Let op! geld lenen kost geld

Gezinnen in België hebben steeds meer schulden

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

13 november 2015

De schulden van gezinnen in België nemen toe. Gedurende het tweede kwartaal van 2015 hadden de Belgen evenveel aan leningen lopen als hun jaarinkomen na aftrek van belastingen hoog was.

Ter vergelijking: tien jaar eerder waren Belgische gezinnen nog een bedrag ter hoogte van 71 procent van hun inkomen aan het lenen. Met dat bericht komt de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Hypothecaire leningen

Van alle openstaande schulden wordt 81 procent gevormd door hypothecaire leningen. Dat Belgische gezinnen zo veel lenen, valt op in vergelijking met ander Eurolanden. Daar zijn de schulden de afgelopen jaren juist aan het dalen.

Meer lenen door lagere rente

De Tijd noemt hiervoor twee redenen. Geld lenen is natuurlijk goedkoper geworden door de historisch lage rente. Mensen kunnen het zich veroorloven meer te lenen. Daarnaast zijn de huizenprijzen in België blijven stijgen, terwijl ze in andere Europese landen juist daalden. Dit heeft invloed op de hoogte van de hypothecaire leningen die gezinnen afsluiten voor het kopen van een huis.

Problemen aflossen leningen

De schulden vormen echter geen direct gevaar voor de gezondheid van de banken of de economie. Het aantal wanbetalingen ligt met 1,7 procent dan ook relatief laag voor de hoogte van de totale schulden. Toch heeft een toenemend aantal gezinnen te maken met betalingsachterstanden. Inmiddels hebben ruim 356.000 gezinnen problemen met het aflossen van een of meerdere leningen.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.