Geld lenen kost geld

Ook in nieuwe jaar goedkoop geld lenen door lage rente

newyear

16 februari 2016

Goedkoop geld lenen kan ook in 2016! Niet alleen begon het jaar met historisch lage rentetarieven. De verwachting is dat de rente laag blijft. Of mogelijk zelfs verder daalt. Daarvan profiteer je bij het lenen.

Sinds 1 februari sluit je namelijk al een persoonlijke lening af tegen de lage rente vanaf 4,6%. Een doorlopend krediet sluit je zelfs af vanaf 4,4% rente. Vraag meteen een offerte aan.

Goedkoop geld lenen voor banken

Dat de rente zo laag staat, is het gevolg van acties van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB probeert de financiële crisis aan te pakken onder meer door banken goedkoop geld te lenen. De lage rente maakt het aantrekkelijk een lening af te sluiten om aankopen te kunnen doen. Tegelijkertijd wordt geld sparen ontmoedigd. Zo hoopt de ECB de uitgaven in de eurolanden te stimuleren.

Weer lagere rente

Tot nu toe hebben deze crisismaatregelen niet het gewenste effect gehad. In 2015 kreeg de ECB de inflatie niet op het niveau dat ze voor ogen had. Daarom werd afgelopen december besloten de maatregelen te verlengen tot 2017. Dit had verdere verlaging van de rente tot gevolg en zal volgens experts het hele jaar een drukkend effect hebben op de rente.

Rentetarieven lening

Vermoedelijk blijven de rentetarieven in ieder geval de eerste maanden van 2016 op het huidige lage niveau. Het is zelfs mogelijk dat de rente nog verder daalt. Verderop in het jaar zal de ontwikkeling van de economie belangrijker worden voor de hoogte van de rente. Maar het economisch herstel is broos. Voldoende reden om de ontwikkeling van de rente komende tijd in de gaten houden.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen