Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een warmtepomp

Energiebesparende maatregelen tref je om bij te dragen aan een beter milieu. Maar natuurlijk vooral omdat je energierekening dan omlaag gaat. Je huis duurzaam verwarmen kan met een warmtepomp. Wil je geld lenen voor een warmtepomp? Vraag dan een offerte aan bij Krediet.nl en laat je adviseren over de best passende energiebespaarlening.

vanaf

6,6%

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom lenen voor warmtepomp?

Met een warmtepomp kun je je huis duurzaam verwarmen. Want een warmtepomp haalt energie uit de omgeving om die vervolgens af te geven aan je huis. Er is dan geen gas nodig om een aangename temperatuur te realiseren. Een warmtepomp is daarom een van de meest duurzame energiebesparende maatregelen.

Door het duurzaam verwarmen van je woning bespaar je aanzienlijk op je energierekening. Zo verdien je op den duur je investering terug. Hoe snel dat gaat, is afhankelijk van het type warmtepomp. Je kiest een volledig elektrische warmtepomp, een hybride warmtepomp die gekoppeld is aan de cv-ketel of een ventilatiewarmtepomp voor woningen met mechanische ventilatie. 

Verder kun je misschien in aanmerking komen voor een subsidie van de overheid waardoor investeren in de verduurzaming van je woning betaalbaarder wordt. Je kosten heb je dan nog sneller terugverdiend.

Lening voor warmtepomp
  • Eenmalig een vast bedrag lenen
  • Vaste lage rente
  • Vaste maandelijkse kosten
  • Fiscaal voordeel

Lening aanvragen voor een warmtepomp, hoe werkt het?

Als je geld wilt lenen voor een warmtepomp kunnen we ons voorstellen dat je graag goed geïnformeerd wilt worden over de verschillende mogelijkheden die er zijn. En dat je zo voordelig mogelijk wilt lenen om maximaal te profiteren van de besparing op de energiekosten. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste en voordeligste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer informatie over warmtepomp financieren

Welke lening voor een warmtepomp?

Hoe kun je energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp financieren? Krediet.nl zoekt uit welke leenvorm past bij je wensen. Maar ook welke kredietverstrekker het aantrekkelijkste aanbod heeft. Wie heeft de laagste rente? Welke looptijd kun je kiezen? Hoe flexibel is je lening? Allemaal belangrijk om de juiste warmtepomp lening te kiezen.

Persoonlijke lening voor warmtepomp

De meeste mensen zullen hun warmtepomp financieren met een persoonlijke lening. Je krijgt dan in een keer het leenbedrag op je rekening en kunt direct de warmtepomp laten plaatsen. Van tevoren spreek je af binnen hoeveel maanden je de lening aflost. De rente staat vast, dus je maandbedrag blijft gedurende de hele looptijd hetzelfde.

Omdat de aanschaf van een warmtepomp een vorm van woningverbetering is, is de rente van je persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar. Wat je aan rente kwijt was, trek je bij de belastingaangifte af van je inkomen. Je betaalt dan minder belasting. Een mooi voordeel dat geld lenen voor een warmtepomp nog voordeliger maakt.

Krediet.nl heeft een paar groene leningen die bedoeld zijn voor investeringen in energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler. Je moet wel kunnen aantonen dat je het geld besteedt aan energiebesparende maatregelen.

  • GreenLoans van Defam is een lening die voor alle leenbedragen en looptijden dezelfde lage rente rekent. 
  • Go Green van Lender & Spender heeft een rente die 0,5% lager ligt dan andere leningen van Lender & Spender.

Normaal moet je een persoonlijke lening binnen 10 jaar aflossen. Maar met een GreenLoans lening mag je ook kiezen voor een looptijd van 15 jaar. Ook bij Go Green kun je afhankelijk van de gekozen maatregel kiezen voor een looptijd van 180 maanden. Omdat je langer doet over de aflossing, zijn je maandlasten lager. Prima leningen dus om woningen te verduurzamen.

Doorlopend krediet voor warmtepomp

Een doorlopend krediet is meestal een minder geschikte manier om een warmtepomp te financieren. Belangrijkste bezwaar is dat de rente van het doorlopend krediet niet fiscaal aftrekbaar is, ook niet als je het geld gebruikt voor woningverbetering. Want de aftrekmogelijkheid geldt alleen als je de lening stapsgewijs aflost, zoals met een persoonlijke lening.

In sommige situaties kan een doorlopend krediet handig zijn. Bijvoorbeeld als je na verloop van tijd aanvullende uitgaven hebt. Met een doorlopend krediet kun je namelijk tot een bepaald bedrag geld opnemen. Zo beschik je over extra financiële ruimte dat je kunt gebruiken zodra je het nodig hebt. Alleen over het opgenomen bedrag betaal je rente. 

De rente op een doorlopend krediet is variabel en je mag afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Dat maakt de kosten van het krediet onzeker. En omdat je steeds opnieuw geld kunt opnemen, leen je misschien vaker dan verstandig is. Vanwege deze risico’s zijn de meeste kredietverstrekkers gestopt met het doorlopend krediet. Bij ons kun je deze flexibele leenvorm alleen nog afsluiten voor twee jaar.

Wij bespreken graag met jou of een doorlopend krediet in jouw situatie uitkomst biedt. Ook een combinatie van een persoonlijke lening en een doorlopend krediet is mogelijk.

Hypotheek voor warmtepomp

Kun je de warmtepomp financieren door je hypotheek te verhogen? Ja, maar of dat slim is, is de vraag. Een hypotheek afsluiten bij de bank gaat namelijk gepaard met extra kosten. Je betaalt voor de notaris, het hypotheekadvies en een taxatie. Een energiebespaarlening staat los van jouw woning. Een woningtaxatie en een notaris zijn dan niet nodig. Ook betaal je niet voor het advies. 

Met een hypotheek heb je bovendien een langere looptijd. Als je alle rentebedragen die je in die periode bij elkaar optelt, blijkt dat je meer kwijt bent dan met een lening die je binnen 10 jaar aflost. En ten slotte: een lening is sneller te regelen dan een hypotheek. Al binnen een paar dagen kan alles rond zijn en beschik je over het geld. Bij een hypotheek duurt dat 4 tot 6 weken.

Warmtepomp financieren kosten

Hoeveel moet je lenen voor een warmtepomp? Dat hangt ervan af. Er zijn verschillende typen warmtepompen en de ene is duurder dan de andere. Misschien heb je nog spaargeld of kun je subsidie krijgen voor je warmtepomp. Wil je ook investeren in isolatie om het rendement van de warmtepomp te verhogen? Of wil je verder verduurzamen met zonnepanelen? Dan moet je een hoger bedrag lenen.

Maak vooraf een goede berekening van de totale kosten, zodat je weet hoeveel je minimaal nodig hebt. En ga dan na hoeveel je kunt lenen. Vergelijk ook de rente van onze verschillende aanbieders. Je ziet dat die behoren tot de laagste in Nederland. Let op! In het overzicht zie je een vanaf-rente. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en je financiële positie kan de rente hoger uitvallen.

Niet alleen de rente bepaalt de kosten van je warmtepomp lening. Ook de looptijd is van invloed. Met een lange looptijd zorg je voor lage maandlasten, maar vallen de totale kosten hoger uit. Met een korte looptijd zijn de maandlasten juist wat hoger, maar ben je in totaal weer goedkoper uit.

Warmtepomp lening aanvragen bij Krediet.nl

Een lening voor een warmtepomp kun je prima afsluiten bij Krediet.nl. Je vraagt online een offerte aan en krijgt binnen 24 uur een voorstel van ons. We bellen je vervolgens voor een adviesgesprek. Ga je akkoord met alle voorwaarden, dan sluiten we de lening voor je af en kun je al binnen een paar dagen het geld op je rekening zien staan.

Krediet.nl werkt samen met verschillende kredietverstrekkers, allemaal met hun eigen pluspunten. We selecteren uit dat brede aanbod de lening die het beste past bij jouw leendoel, zoals een groene lening. Heb je meer wensen, bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer? Dan zoeken we een andere passende lening met een lage rente.

Vraag een offerte aan voor een warmtepomp financiering.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen