Let op! geld lenen kost geld

Geld lenen voor woningverbetering

Als je denkt aan geld lenen voor woningverbetering, dan is de eerste ingeving vaak een tweede hypotheek. Toch is dat in heel veel gevallen niet de voordeligste lening voor woningverbetering. 

Onze specialist:

Dominique Heusschen

Dominique Heusschen

Kredietadviseur

Specialisme: het (deels) aflossen van je hypotheek met een lening

Verantwoord geld lenen voor woningverbetering

Met een tweede hypotheek kan de hypotheeklast boven de marktwaarde uitkomen. Dan kom je in een hogere risicoklasse waardoor je meer rente gaat betalen. Krediet.nl heeft uitstekende alternatieven om geld te lenen voor woningverbetering.

Persoonlijke lening voor woningverbetering

Voor de aanschaf van bijvoorbeeld een keuken heb je eenmalig een bedrag nodig. Je kunt dat geld lenen via een persoonlijke lening. Je hebt dan zekerheid over de maandelijkse aflossing en een vaste looptijd. De rente die je betaalt voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar.

Doorlopend krediet voor woningverbetering

Staat er een complete verbouwing op stapel die waarschijnlijk enige tijd gaat duren? Dan is het comfortabel om over een doorlopend krediet te beschikken. Dat is flexibel, er is geen vaste looptijd en de rente is variabel. Belangrijk: de rente die je betaalt is niet aftrekbaar.

WOZ-krediet voor woningverbetering

De lening specifiek voor woningeigenaren heet WOZ-krediet. Je kunt dan geld lenen tegen een aantrekkelijk rentetarief omdat het huis als extra zekerheid geldt. Bij een WOZ-krediet is de rente niet fiscaal aftrekbaar.

Advies bij geld lenen voor woningverbetering

Bezint eer ge begint! Wat geldt voor de start van de verbouwing, geldt zeker ook voor het afsluiten van een lening. Laat je goed informeren voor je geld gaat lenen voor woningverbetering. Wij vertellen je meer over de mogelijkheden die passen bij je persoonlijke situatie.

Wat kun je lenen?


Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Betrouwbaar gevonden door:

Erkend Hypotheekadviseur
NVF: Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en -bemiddelaars
Kifid het financiële klachteninstituut
College bescherming persoonsgegevens

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.