Geld lenen kost geld

Geld besparen door je hypotheek deels af te lossen met een lening

Geld lenen om je hypotheek af te lossen, zodat je geld bespaart? Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat is het niet. We leggen het graag aan je uit.

Berekening van de hypotheekrente

Het rentepercentage van je hypotheek is afhankelijk van de verhouding tussen de marktwaarde van je woning en de hypotheeksom. De executiewaarde is ongeveer 90% van de marktwaarde.

  • Voor 75% van de consumenten is de hypotheek veel hoger dan de marktwaarde van de woning. Dit betekent dat deze groep consumenten voor de bank in een hogere risicoklasse valt en er een risico-opslag op de rente wordt geteld Je betaalt dan dus meer rente, omdat de bank een groter risico loopt dat je als consument de lening niet terugbetaalt.
  • Voor een kwart van de consumenten is de hypotheek lager dan de executiewaarde. Daarmee vallen deze consumenten in een lagere risicoklasse en betaal je dus ook minder rente.

Behoor je tot de eerste categorie? Dan kan het heel aantrekkelijk zijn om een lening af te sluiten om een deel van de hypotheek af te lossen. Met het inlossen van een deel van jou hypotheek, kun je de totale hypotheeksom verlagen en ervoor zorgen dat je in een lagere risicoklasse komt en je een lagere rente op jouw hypotheek krijgt en zo dus honderden euro’s kunt besparen.

Hypotheek aflossen met een lening ook geschikt voor jou?

Wil je weten of het voor jou ook een geschikte optie zou zijn om je hypotheek in te lossen met behulp van een lening? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij rekenen vrijblijvend voor je uit wat de totale besparing is, als je een deel van je hypotheek aflost met een persoonlijke lening.

Bespaar op je hypotheek

Tot honderden euro’s kun je besparen met aflossen. Vraag een offerte aan en wij leggen je de mogelijkheden uit.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1287 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Een heel goed advies en mensen die met je meedenken. En altijd een snelle reactie.

Ton 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Zeer vlotte service, vriendelijk contact en snel geregeld.

Jo Mols 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen