Geld lenen kost geld

Dakkapel financieren

Je wilt meer ruimte op de bovenverdieping; het plaatsen van een dakkapel kan dat realiseren. Vaak wordt een zolderruimte met schuin dak na plaatsing van een dakkapel een volwaardige kamer. Hoe financier je deze verbouwing? Veel consumenten kiezen voor een lening als financiering voor dit leendoel. Wij adviseren je graag welke leenvorm de beste keuze is in jouw situatie. De kosten voor de aanschaf en plaatsing van dakkapellen kunnen oplopen. Met een lening kun je de kosten per maand afbetalen tegen een lage rente.

Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet

Kies je voor een Persoonlijke Lening of voor een Doorlopend Krediet? Voor de financiering van een dakkapel kiezen de meeste mensen voor een Persoonlijke Lening. Deze leenvorm geeft zekerheid vanwege de vaste rente, looptijd en maandlasten. Je kiest voor een Doorlopend Krediet als je bijvoorbeeld niet alleen de dakkapel wilt financieren maar ook extra geld achter de hand wilt hebben dat jij vervolgens flexibel kunt gebruiken. Hou rekening met het feit dat de rente niet vaststaat maar variabel is.

Fiscaal voordeel bij Persoonlijke Lening

Je komt in aanmerking voor aftrek van de rentekosten als je kiest voor een Persoonlijke Lening en als die lening bedoeld is voor woningverbetering. Dit fiscale voordeel geldt bij een Persoonlijke Lening die je gebruikt voor aanschaf, verbetering of verbouwing van je eigen woning. Een Doorlopend Krediet heeft dit belastingvoordeel niet. Op zowel een Persoonlijke Lening als een Doorlopend Krediet mag je tussentijds boetevrij in- en aflossen.

Kopen op afbetaling

De leverancier van de dakkapel kan soms kopen op afbetaling aanbieden. Je aankoop en financiering regelen op één plek, dat is efficiënt. Maar het is wel een dure financieringsvorm. De rente die je moet betalen is hoog: de kredietverstrekker rekent soms wel 14% rente, het maximaal wettelijk toegestane tarief. En wat zijn de bijbehorende voorwaarden? Boetevrij inlossen is niet altijd toegestaan. Bij zowel een lening als bij kopen op afbetaling betaal je maandelijks achteraf kosten aan rente en aflossing. Het verschil zit hem in het berekende rentetarief en de voorwaarden.

Meefinancieren met hypotheek

Een dakkapel meefinancieren met een hypotheek was tot voor kort een veel gekozen mogelijkheid. Met ingang van 2018 is dit niet meer mogelijk, aangezien het maximaal te financieren bedrag voor een hypotheek van 101% naar 100% is verlaagd. Voor verbouwingen en de financiering van de kosten koper zal de koper zich moeten wenden tot andere financieringsmogelijkheden of eigen geld moeten gebruiken; de verhoging van je hypotheek is verleden tijd.

Nadeel van een financiering met een hypotheek ten opzichte van een lening was de lange looptijd (30 jaar) en tussentijds boetevrij aflossen was niet altijd mogelijk.

Advies en offerte

Wil jij nieuwe dakkapellen laten plaatsen? Neem contact met ons op via mail of bel ons op 0318 - 88 88 88 , dan bespreken we de financieringsmogelijkheden die wij jou kunnen bieden. Je kunt uiteraard ook direct online een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt vervolgens binnen 24 uur een voorstel op maat. Onze rentes zijn laag, de voorwaarden van onze leningen zijn gunstig en je betaalt geen afsluit- en advieskosten.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

739 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ging prima en snel.

W heins-zegers 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Snel en kundig geholpen door meneer van den Bovenkamp. Zoals beloofd de digitale zoen!

Miriam K 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen