Let op! geld lenen kost geld

Welke lening is aftrekbaar?

Wil je een lening afsluiten voor aanschaf, verbetering of verbouwing van je eigen woning, dan is de betaalde rente in principe aftrekbaar. De financiering moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals de vorm van de lening.

Onze specialist:

Ingrid Lammertink

Ingrid Lammertink

Specialist Contractafwikkeling

Specialisme: complexe financieringsvragen

Lenen om je woning te verbeteren?

Wil je een lening afsluiten voor aanschafverbetering of verbouwing van je eigen woning, dan is de betaalde rente in principe aftrekbaar. Dien een offerte aanvraag in en onze adviseurs zullen op zoek gaan naar de voordeligste constructie en je vrijblijvend een passend voorstel doen.


Rente persoonlijke lening aftrekbaar

Als je een persoonlijke lening afsluit, heb je belastingvoordeel. Anders gezegd: de rente is aftrekbaar wanneer je het geld gebruikt voor de aanschaf, verbetering of verbouwing van je woning. 

Rente van doorlopend krediet aftrekbaar*

Heb je een doorlopend krediet afgesloten vóór 1 januari 2013 en voor deze datum bedragen opgenomen die zijn gebruikt voor aanschaf, verbetering of verbouwing van de eigen woning? Deze rente is aftrekbaar. Bedragen die ja na 1 januari 2013 hebt opgenomen, vallen onder de nieuwe wet en zijn niet meer aftrekbaar.

Wanneer een bestaand doorlopend krediet wordt overgesloten, blijven de oude fiscale regels van kracht. Dit is ongeacht het soort krediet dat wordt afgesloten.

Wet herziening fiscale behandeling eigen woning

Per 1 januari 2013 is de ‘wet herziening fiscale behandeling eigen woning’ van kracht. Voor persoonlijke leningen afgesloten vóór en na 1 januari 2013 geldt dat de rente aftrekbaar blijft. De rente is uiteraard alleen aftrekbaar als deze wordt gebruikt voor woningverbetering.

Wat kun je lenen?


Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Betrouwbaar gevonden door:

Erkend Hypotheekadviseur
NVF: Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en -bemiddelaars
Kifid het financiële klachteninstituut
College bescherming persoonsgegevens

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.