Geld lenen kost geld

Meer tevredenheid in Nederland over financiën

11 december 2015

In vergelijking met 2013 zijn meer Nederlanders tevreden over hun financiële situatie. 71% gaf in 2014 aan tevreden te zijn, een jaar eerder was dat nog 68%.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Mensen hebben ook minder zorgen over hun financiële toekomst, blijkt uit onderzoek.

Zorgen over financiën

Gemiddeld maakt 30% van de Nederlandser zich vaak zorgen over hoe hij of zij er in de toekomst financieel voor staat. Wel is er veel verschil tussen bevolkingsgroepen. Bijna de helft van de alleenstaande ouders ziet de financiële toekomst somber in. Ook maakt deze groep zich meer dan gemiddeld zorgen over het verliezen van hun baan.

Geldzorgen door inkomen

Volgens het CBS hebben de geldzorgen van mensen natuurlijk te maken met hun inkomen. Maar ook gecorrigeerd voor veel of weinig verdienen, blijken alleenstaande ouders negatief gestemd. Maar ook mensen met een hoog inkomen hebben zorgen. In deze groep maakt 45% zich zorgen over de toekomst. Samenwonenden hebben de minste zorgen. Een kleine 28% geeft aan zich vaak zorgen te maken.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen