenen zonder advies. Juist niet. Door in gesprek te gaan, weten wij welke voordelen we jou kunnen bieden op basis van jouw persoonlijke situatie. En dat gaat verder dan alleen een scherpe rente. Ook dankzij goede voorwaarden kun je geld besparen. En daar zorgen wij voor.

Denk je aan geld lenen voor nieuwe keuken? Vraag dan geheel vrijblijvend en kosteloos een offerte bij ons aan.

Offerte aanvragen

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen