Geld lenen kost geld

Blijf rentetarieven vergelijken en bespaar geld!

18 maart 2016

De gemiddelde rente die consumenten betalen voor hun lening is in 2015 gedaald. Toch betalen veel mensen nog altijd teveel als ze geld lenen. Dat blijkt uit onderzoek van een leningen-vergelijkingssite.

Na jaren stilstand voor de rentetarieven voor lenen daalde de rente in 2015. Consumenten hadden vorig jaar een persoonlijke lening of doorlopend krediet tegen een gemiddelde rente van 7%. Daarmee waren ze aan het lenen tegen een één procent lagere rente dan in 2014.

Lagere rente lenen

Toch is deze lagere rente niet te vergelijk met de gehalveerde rentetarieven voor hypotheken en geld sparen. Zo zijn er de afgelopen jaren meer aanbieders van hypotheken bijgekomen. Hierdoor verlagen ook de banken hun rentetarieven. Wat betreft de persoonlijke lening en het doorlopend krediet ontbreekt deze noodzaak. De grote banken zijn nog altijd goed zijn voor 80% van de leenmarkt.

Lenen bij de bank

Daarbij zijn klanten over het algemeen best tevreden met hun bank. Voor het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet kijken ze vaak dan ook niet verder. Terwijl rentetarieven vergelijken je veel geld kan besparen. Zeker als je ook online geld lenen in overweging neemt. Kijk bijvoorbeeld naar de Interbank rente die momenteel historisch laag staat.

Online geld lenen

Online aanbieders van leningen zijn vaak gespecialiseerd in leningen. Ook kunnen ze je lening aanvraag volledig digitaal afhandelen. Deze werkwijze levert een kostenbesparing op die je terug ziet in een lagere rente. Bijvoorbeeld voor een persoonlijke lening, die je afsluit tegen de lage rente vanaf 4,6%. Een doorlopend krediet afsluiten kan zelfs al vanaf de lage rente van 4,4%.

Lening oversluiten met oversluitservice

Rentetarieven vergelijken is zeker de moeite waard. Voor het afsluiten van een nieuwe lening, maar ook bij je lening oversluiten. Op onze site kun je meteen berekenen of jij ook goedkoper kunt lenen. Kan je lening of krediet voordeliger? Dan regelen wij de rest. Dankzij onze oversluitservice is je lening oversluiten snel en eenvoudig geregeld.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen