Geld lenen kost geld

Lening voor warmtepomp

Energiebesparende maatregelen tref je om bij te dragen aan een beter milieu. Maar natuurlijk vooral omdat je energierekening dan omlaag gaat. Je huis duurzaam verwarmen kan met een warmtepomp. Wil je geld lenen voor een warmtepomp? Vraag dan een offerte aan bij Krediet.nl en laat je adviseren over de best passende energiebespaarlening.

vanaf

6,1%

arrow

1227 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom lenen voor warmtepomp?

Met een warmtepomp kun je je huis duurzaam verwarmen. Want een warmtepomp haalt energie uit de omgeving om die vervolgens af te geven aan je huis. Er is dan geen gas nodig om een aangename temperatuur te realiseren. Een warmtepomp is daarom een van de meest duurzame energiebesparende maatregelen.

Door het duurzaam verwarmen van je woning bespaar je aanzienlijk op je energierekening. Zo verdien je op den duur je investering terug. Hoe snel dat gaat, is afhankelijk van het type warmtepomp. Je kiest een volledig elektrische warmtepomp, een hybride warmtepomp die gekoppeld is aan de cv-ketel of een ventilatiewarmtepomp voor woningen met mechanische ventilatie. 

Verder kun je misschien in aanmerking komen voor een subsidie van de overheid waardoor investeren in de verduurzaming van je woning betaalbaarder wordt. Je kosten heb je dan nog sneller terugverdiend.

Lening voor warmtepomp
  • Eenmalig een vast bedrag lenen
  • Vaste lage rente
  • Vaste maandelijkse kosten
  • Fiscaal voordeel

Lening aanvragen voor een warmtepomp, hoe werkt het?

Als je geld wilt lenen voor een warmtepomp kunnen we ons voorstellen dat je graag goed geïnformeerd wilt worden over de verschillende mogelijkheden die er zijn. En dat je zo voordelig mogelijk wilt lenen om maximaal te profiteren van de besparing op de energiekosten. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste en voordeligste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer informatie over warmtepomp financieren

Welke lening voor een warmtepomp?

Hoe kun je energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp financieren? Krediet.nl zoekt uit welke leenvorm past bij je wensen. Maar ook welke kredietverstrekker het aantrekkelijkste aanbod heeft. Wie heeft de laagste rente? Welke looptijd kun je kiezen? Hoe flexibel is je lening? Allemaal belangrijk om de juiste warmtepomp lening te kiezen.

Persoonlijke lening voor warmtepomp

De meeste mensen zullen hun warmtepomp financieren met een Persoonlijke Lening. Je krijgt dan in een keer het leenbedrag op je rekening en kunt direct de warmtepomp laten plaatsen. Van tevoren spreek je af binnen hoeveel maanden je de lening aflost. De rente staat vast, dus je maandbedrag blijft gedurende de hele looptijd hetzelfde.

Omdat de aanschaf van een warmtepomp een vorm van woningverbetering is, is de rente van je Persoonlijke Lening vaak fiscaal aftrekbaar. Wat je aan rente kwijt was, trek je bij de belastingaangifte af van je inkomen. Je betaalt dan minder belasting. Een mooi voordeel dat geld lenen voor een warmtepomp nog voordeliger maakt.

Een aantrekkelijke Persoonlijke Lening voor energiebesparende maatregelen is Greenloans. Dat is een lening die voor alle leenbedragen en looptijden dezelfde lage, vaste rente rekent. De lening is specifiek bedoeld voor investeringen in energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler. Een goede lening dus om woningen te verduurzamen.

Normaal moet je een Persoonlijke Lening binnen 10 jaar aflossen. Maar met een Greenloans lening mag je ook kiezen voor een looptijd van 15 jaar. Omdat je langer doet over de aflossing, zijn je maandlasten lager. En dan is ook nog eens de rente fiscaal aftrekbaar. Je ziet dus hoe betaalbaar je warmtepomp lening kan worden.

Doorlopend krediet voor warmtepomp

Een Doorlopend Krediet is meestal een minder geschikte manier om een warmtepomp te financieren. Belangrijkste bezwaar is dat de rente van het Doorlopend Krediet niet fiscaal aftrekbaar is, ook niet als je het geld gebruikt voor woningverbetering. Want de aftrekmogelijkheid geldt alleen als je de lening stapsgewijs aflost, zoals met een Persoonlijke Lening.

Met een Doorlopend Krediet spreek je af tot welk bedrag je geld mag opnemen. Zo beschik je over extra financiële ruimte dat je kunt gebruiken zodra je het nodig hebt. Alleen over het opgenomen bedrag betaal je rente. De rente is variabel en je mag afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Dat maakt dat de kosten van het krediet onzeker zijn. 

In sommige situaties kan een Doorlopend Krediet handig zijn. Bijvoorbeeld als je na verloop van tijd aanvullende uitgaven hebt. Wij bespreken graag met jou of een Doorlopend Krediet in jouw situatie uitkomst biedt. Ook een combinatie van een Persoonlijke Lening en een Doorlopend Krediet is mogelijk.

Hypotheek voor warmtepomp

Kun je de warmtepomp financieren door je hypotheek te verhogen? Ja, maar of dat slim is, is maar de vraag. Een hypotheek afsluiten bij de bank, gaat namelijk gepaard met kosten. Je betaalt voor de notaris, het hypotheekadvies en een taxatie. Met een hypotheek heb je bovendien een langere looptijd. Zo ben je uiteindelijk toch veel kwijt aan de rente. 

Met een energiebespaarlening zijn die extra kosten er niet. Bovendien is een lening sneller te regelen dan een hypotheek. Al binnen een paar dagen kan alles rond zijn en beschik je over het geld. Bij een hypotheek duurt dat 4 tot 6 weken.

Warmtepomp financieren kosten

Hoeveel moet je lenen voor een warmtepomp? Dat hangt ervan af. Er zijn verschillende typen warmtepompen en de ene is duurder dan de andere. Misschien heb je nog spaargeld of kun je subsidie krijgen voor je warmtepomp. Wil je ook investeren in isolatie om het rendement van de warmtepomp te verhogen? Of wil je verder verduurzamen met zonnepanelen? Dan moet je een hoger bedrag lenen.

Maak vooraf een goede berekening van de totale kosten, zodat je weet hoeveel je minimaal nodig hebt. En ga dan na hoeveel je kunt lenen. En vergelijk ook de rente van onze verschillende aanbieders. Je ziet dat die behoren tot de laagste in Nederland. Let op! In het overzicht zie je een vanaf-rente. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en je financiële positie kan de rente hoger uitvallen.

Niet alleen de rente bepaalt de kosten van je warmtepomp lening. Ook de looptijd is van invloed. Met een lange looptijd zorg je voor lage maandlasten, maar vallen de totale kosten hoger uit. Met een korte looptijd zijn de maandlasten juist wat hoger, maar ben je in totaal weer goedkoper uit.

Warmtepomp lening aanvragen bij Krediet.nl

Een lening voor een warmtepomp kun je prima afsluiten bij Krediet.nl. Je vraagt online een offerte aan en krijgt binnen 24 uur een voorstel van ons. We bellen je vervolgens voor een adviesgesprek. Ga je akkoord met alle voorwaarden, dan sluiten we de lening voor je af en kun je al binnen een paar dagen het geld op je rekening zien staan.

Krediet.nl werkt samen met verschillende kredietverstrekkers, allemaal met hun eigen pluspunten. We selecteren uit dat brede aanbod de lening die het beste past bij jouw leendoel, zoals een groene lening. Heb je meer wensen, bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer? Dan zoeken we een andere passende lening met een lage rente.

Vraag een offerte aan voor een warmtepomp financiering.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1227 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Altijd snelle acties en we zijn al vaker teruggekomen!

Hirsch 19 uur geleden
Trustpilot rating

Netjes, duidelijk, snel en erg behulpzaam!

Heer Van Ledden enmevrouw Kelderman, 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 6,1% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen