Geld lenen kost geld

Welke lening is aftrekbaar?

Wil je een lening afsluiten voor aanschaf, verbetering of verbouwing van je eigen woning, dan is de betaalde rente in principe aftrekbaar.

Lenen om je woning te verbeteren?

Wil je een lening afsluiten voor aanschaf, verbetering of verbouwing van je eigen woning, dan is de betaalde rente in principe aftrekbaar. Dien een offerte aanvraag in en onze adviseurs zullen op zoek gaan naar de voordeligste constructie en je vrijblijvend een passend voorstel doen.

Rente Persoonlijke Lening aftrekbaar

Als je een Persoonlijke Lening afsluit voor de aanschaf, verbetering of verbouwing van je woning, dan heb je belastingvoordeel. Anders gezegd: de rente is aftrekbaar wanneer je het geld gebruikt voor de aanschaf, verbetering of verbouwing van je woning. 

Rente van Doorlopend Krediet aftrekbaar

Heb je een Doorlopend Krediet afgesloten vóór 1 januari 2013 en voor deze datum bedragen opgenomen die zijn gebruikt voor aanschaf, verbetering of verbouwing van de eigen woning? De rente over deze bedragen is aftrekbaar. Bedragen die je ná 1 januari 2013 hebt opgenomen, vallen onder de nieuwe wet en de rente hierover is niet meer aftrekbaar. Lees meer over Doorlopend Krediet rente.

Wanneer een bestaand Doorlopend Krediet wordt overgesloten, blijven de oude fiscale regels van kracht. 

Wet herziening fiscale behandeling eigen woning

Per 1 januari 2013 is de Wet herziening fiscale behandeling eigen woning van kracht. Voor Persoonlijke Leningen geldt dat de rente aftrekbaar blijft. De rente is uiteraard alleen aftrekbaar als deze wordt gebruikt voor woningverbetering. 

Offerte aanvragen

Dien een offerte-aanvraag in en onze adviseurs zullen op zoek gaan naar de voordeligste constructie en je vrijblijvend een passend voorstel doen.

Aanvragen

Onze rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan je de actuele rentetarieven wilt inzien.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1227 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Altijd snelle acties en we zijn al vaker teruggekomen!

Hirsch 20 uur geleden
Trustpilot rating

Netjes, duidelijk, snel en erg behulpzaam!

Heer Van Ledden enmevrouw Kelderman, 2 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 6,1% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen