Let op! geld lenen kost geld

Dakkapel financieren

Je wilt meer ruimte op de bovenverdieping; het plaatsen van een dakkapel kan dat realiseren. Vaak wordt een zolderruimte met schuin dak na plaatsing van een dakkapel een volwaardige kamer. Hoe financier je deze verbouwing? Veel consumenten kiezen voor een lening als financiering voor dit leendoel. Wij adviseren je graag welke leenvorm de beste keuze is in jouw situatie. De kosten voor de aanschaf en plaatsing van dakkapellen kunnen oplopen. Met een lening kun je de kosten per maand afbetalen tegen een lage rente.

Onze specialist:

Mark Beumer

Mark Beumer

Kredietadviseur

Specialisme: het verlagen van maandlasten, restschuld

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Kies je voor een persoonlijke lening of voor een doorlopend krediet? Voor de financiering van een dakkapel kiezen de meeste mensen voor een persoonlijke lening. Deze leenvorm geeft zekerheid vanwege de vaste rente, looptijd en maandlasten. Je kiest voor een doorlopend krediet als je bijvoorbeeld niet alleen de dakkapel wilt financieren maar ook extra geld achter de hand wilt hebben wat jij vervolgens flexibel kunt gebruiken. Hou rekening met het feit dat de rente niet vaststaat maar variabel is.

Fiscaal voordeel bij persoonlijke lening

Je komt in aanmerking voor aftrek van de rentekosten als je kiest voor een persoonlijke lening. In het geval van woningverbetering ontvang je fiscaal voordeel als je kiest voor een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet heeft dit belastingvoordeel niet. Op zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet mag je tussentijds boetevrij in- en aflossen.

Kopen op afbetaling

De leverancier van de dakkapel kan soms kopen op afbetaling aanbieden. Je aankoop en financiering regelen op één plek, dat is efficiënt. Maar het is wel een dure financieringsvorm; de rente die je moet betalen is hoog. De kredietverstrekker rekent soms wel 14% rente, het maximaal wettelijk toegestane tarief. En wat zijn de bijbehorende voorwaarden? Boetevrij inlossen is niet altijd toegestaan. Bij zowel een lening als bij kopen op afbetaling betaal je maandelijks achteraf kosten aan rente en aflossing met als groot verschil het berekende rentetarief en de voorwaarden.

Meefinancieren met hypotheek

Een dakkapel meefinancieren met een hypotheek was tot voor kort een veel gekozen mogelijkheid maar met ingang van 2018 is dit niet meer mogelijk aangezien het maximaal te financieren bedrag voor een hypotheek van 101% naar 100% is verlaagd. Voor verbouwingen en financiering van kosten koper zal de koper zich moeten wenden tot andere financieringsmogelijkheden of eigen geld; de verhoging van je hypotheek is verleden tijd.

Nadeel van een financiering met een hypotheek ten opzichte van een lening was de lange looptijd (30 jaar) en tussentijds boetevrij aflossen was niet altijd mogelijk.

Advies en offerte

Wil jij nieuwe dakkapellen laten plaatsen? Neem contact met ons op via mail of bel ons op 0318 - 88 88 88 , dan bespreken we de financieringsmogelijkheden die wij jou kunnen bieden. Je kunt uiteraard ook direct online een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt vervolgens binnen 24 uur een voorstel op maat. Onze rentes zijn laag en de voorwaarden gunstig. Je betaalt geen afsluit- en advieskosten.

Wat kun je lenen?


Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Betrouwbaar gevonden door:

Erkend Hypotheekadviseur
NVF: Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en -bemiddelaars
Kifid het financiële klachteninstituut
College bescherming persoonsgegevens

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.